Oglądając ten materiał z komisji zaczynam skłaniać się ku radykalnym posunięciom. Zawsze dawałem Sławkowi mandat zaufania i (czasem wbrew sobie) namawiałem resztę spośród nas do spokoju i zaufania Sławkowi. Niestety, teraz MF zaczyna JAWNIE lecieć z nami w ch..a! W świetle kamer, dowiadujemy się, że licząc na 1-1-2016 tylko TYSIĄC spośród nas robiło zadania policyjne!
Qrwa , z którego piętra oni jebli na łby?! Policzcie samych mobilnych, granicę ! Poza tym , jeśli zadaniami policyjnymi nie są rzeczy robione przez D-Ś, OC (patrole, meliny, przemyt), to ja się pytam co nimi jest?!
Ustalanie celów, misji i wizji służby? Czy to znaczy, ze na 1-1-2016 mieliśmy 1000 DIC i NUC plus kierownictwo?
Chyba tak.
Poza tym wciąż pytam na jakiej podstawie prawnej wydziela się jakieś grupy funkcjonariuszy? Czy ktoś czytał w ogóle ustawę o SC? ! Gdzie tam macie, miernoty jedne z wyższych pięter MF kilka grup f-szy?!
Jeśli tak chcecie wykonać wyrok, to chyba będzie trzeba wam pomóc. Może by jakieś opony spalił pod MF? A najlepiej na radiowozach - szkoda czasu na zdejmowanie ich z felg ... Możemy nie zdążyć ich zdjąć przed tym, jak wprowadzicie KAS. Tak naprawdę, to przed tym jak zdemolujecie Służbę z prawie stuletnią historią.
Miernoty, karierowicze i politykierstwo.
Jeśli to co mówią na tych komisjach jest prawdą, to nie jesteście nawet gram lżejsi od partii obłąkanych! Zrujnujecie naszą Służbę, a wraz z nią pogrzebiecie KAŻDY możliwy lub niemożliwy budżet!
Chcecie mieć czym dzielić miedzy swoich kolesiów? Nie będziecie mieli hajsu ani na ośmiorniczki ani na drogie panienki!
Jeśli Służba Celna przynosi w zębach prawie 40% budżetu, (a robi to NIESPEŁNA 15 TYSIECY LUDKÓW) to chyba nie myślicie, że my siedzimy tylko na okienkach i przyjmujemy dobrowolne darowizny uczciwych obywateli!
Uwolnijcie akcyzę, zdejmijcie cła, a potem stańcie z nami w jednej kolejce do pośredniaka.
Ostrzegam, mam śpb i gdy tylko w tej kolejce zobaczę któregoś z was, najdzie mnie ochota na przetrenowanie kilku chwytów.
Zakładam, że nie ja jeden będę miał taką ochotę
Pomyślcie emefowe trolle jedne (bo wszem wiadomo, że czytacie to forum) czy opłaca się demontować Służbę złożoną z ideowców, z ludzi dla których słowa Państwo i Obywatele znaczą bardzo wiele?
Gdzie znajdziecie innych , równie uczciwych, wyszkolonych i oddanych Służbie ludzi?
Na razie macie szanse naprawić największego babola o jakim słyszała III i IV RP razem wzięte.
Pozdrawiam i miłej nocy życzę.