zolcim
Dobrze znany użytkownik
- Punkty reakcji
- 1 027
Za pracę/służbę w szczególnym charakterze (AC)Za co dodatek?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Za pracę/służbę w szczególnym charakterze (AC)Za co dodatek?
W Olsztynie też dostaliW Krakowie dostali.
1255 u mnieMam pytanie techniczne :
Czy po połączeniu przez ZER wypłaty emerytury i trzynastki
na rękę otrzymaliście około 500 złotych mniej kasy ?
Na czym polega oszustwo tej sytuacji z 13-tką ?
Ile miało być 13 na rękę ?
Czyli prawidłowo.1255 u mnie
Za pracę w szczególnych warunkach.Za co dodatek?
Olsztyn-brakCzy gdzieś ktoś dostał wyrównanie odprawy z tytułu modernizacji??
Czy już wiadomo Ci jest dlaczego dostałaś mniej niż 1255 zł?Część zagadki rozwiązana . Jeszcze tylko 250 złotych gdzieś
zaginęło . Trzeba niestety do Zer zadzwonić. Okazuje się, że pokrzywdzonych
jest więcej.
Tak - Gdańsk wyrównanie odprawy emerytalnej modernizacjaCzy ktoś dostał wyrównanie odpraw z tytułu dodatku?
Teoretycznie wszystko co otrzymujemy jest liczone z ostatniej pensji (odprawa, jubileuszowka, ekwiwalent urlopowy i nawet 13). A nasze ostatnie pensje zostały odrobinę podniesione modernizacją. Więc takWyrównanie odprawy emerytalnej dotyczy też osób, które odeszły ze służby styczeń - luty 2023?
Jeżeli w tym czasie ktoś otrzymał nagrodę jubileuszową z tytułu wieloletniej służby to również i ona podlega wyrównaniu?
Tak, mam taką informację z płac. Wyrównanie jubileuszu już wpłynęło.Wyrównanie odprawy emerytalnej dotyczy też osób, które odeszły ze służby styczeń - luty 2023?
Jeżeli w tym czasie ktoś otrzymał nagrodę jubileuszową z tytułu wieloletniej służby to również i ona podlega wyrównaniu?
tzn jak? trzynastka jest jeszcze raz w odprawie? Czy 1/12 trzynastki?Teoretycznie wszystko co otrzymujemy jest liczone z ostatniej pensji (odprawa, jubileuszowka, ekwiwalent urlopowy i nawet 13). A nasze ostatnie pensje zostały odrobinę podniesione modernizacją. Więc tak
Piszę teoretycznie, bo w mojej IAS Katowice na razie cisza
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Nie w odprawie nie ma trzynastki. Chodziło mi o to, że mieliśmy w lutym płaconą 13 za 2022. I ona była liczona wg pensji styczniowej, a nie np. według grudnia 22. Więc wg mnie 13 też powinna być wyrównana o modernizację... Chociaż tej 13 nie jestem do końca pewna...tzn jak? trzynastka jest jeszcze raz w odprawie? Czy 1/12 trzynastki?
Trzynaska jest obliczana na podstawie uposażenia za rok poprzedni. W 2023 roku była to nagroda roczna za rok 2022Nie w odprawie nie ma trzynastki. Chodziło mi o to, że mieliśmy w lutym płaconą 13 za 2022. I ona była liczona wg pensji styczniowej, a nie np. według grudnia 22. Więc wg mnie 13 też powinna być wyrównana o modernizację... Chociaż tej 13 nie jestem do końca pewna...
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Acha. Dzięki za wpis, bo namieszałam z tą trzynastkąTrzynaska jest obliczana na podstawie uposażenia za rok poprzedni. W 2023 roku była to nagroda roczna za rok 2022
Trzeba sobie radzić. Moja żona nie pracuje. Wiem że to głupia rada... Zdecydowanie wolałbym gdyby; pracowała! ... Pozdrawiam wszystkich którzy moga pracować!Uważajcie na podatek. Odprawa, trzynastka, jubileuszówka. Ja miałam do dopłaty kilka tysięcy podatku przy rozliczeniu PIT, bo nie miałam żadnych odliczeń.