kontestator
Aktywny użytkownik
- Punkty reakcji
- 68
Czyli zamiast w tym roku, przez rok blokujemy etaty na zwolnieniach i na emki idziemy w przyszłym. Przyjąłem
Ostatnia edycja:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Czyli stawiasz na to, ze SKAS i MF nie wiedzieli jak bedzie wygladac projekt budzetu?No cóż, problem odejść na emeryturę przed waloryzacją nie dotyczy tylko SCS. Kombinowali i wykombinowali.
Nie da się już złapać podwyżki kwoty bazowej i waloryzacji - pozostaje wybrać jedno.
Zjeść ciastko i mieć ciastko? Już nie.
Nie jesteśmy pępkiem świata, więc nie szedłbym tak daleko z wnioskami. Raczej stawiałbym na oberwanie rykoszetem, bo rozwiązanie dotyczy całości służb mundurowych.
pozostaje im jeszcze wydymanie pozostających w służbie funkcjonariuszy i będą mogli sobie przyznać sowite nagrodySKAS i MF o tym wiedzieli podpisując porozumienie. To tyle w kwestii kredytu zaufania.
A jaka kwota bazowa jest w planie na 2023?No cóż, problem odejść na emeryturę przed waloryzacją nie dotyczy tylko SCS. Kombinowali i wykombinowali.
Nie da się już złapać podwyżki kwoty bazowej i waloryzacji - pozostaje wybrać jedno.
Zjeść ciastko i mieć ciastko? Już nie.
Nie jesteśmy pępkiem świata, więc nie szedłbym tak daleko z wnioskami. Raczej stawiałbym na oberwanie rykoszetem, bo rozwiązanie dotyczy całości służb mundurowych.
cOż rok dłużej i będie nastęnawaloryzacja emki a wal pensji i modernizacji itak pewnie nie bedzieCzyli wychodzi na to że nie dostanę podwyżki za styczeń i luty i odprawa będzie mniejsza?
Adaśporozumieni dotyczy modernizacji anie waloryzacji płac z resztą styczeń i luty będa rozliczone w dalszej części roku więc stratny nie jesteś. włąsza wymysłiła jak zachęcić przez brak kija zamiast marchewki.tu nie chodzi wyłącznie o emki. Podwyżka 7,8% miała być od stycznia a nie od marca i do tego rozłozona stopniowo na cały rok. Dla mnie to niedotrzymanie Porozumienia.
Co nie znaczy, że w uchwale modernizacyjnej nie będzie podobnych zapisówAdaśporozumieni dotyczy modernizacji anie waloryzacji płac z resztą styczeń i luty będa rozliczone w dalszej części roku więc stratny nie jesteś. włąsza wymysłiła jak zachęcić przez brak kija zamiast marchewki.
A można prosić bardziej po polskucOż rok dłużej i będie nastęnawaloryzacja emki a wal pensji i modernizacji itak pewnie nie bedzie
a wal emki to będize tak z 9-11%
czyli zgóbsza wyjdzie na obecnelub tochę lepiej
te 11% bedzie ewiwalentem jakies 3.5*2.6 z 4 lat które zostaną
czyli i tak nie bedzie tak zle
Ej klawiatura przepuszcza. Bardziej po polsku. Poczekaj roczek będzie kaski więcej niż dzisiaj choć nie tak dobrze jak przed 29.09 ale tego nigdy nie było i nie bedzieA można prosić bardziej po polsku
Nie będzie, coś wymyśląEj klawiatura przepuszcza. Bardziej po polsku. Poczekaj roczek będzie kaski więcej niż dzisiaj choć nie tak dobrze jak przed 29.09 ale tego nigdy nie było i nie bedzie
nic nie wymyślą9
Nie będzie, coś wymyślą
Może Ty wracasz do pracy, ja już nie, decyzja podjęta, bedzie tylko gorzej.nic nie wymyślą
do kanonu pożegnań wejdzie podwyżka po 1 maraca a może ostatniego grudnia z wyrównaniem za cały rok wstecz z przeciętną obowiązująca na dzień 31.12.20xx
w efekcie jak będzie duża waloryzacja to trzeba brać i zmykać
jak podwyżka to poczekać.
Na nieszczęście inflacja w przyszłym roku podwyższona, widziałem jakieś prognozy w prasie (choć jak można prognozować na rok z góry) wg rzekomo zapisów w projekcie budżetu że inflacja 2024- 9,8% zaś podwyżki płac 9% co dla wal em. da jakieś 11,72% a biorac pod uwagę ze rok wyborczy już minie a wybory samorządowe się skupiają na zupełnie czym innym a do tego 450mln podobno poza budżetem plus to co w budżecie plus zakupy militarne, to i pewnie budżet będzie musiał po oszczędzać więc podwyżki pewnie nie będzie a co do modernizacji 2024też mam wątpliwości choć moim zdaniem MF na ten moment nie zakłada że ją zaora lecz dopuszcza taką możliwość. Zatem Jak kol wiek znów się nie da ich połączyć to raz że pewnie nie będzie co łączyć a dwa wal.em i tak będzie lepsza a jeśli nawet nie to zostanie już tylko max 4 lata a w wielu przypadkach nawet mniej więc będzie można to rozliczać jako ekwiwalent 2.6 bo oszczędzanie jak nic wcześniej czy później nastąpi.
Oczywiście obecna sytuacja skłoniła mnie do zmiany planów i jeszcze rok popracuję.
Generalnie sytuacja doprowadziła nas do utraty z emek 500pln. Ta za rok bez uwzględnienia moderniazcji i podwyżki (o której póki co cisza) będzie lepsza niż ta obecna przy ful wypasie. Zatem ora et labora a i nie dopracowanych procentów będzie mniej.
No wiem że przykro ale wracamy z emki
Inna sprawa że zaorali również bogu ducha winnych emerytów z pełną wysługa a być może i pełnym wiekiem 65/60
Ale jak to podobno mówił tow. Wiesław "Polska ludowa nic wam nie obiecywała. i jak widać słowa swego dotrzymała"
A może był to tylko jakiś żart prześmiewczy.
zatem życzę wszystkiego najlepszego na emce. W obecnej sytuacji modernizacja 2023 z podwyżka 7,8 po prostu jest wyższa od waloryzacji ok 14% czy nawet 15%. Za rok zatem tego roczną (2023) podwyżkę można połączyć z waloryzacja 2024 i jeszcze ciut popracować podnosząc o2.6 zatem uzyskując efekt zbliżony do tegorocznego. Odejść zawsze można. Kady ma swoje powody. Moje właśnie zniknęli na rok Nie zakładam podwyżki i waloryzacji w 2024Może Ty wracasz do pracy, ja już nie, decyzja podjęta, bedzie tylko gorzej.
Wątpię żeby wypłacili modernizację, kto na to liczy, to może zdziwić się.
Idzie wojna i kryzys, czas na emeryturę. Mali ludzie już snują pewnie kolejne plany jak ud... nierobów...
Jeśli w 2024 czegoś nie zmienią w sposobie liczenia emerytury na naszą niekorzyść.zatem życzę wszystkiego najlepszego na emce. W obecnej sytuacji modernizacja 2023 z podwyżka 7,8 po prostu jest wyższa od waloryzacji ok 14% czy nawet 15%. Za rok zatem tego roczną (2023) podwyżkę można połączyć z waloryzacja 2024 i jeszcze ciut popracować podnosząc o2.6 zatem uzyskując efekt zbliżony do tegorocznego. Odejść zawsze można. Kady ma swoje powody. Moje właśnie zniknęli na rok Nie zakładam podwyżki i waloryzacji w 2024
mi wychodzi -1000 jeśli teraz w stosunku do tego co miało być a nie będzieJprd to teraz już nie wiem kiedy odejść. Nie mam już sił liczyć tego wszystkiego jak myślicie opłaca się zostać (przy założeniu że nic nie będą zmieniać) czy lepiej odejść teraz?
Apowałem o kredyt zaufania do SKAS, przepraszam za to.Jprd to teraz już nie wiem kiedy odejść. Nie mam już sił liczyć tego wszystkiego jak myślicie opłaca się zostać (przy założeniu że nic nie będą zmieniać) czy lepiej odejść teraz?