Zapytaj swoich prawników lub zadaj pytanie w ZER, czy dla celów emerytalnych uchylenie decyzji o zwolnieniu powiązany z powrotem do służby, w przypadku funkcjonariusza który w międzyczasie przeszedł na emeryturę nie jest równoznaczne z ponownym przyjęciem do służby.To już jest wielokrotnie przerobione. Wprowadzasz nieświadomie w błąd. Nie ma ponownego przyjęcia do służby. Jest ciągłość po uchyleniu decyzji zwalniającej.
Mój wpis dotyczył Twojego konkretnego przypadku który jest odosobniony.
Ile znasz osób które będąc na emeryturze, po uchyleniu decyzji zwalniającej zdecydowały się na powrót do służby i związane z tym zawieszenue świadczenia? Ja nie znam nikogo takiego.
Najpierw zadajesz pytanie we własnej sprawie a później rozszerzasz to na inne przypadki powrotu do służby. Sam wprowadzasz zamieszanie.
Dla ZERu byłeś (i nadal jesteś, tylko z zawieszonym świadczeniem) zwykłym emerytem i nie interesują ich w jakich okolicznościach i z jakiego powodu wróciłeś do służby. Jeśli będziesz chciał wybrać inne 10 kolejne lata lub przeliczyć emeryturę wg nowego średniego uposażenia będzie miał zastosowanie art. 33b.
Doliczenie procentów za wysługę to odrębny temat.
Przywróceni, którzy nie byli na emeryturze mają zupełnie inną sytuację i tych przypadkach nie pisałem.
Chciałem pomóc.