Emerytury !!!

U mnie ZUS stwierdził że emkę kapitałową mi pomniejszyli w decyzji ostatecznej, bo przekazali /usuneli skadki do ZER?

U mnie ZUS stwierdził że emkę kapitałową mi pomniejszyli w decyzji ostatecznej, bo przekazali /usuneli skadki do ZER?

Może to jest logiczne . za lata 09.1999r. do 01.01.2018 otrzymujesz emkę mundurową .
Czyli za ten okres emki zus nie będzie . ale ofe napewno powinni wypłacać z chwilą
osiągnięcia wieku emerytalnego.

Tak wydali mi w X 2020zaliczkową decyzję em, i kapitałową decyzję,w lutym 21 ostateczną, a kapitalową pomniejszyli. Zdałam pisemnie pytanie, teraz mi tak odpowiedzieli. Dlatego pytam Emerytów czy tak też mają?

Tak wydali mi w X 2020zaliczkową decyzję em, i kapitałową decyzję,w lutym 21 ostateczną, a kapitalową pomniejszyli. Zdałam pisemnie pytanie, teraz mi tak odpowiedzieli. Dlatego pytam Emerytów czy tak też mają?
W piśmie ZUS do ZZ Celnicy PL z 30 listopada 2020 r. pkt. 10 jest wyjaśnione, że środki zgromadzone w OFE nie będą usuwane z subkonta. Będą uwzględniane do ustalenia emerytury kapitałowej dla kobiety a w przypadku mężczyzny zostaną uwzględnione w podstawie obliczenia emerytury z FUS

Prośba o pomoc nie mogę znaleźć pisma ZUS w tym temacie, wszystko składkach od nagrody . Po dacie też 🙂 prośba

Ostatnia edycja:

Czy tym razem jest szansa na inny scenariusz? Wydaje się, że tak, bowiem resort finansów ma zamiar zgłosić poprawki już na etapie konsultacji międzyresortowych, a więc wcześniej niż miało to miejsce w przypadku tzw. superustawy. Osobną kwestią jest to, jaki kształt ostatecznie przybierze ustawa, bowiem mundurowi z służb podległych MSWiA zamierzają przekonywać parlamentarzystów do tego, że wprowadzenie zmian do propozycji resortu spraw wewnętrznych i administracji jest konieczne.

mam następujące pytanie do emerytów. W 2014 r, była reforma systemu OFE, która spowodowała, że 51% funduszu OFE przekazano do ZUS. Te środki zostały zapisane na subkoncie. Czy w momencie przejścia na emkę, gdy nasze środki w ZUS zostają wyzerowane za okres od 99 r. obejmuje to również subkonto z funduszem przekazanym z OFE?

mam następujące pytanie do emerytów. W 2014 r, była reforma systemu OFE, która spowodowała, że 51% funduszu OFE przekazano do ZUS. Te środki zostały zapisane na subkoncie. Czy w momencie przejścia na emkę, gdy nasze środki w ZUS zostają wyzerowane za okres od 99 r. obejmuje to również subkonto z funduszem przekazanym z OFE?
Nie napisałeś na jaką emkę chcesz przejść . czy na emkę mund. czy ZUS .
Jak na mundurową , to w ZUS nic nie kasują . Wszystko figuruje tak samo
jak przed przejściem na emkę mund. Pojawił się tylko wpis o emce z zer.
OFE na subkoncie czeka i wszystkie kwoty do osiągnięcia wieku emeryt.
i wówczas dopiero wyliczają emkę z zus.
OCZYWIŚCIE Z ART. 15a . W przypadku art.15 z zusu nic nie pozostaje.

Ostatnia edycja:
Back
Do góry