Dziękuję za info. Ciekawe czy nasza sprawa była wcześniej tam wniesiona czy kobiet?To wniosek FZZSC -sprawa K/18, która leży odłogiem. Patrz pkt 5) wniosku oraz uzasadnienie pkt IX.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Dziękuję za info. Ciekawe czy nasza sprawa była wcześniej tam wniesiona czy kobiet?To wniosek FZZSC -sprawa K/18, która leży odłogiem. Patrz pkt 5) wniosku oraz uzasadnienie pkt IX.
Myślę, że po włączeniu uksowców do systemu emerytalnego policyjnego, będziemy mieli silne i pewne argumenty do wniesienia sprawy do TK, a nawet i do sądu apelacyjnego, wtedy wygramy z odsetkami (z tego co wiem w decyzji zer nie ma terminu na wniesienie odwołania, ale czy to znaczy, że w każdym czsie można wnieść nie wiem). Trzeba tego pilnować Sławek i jaknajszybciej po ich włączeniu wnieść sprawę do Tk. Myślę że w uzasadnieniu argumentują, że służbą staliśmy się po .... 1999r - wejście ustawy o SC.Niestety jest już też pierwszy wyrok Sądu Apelacyjnego w Warszawie, który rozpatrzył naszą pierwszą apelację dotyczącą zaliczenia lat przed 99 i uczynił to negatywnie. Wyrok zapadł na posiedzeniu niejawnym, nasz mecenas wystąpił o jego uzasadnienie.
W wyroku tym odmówiono zaliczenia lat przed 99, uwzględniono tylko okres od 15.09.1999 do czasu otrzymania aktu mianowania (jako okres równorzędny z służbą).
Orzeczenie to zasadniczo raczej zabiera nadzieję na pozytywne rozstrzygnięcia lat przed 99 w podobnych sprawach w apelacji warszawskiej.. (
Bardzo mi przykro, głęboko się z tym nie zgadzamy zarówno my jak i nasi prawnicy.
Jak będzie uzasadnienie, będziemy dalej nad tym myśleć. Trzeba też zbadać sprawę kasacji ewentualnej, no i w tej sytuacji złożyć też skargę do TK, którą mamy już gotową.
Oczywiście są inne prawnie dopuszczalne możliwości wzruszenia decyzji ZER.Od decyzji ZER jest 30 dni na wniesienie odwołania .
@standby2 ale żeś się uczepił tej kontroli, przecież jesteś rozumną osobą.Może ja czegoś nie wiem ale od kiedy agenci celni sprawują kontrole skarbowe ?
"Mroczna strona Mocy", mniej stresująca.@standby2 ale żeś się uczepił tej kontroli, przecież jesteś rozumną osobą. Jasne, że AC nie dokonuje kontroli, ale agencje sie kontroluje. Skoro będą tam pracować, to będę oczekiwać kontroli umundurowanych skarbowców i wówczas wykorzystam wieloletnią wiedzą stojąc teraz po drugiej stronie barykady. W zasadzie to juz tam pracuję choć nieoficjalnie, ale jest to ewidentna wina reformy banasia.
Ci wielcy skarbowi "celnicy" unikają jak ognia taryfikacji, tym bardziej tematyki związanej z pochodzeniem towarów, a wartość celna zawsze będzie nie do ruszenia, zgodna z najniższą wartością, zadbam o to
@standby2 ale żeś się uczepił tej kontroli, przecież jesteś rozumną osobą. Jasne, że AC nie dokonuje kontroli, ale agencje sie kontroluje. Skoro będą tam pracować, to będę oczekiwać kontroli umundurowanych skarbowców i wówczas wykorzystam wieloletnią wiedzą stojąc teraz po drugiej stronie barykady. W zasadzie to juz tam pracuję choć nieoficjalnie, ale jest to ewidentna wina reformy banasia.
Ci wielcy skarbowi "celnicy" unikają jak ognia taryfikacji, tym bardziej tematyki związanej z pochodzeniem towarów, a wartość celna zawsze będzie nie do ruszenia, zgodna z najniższą wartością, zadbam o to
Jasne tylko czy to ma sens? Na kim chcesz się mścić? Na zwykłym celniczynie?! Widzisz ja poszedłem na emkę w kwietniu i nie mam zamiaru pracować w służbach zbliżonych do tego co robiłem. czuję niechęć. Mogłem pracować na lotnisku ale to już nie moje klimaty. Odciąłem się od tego na zawsze. Wystarcza mi moja emka. Nie dorobiłem się onegdaj to i teraz się nie dorobię.................Chcę żyć. Wystarczy mi na suchy chlebek z kawiorkiem.......@standby2 ale żeś się uczepił tej kontroli, przecież jesteś rozumną osobą. Jasne, że AC nie dokonuje kontroli, ale agencje sie kontroluje. Skoro będą tam pracować, to będę oczekiwać kontroli umundurowanych skarbowców i wówczas wykorzystam wieloletnią wiedzą stojąc teraz po drugiej stronie barykady. W zasadzie to juz tam pracuję choć nieoficjalnie, ale jest to ewidentna wina reformy banasia.
.......Chcę żyć. Wystarczy mi na suchy chlebek z kawiorkiem.......
To dla samoudręczenia. Kawior jest wstrętny ...może suchy, ale jednak z kawiorkiem
Jasne tylko czy to ma sens? Na kim chcesz się mścić? Na zwykłym celniczynie?! Widzisz ja poszedłem na emkę w kwietniu i nie mam zamiaru pracować w służbach zbliżonych do tego co robiłem. czuję niechęć. Mogłem pracować na lotnisku ale to już nie moje klimaty. Odciąłem się od tego na zawsze. Wystarcza mi moja emka. Nie dorobiłem się onegdaj to i teraz się nie dorobię.................Chcę żyć. Wystarczy mi na suchy chlebek z kawiorkiem.......
Ile czasu się czeka na decyzję z ZUS po osiągnięciu wieku? Jakie macie doświadczenie?
E, czasem pewnie wrzucisz "frutti di mare".Jasne tylko czy to ma sens? Na kim chcesz się mścić? Na zwykłym celniczynie?! Widzisz ja poszedłem na emkę w kwietniu i nie mam zamiaru pracować w służbach zbliżonych do tego co robiłem. czuję niechęć. Mogłem pracować na lotnisku ale to już nie moje klimaty. Odciąłem się od tego na zawsze. Wystarcza mi moja emka. Nie dorobiłem się onegdaj to i teraz się nie dorobię.................Chcę żyć. Wystarczy mi na suchy chlebek z kawiorkiem.......
Popijany schłodzonym szampanem wchodzi gładkoTo dla samoudręczenia. Kawior jest wstrętny ...
To wszystko zależy od Oddziału ZUS-u, np na śląsku w jednym oddziale koleżanki i koledzy czekali/ją kilka miesięcy w innym do miesiąca. W tym kraju zus rządzi się swoimi prawami a że jest ich aż 43 to resztę sobie dopowiedz.Nie wiem , kto w tym kraju tworzy takie prawo, że nie potrafią ogarnąć najprostszych spraw .
Stworzyli prawo dwóch emerytur , a nie potrafią tej drugiej wyliczyć . Pomsta do nieba z tym zusem.
Pytanie czy poprawnie? Jak i na czym się wzorować?Nie wiem , kto w tym kraju tworzy takie prawo, że nie potrafią ogarnąć najprostszych spraw .
Stworzyli prawo dwóch emerytur , a nie potrafią tej drugiej wyliczyć . Pomsta do nieba z tym zusem.
Zależy - co, kto lubi.Popijany schłodzonym szampanem wchodzi gładko
Trzeba było się napić z przyjemnością (próbowałeś pewnie sam?), a nie próbowaćZależy - co, kto lubi.
Przez całe swoje życie (50+), 1 raz spróbowałem szampana (prawdziwego).
Dla mnie jest równie wstrętny, jak kawior ...
Nie udało mi się wejść na poziom picia "do lustra" ...Trzeba było się napić z przyjemnością (próbowałeś pewnie sam?), a nie próbować