2008-2017 dla zwykłych?W moim przypadku najlepsze były ostatnie 10 lat ale to nie jest reguła.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
2008-2017 dla zwykłych?W moim przypadku najlepsze były ostatnie 10 lat ale to nie jest reguła.
Po modernizacji w 2009 i 2010 roku, mieliśmy najwyższe wskaźniki, które znacznie rzutują na wysokość średniego wskaźnika branego do wyliczenia emki. W 2009 roku wskaźnik dla starszego specjalisty wynosił średnio około 115%, w 2010 - 130% , żeby w 2011 roku do 2014 spaść do 96-99%, potem lekka tendencja wzrostowa na poziomie sto kilka procent. Dlatego tak istotne są te dwa lata a czasami jeszcze nawet 2008 rok.2008-2017 dla zwykłych?
ZER ma 60 dni na rozpatrzenie wniosku, a że od jakiegoś czasu jest ich nawał to raczej będzie to trwało maksa. Najpierw przyjdzie kasa z wyrównaniem od dnia złożenia wniosku, a potem decyzja z resztą papierów i legitymacją emeryta ( z reguły przez nią trwa to dłużej). A potem już regularne wpływy do 5-tego każdego miesiąca. Ponadto Ci co złożyli wnioski przed 31 marca, powinni załapać się na emerytalną trzynastkę ( raz w życiu można się załapać na dwie w roku).Hej. Pytanko po jakim czasie dostałeś emeryturę. Bo ja złożyłem wniosek 4 lutego i do tej pory żadnych pieniędzy nie dostałem
ZER ma 60 dni na rozpatrzenie wniosku, a że od jakiegoś czasu jest ich nawał to raczej będzie to trwało maksa. Najpierw przyjdzie kasa z wyrównaniem od dnia złożenia wniosku, a potem decyzja z resztą papierów i legitymacją emeryta ( z reguły przez nią trwa to dłużej). A potem już regularne wpływy do 5-tego każdego miesiąca. Ponadto Ci co złożyli wnioski przed 31 marca, powinni załapać się na emerytalną trzynastkę ( raz w życiu można się załapać na dwie w roku).
Wielkie dziekiPo modernizacji w 2009 i 2010 roku, mieliśmy najwyższe wskaźniki, które znacznie rzutują na wysokość średniego wskaźnika branego do wyliczenia emki. W 2009 roku wskaźnik dla starszego specjalisty wynosił średnio około 115%, w 2010 - 130% , żeby w 2011 roku do 2014 spaść do 96-99%, potem lekka tendencja wzrostowa na poziomie sto kilka procent. Dlatego tak istotne są te dwa lata a czasami jeszcze nawet 2008 rok.
Właśnie jakie okresy są poprawne bo teraz nie ma dostępu do papierów,
Właśnie które okresy są poprawne, nie ma teraz dostępu do papierów, a dyżurujący jakoś nie odbierają tel
Są, czekamy na orzecznictwo w tym temacie.konkretyzując proste pytanie: czy są odwołania niezaliczenia okresów służby funkcjonariuszy PRZED 15.09.1999r. ?
Ja odszedłem z dniem 27 lutego br i dostałem informację z Zespołu ZER MSWiA w Częstochowie, że otrzymam na dzień 5 maja dwie zaległe emki za marzec i kwiecień oraz bieżącą za a także 13-tą emeryturę. Oczywiście po aktualnej kwocie bazowej, więc nie będzie potrzeby już nic przeliczać i aktualizować. Pozdrawiam funkcjonariuszy i emerytów. Nie dawać się wirusom!W mojej już byłej Izbie nie było z tym problemu. Jaką datę wpisałeś z taką zwalniali.
Ja odszedłem z dniem 27 lutego br i dostałem informację z Zespołu ZER MSWiA w Częstochowie, że otrzymam na dzień 5 maja dwie zaległe emki za marzec i kwiecień oraz bieżącą za a także 13-tą emeryturę. Oczywiście po aktualnej kwocie bazowej, więc nie będzie potrzeby już nic przeliczać i aktualizować. Pozdrawiam funkcjonariuszy i emerytów. Nie dawać się wirusom!
W jakim rozporządzeniu ma być zawarta nowa kwota bazowa?Powinieneś otrzymać coś za luty, Panie z ZER są troszeczkę pogubione, informacja że "po aktualnej kwocie bazowej" myślę 1700zł.
Jak otrzymasz decyzję sprawdź ją pięć razy. Przecież nowa kwota bazowa nie została zawarta w rozporządzeniu.
W jakim rozporządzeniu ma być zawarta nowa kwota bazowa?
Kwotę bazową okresla ustawa budżetowa, która już obowiazuje. Emerytura wyliczana jest na podstawie średniego uposażenia w służbie (kwota bazowa razy jej wielokrotność okreslona w rozporządzeniu). Podwyzka wynikajaca ze wzrostu kwoty bazowej nie wymaga ziany rozporządzenia o wielokrotności kwoty bazowej. Po prostu ta wielokrotność jest przemnażana przez większą o 6% kwotę bazową. Dlatego dla tegorocznych emerytów podstawa wyliczenia emerytury wzrosła automatycznie o 6% zaraz po wejsciu w życie ustawy budżetowej 2020