Petroniusz
Aktywny użytkownik
- Punkty reakcji
- 49
Wszyscy z niepokojem oczekujemy na podpisanie.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
ulegasz wypadkowi na słuzbie tracisz oko, jesteś zdolny do służby nie ma inwalidztwa, nie ma dodatku do emki.Cat masz rację. Jakie "b" jakie "c" jest komisja msw która orzeka i jest wykaz chorób zawodowych i wypadki w pracy które mają lub nie zwoązek ze służbą.
Pożyjemy zobaczymy15go dzień Wojska Polskiego zobaczymy jaki "prezent" dostaną od Pana Prezydenta z okazji święta.
Brzmisz koszmarnie wiarygodnie....Dla mnie wygląda to na bardzo dobrą współpracę na linii prezydent, sejm, senat, rząd. Była umowa z policjantami więc trzeba się wywiązać. Rząd zgłosił projekt, sejm i senat go przyjmują a prezydent daje do TK i wszyscy są zadowoleni, bo spełnili zapisany w umowie warunek. Znając realia jak teraz działa TK to na wyrok będzie można czekać parę lat. I ustawa pójdzie w niebyt. Ale co w tym wszystkim jest najgorsze oprócz tego, że funkcjonariusze Służby Celnej dalej będą musieli osiągać wiek 55, że jeszcze przy okazji liczenie naszych emek nie będzie od dnia wejścia w życie ustawy o Służbie Celnej tylko od dnia mianowania. A jeśli chodzi o 55 lat, to policjanci to maja w nosie bo pierwszy policjant który skorzysta z tej ustawy pójdzie na emkę dopiero w roku 2038. Tak naprawdę w chwili obecnej to była dla nas ustawa, bo tylko Służba Celna ma wymóg 55 lat. Zresztą wystarczy poczytać forum policjantów, tam w ogóle nikt się nie interesuje warunkiem 55 lat, i jest to dla mnie zrozumiałe. Natomiast na temat 15a jest bardzo ożywiona dyskusja bo to jest tu i teraz i nas też powinno to interesować, bo nas dotyczy. Może się mylę co do prezydenta, czas wszystko pokaże, niestety na razie jest to dość realny scenariusz. Jak do tego dodać jeszcze brak kwoty bazowej dla Służby Celnej na rok 2019. I wszystko się pięknie układa.
"Najlepiej", to gdyby Pan Prezydent podpisał!...Najlepiej gdyby głos zabrał Sławek. Milczy, ale może wie tyle co i my.
Sławku pomimo mojego szacunku co do Twojej osoby, nie rozumiem dlaczego ani Ty ani inne osoby funkcyjne w Celnikach.pl nie informują swoich członków o najnowszych wydarzeniach związanych z naszymi emeryturami, 15a, kwotą bazową czy 100% L4. Posiadacie nasze pełnomocnictwo (wszystkich członków) do interweniowania we wszystkich tych sprawach. A w związku z brakiem informacji tworzą się różne domysły. Wiem, że byłeś na urlopie ale chyba ktoś w twoim zastępstwie może, a nawet powinien nas informować. Niepokoi mnie też brak jakichkolwiek działań ze strony Celnicy.pl na opieszałość Rządu i organów decyzyjnych. Trzeba w bardzo stanowczy sposób zareagować jako związek zawodowy na taki marazm. Czas gra na naszą niekorzyść. Chyba nadszedł czas aby wspólnie z funkcjonariuszami innych resortów uderzyć pięścią w stół. Jeśli tego nie zrobimy, to po raz kolejny możemy obudzić się z ręką w nocniku.Pozdrawiam i oczekuję natychmiastowych działań.
ulegasz wypadkowi na słuzbie tracisz oko, jesteś zdolny do służby nie ma inwalidztwa, nie ma dodatku do emki.
To na pewno, ale patrząc na to co dzieje się z tym tematem chyba rozumiesz, że Sławek lub ktoś w jego imieniu mógłby się odezwać. Ciągle liczę na to, że tak się stanie. Może zbiera informacje."Najlepiej", to gdyby Pan Prezydent podpisał!...
Jeżeli Sławek na urlopie to sorki, myślałem, że jest "w gazie". Zostaje więc nam czekać na jakiś oficjalny komunikat.A moze dajmy troche czasu dzialaczom... Takich spraw nie zalatwia sie jedna rozmowa... Wezmy pod uwage i uszanujmy urlop Przewodniczącego, który pewnie i tak ma teraz zajety sprawa podpisu. Nie wszystko da sie przekazac zastepcy...
Do Cat... cenie Twoje wpisy. Ale na Boga... zwiezlej... Pozdrawiam