Emerytury !!!

Jasne, że idzie do trybunału, tam przeciąganie maksymalne, a potem werdykt, że nie konstytucyjne. W tym czasie powstanie 15 związków zawodowych w Policji i protest na MAXA nie do wykonania. Zrobią nam służbę do 65 lat.
Pięknie nas rozgrywają. Ale byłem ślepy. Już sobie nawet pracę zaklepałem, ale kretyn :)

Spokojnie - idą wybory - zawsze to kilka tysięcy głosów mogą mieć w plecy - a tak jak Kuba Bogu tak Bóg Kubańczykom - pożyjemy zobaczymy.

Panie, Panowie, zachowajmy spokój, co prawda ustawa została uchwalona 19 lipca to ostatecznie prace senatu zakończyły się poinformowaniem sejmu w dniu 2 sierpnia o niewniesieniu poprawek. Jak wynika z oficjalnej strony internetowej prezydenta w tym miesiącu podpisał on dotychczas ustawy w dniu 1 sierpnia. Wiadomym jest, że dla przyzwoitości musi upłynąć chwilę aby prezydent podpisał ustawę chociażby dlatego aby zapoznał się z opinią swoich prawników co do ustawy. Jestem nadzwyczaj spokojny co do podpisu prezydenta. Pozdrawiam wszystkich emerytów i przyszłych emerytów.

Spokojnie przygotowuje sie do PROTESTU. Mam juz k.. wa dosyc tego pomiatania przez ten kurduplowy pi... ny rzad. Tyle.

ustawa KAS
...
ustawa o komisjach lekarskich
...

Adaś, weź nie rób ze mnie idioty, co ani nie wie KTO orzeka, ani o (przez Twoją "zmyłkę") wcześniej
- źle skojarzonych przeze mnie Kategoriach.

Podane przez Ciebie podstawy, nadal nie dowodzą wyrażonej wcześniej "tezy"

...
Wg mojej wiedzy by dostać dodatek do emerytury z tytułu bycia inwalidą najpierw musisz zostać za takiego uznany czyli musisz dostać kategorię zdolności do słuzby C ...

Otóż dwojako NIE MUSISZ "dostać kategorii zdolności do służby - C"!

No, może sprecyzuję przykładowo - osoba zwolniona ze służby i badana przez Komisję w celu innym,
niż ponowne przyjęcie do służby (np. "zwolniony", u którego w czasie ustawowym wypłynęło inwalidztwo),
w ogóle nie "dostaje" żadnej "kategorii"!

TYPOWO - przepisy przewidują, iż ISTNIEJĄ trzy grupy: - INWALIDÓW niezdolnych,
- INWALIDÓW częściowo zdolnych, - INWALIDÓW zdolnych - do służby.

Z tym, że to NIE KATEGORIE decydują o PODWYŻSZENIU emerytury z powodu inwalidztwa,
lecz ZWIĄZEK tego INWALIDZTWA ZE SŁUŻBĄ !!!

Czy nie o to w tym wszystkim chodziło ?!

A może prezydent dopatrzył się, że ustawa dalej w sposób nierówny traktuje funkcjonariuszy SC względem innych służb. W końcu doktor praw. Mógł zauważyć i zechce się o celników twardo upomnieć🤣

Cat masz rację. Jakie "b" jakie "c" jest komisja msw która orzeka i jest wykaz chorób zawodowych i wypadki w pracy które mają lub nie zwoązek ze służbą.

...
Pięknie nas rozgrywają. Ale byłem ślepy ...

Spokojnie Kolego! Nie Ty jeden w całości odrzucałeś - nie tylko wszelkie prawdopodobieństwa,
ale i istniejące symptomy, założonego już przygotowania do "rozegrania nas" ...
... bo to "rozmywało tematy" ... kuźwa i znowu "rozmywam"! To pewnie teraz już będzie "ban" ...

Panie, Panowie, zachowajmy spokój, co prawda ustawa została uchwalona 19 lipca to ostatecznie prace senatu zakończyły się poinformowaniem sejmu w dniu 2 sierpnia o niewniesieniu poprawek. Jak wynika z oficjalnej strony internetowej prezydenta w tym miesiącu podpisał on dotychczas ustawy w dniu 1 sierpnia. Wiadomym jest, że dla przyzwoitości musi upłynąć chwilę aby prezydent podpisał ustawę chociażby dlatego aby zapoznał się z opinią swoich prawników co do ustawy. Jestem nadzwyczaj spokojny co do podpisu prezydenta. Pozdrawiam wszystkich emerytów i przyszłych emerytów.
Zaklinasz rzeczywistość... PAD podpisał kolejne ustawy 6.08. W tym zgloszoną przez siebie ustawę o związkach w Policji. Procedowaną równocześnie z emerytalną....

.

Wysłane z mojego SM-J320F przy użyciu Tapatalka

Wiesz Cat myślałem, że są granice podłości. Myliłem się 😢

Każdy człowiek bywa omylny!
Tak, że nawet poniższe słowa geniusza, z czasem wypadałoby zweryfikować ...

"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota.
Choć nie jestem pewien co do tej pierwszej".

Albert Einstein

Cat proszę Ciebie jeśli możesz dajcie na luz są naprawdę bardzo ważne sprawy dla środowiska.

Prezydent wkrótce podpisze Ustawę , a tu nikt nie dziękuje Ministrowi M. Banaś za zmiany w ustawie emerytalnej ....
Panie Ministrze dziękuję za za moją emeryturę , wprawdzie cząstkową , ale jednak emeruturę !
Może na tą okoliczność powinniśmy założyć osobny wątek ??

Prezydent nie podpisał i nie wiadomo czy to zrobi.

Prezydent nie podpisał i nie wiadomo czy to zrobi.
customek - skończ siać niepokój tylko cierpliwie czekaj na decyzję Prezydenta-ma czas do 23.

Back
Do góry