Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
jak głosowali masz może wiedzę,partiami?ustawa właśnie została przyjęta w komisji
KONIEC POSIEDZENIA
Potwierdzam. Jutro powinno odbyć się II czytanie.ustawa właśnie została przyjęta w komisji
KONIEC POSIEDZENIA
czy to znaczy że osoby przyjęte na "starych zasadach" mogą odejść po 15 latach służby?Błaszczak: Likwidujemy wymóg ukończenia 55. roku dla żołnierzy, którzy chcą odejść na emeryturę
- Likwidujemy wymóg ukończenia 55. roku życia dla żołnierzy, którzy chcą odejść na emeryturę. Zostaje tylko warunek 25 lat służby - podkreślił szef MON Mariuszbiznes.interia.pl
Niestety ludzie zupełnie nie rozumieją że jest to rekompensata za trudy służby a nie żadne przywileje ...No i się posypały komentarze - to nie sprawiedliwe! dlaczego tylko 25 lat! itd, itd, itd...
wydaje mi się, że słusznie zgłosiliśmy konieczność wprowadzenia przepisów przejściowych, a ich brak nie będzie zabezpieczał np. interesów osób, które odeszły ze służby w następstwie wprowadzenia KAS. Boje się, że możemy zostać znowu na lodzie...
Litości, już zaczynam tracić pewność w rozumieniu tego co słyszę. 55 lat zostaje zniesione dla funkcjonariuszy przyjętych po 31.12.2012 roku. Wszyscy twierdzą, że zmiana jest dla tej grupy to co, Ci przyjęci przed tą datą nie mieli tych "55" Lat? Przepraszam po prostu już się pogubiłem
Litości, już zaczynam tracić pewność w rozumieniu tego co słyszę. 55 lat zostaje zniesione dla funkcjonariuszy przyjętych po 31.12.2012 roku. Wszyscy twierdzą, że zmiana jest dla tej grupy to co, Ci przyjęci przed tą datą nie mieli tych "55" Lat? Przepraszam po prostu już się pogubiłem
Pilnie przysłuchiwałem się wczoraj obradom komisji i powiem Ci Burack, że dla niektórych to naprawdę historyczny sukces ( przynajmniej tak to wyglądało).Ale tutaj EMOCJI
Przecież kilka miesięcy temu obecny Minister Finansów w swoich uwagach określił kształt zmian w Ustawie. likwidacja 55 dla wszystkich 15.09.1999r. dla nas! Więc skąd te emocje ?!?
Zaraz okaże się , że to jest historyczny sukces itd.
likwidacja 55 lat wynika z ustaleń z policją i wojskiem, a ustalenie jednolitej daty brzegowej eliminuje ewentualne procesy sądowe!
I tyle w temacie !
Jedynie co to mam pytanie czy w czasie procedowania były zgłaszane uwagi co do konstytucyjności tych zapisów ? Jeszcze parę miesięcy temu, jak przeglądam forum hucznie zapowiadane .