Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Dam ja chyba sobie spokój z tym wyliczaniem. Mam niby wszystkie potrzebne dane, ale np. w 2000 roku przez cały rok dostawałem taki składnik, który nazywa się premia. Pamięć mam słabą i teraz nie wiem czy to był na tamten czas jakiś stały składnik pensji? Mało tego, do maja tego 2000 roku, ta premia była wyższa od pensji i dopiero od czerwca jest odwrotnie. Dodatek za godziny nocne. Uważamy go jako dodatek stały? Następnie przez dwa lata brałem tzw. rodzinne. Mogę to doliczyć? I chyba ostatnia kwestia jeżeli poza "13" zdarzają się w roku jakieś premie, doliczamy je? Pomożecie mi to ogarnąć?
Ja do kolumny nr 3 wpisałem uposażenie z danego roku plus, graniczny z całego roku oraz trzynastkę wszystko brutto. następnie podzieliłem to przez średnią z danego roku i tak z 10 lat. Zsumowałem otrzymane wyniki i podzieliłem przez 10. Otrzymałem wynik 0,9. Następnie wykonałem działanie:
5154,80 x 0,9 x 0,5040 = 2338,217 którą pomnożyłem przez 0,8 i wyszło mi 1870,57. I to jest moja emka. ( 0,5040 wynikiem działania 4x2,6 + 40 podzielić przez 100)
A na emce podejmujesz dodatkową pracę w ochronie za 2400 plus to co masz i wychodzi 4270. Masz pytania ?!Czy teraz tyle masz ?!.
Jednak wyszło jak wcześniej pisałem jeśli ktoś nie złoży wniosku o emke policyjna to z chwilą nabycia wieku może śmiało przejść na emeryturę z FUS, a za lata w służbie muszą uzupełnić składki. BRAWO MY.