Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Cat, piekny tekst. Ty naprawde tak myslisz czy napisales zeby ludzi zachecic do wstepowania? Niestety ci co mieli sie zapisac juz sie zapisali inni nie zapisali sie bo tak chca. Taki jest ich wybor i juz. Nie widze tu powodu zeby przestac kogos szanowac. Nie ma jednosci w naszym srodowisku i nie bedzie. Tak jest w kazdym srodowisku. Jesli chcesz okazywac wrogosc tym, ktorzy mysla inaczej tylko te podzialy poglebisz. Moim zdaniem ilosc czlonkow Zwiazku juz nie wzrosnie, wiec na jakis zryw nie ma co liczyc. Ludzie sie boja, ze nie dostana propozycji, wola siedziec cicho i zadowola sie kazda praca. Czesc nie ma zaufania do zadnych zwiazkow. Ci co maja byc ucywilnieni czyli kadry. logistyka, ksiegowosc, ogolny, informatycy zostana ucywilnieni. Tu nie ma innej opcji. Czesc orzecznictwa tez zostanie ucywilniona. Nie wiadomo co z tymi, ktorzy robia kontrole w terenie. Nie wiadomo czy w drugim etapie reformy za rok lub dwa ci ucywilnieni nie beda zwalniani. I o tym warto pomyslec juz teraz. MF ma sraczke bo nawet oni widza, ze reforma ich przerosla. Funkcjonariusze sa potrzebni i bez nich sobie nie dadza rady wiec pewnie beda upakowywac na maksa do komorek mundurowych, te komorki sie rozrosna a potem dopasuje sie jakos zadania zeby wygladalo, ze tak mialo byc. Wg projektu struktury wyglada, ze wiecej jest cywilnych komorek jednak te mundurowe beda bardzo liczne. To pozwoli zachowac twarz MF. Jesli ktos sie nadaje na funka i robi wyniki to moze byc spokojny. Po co to pisze? Zeby odroznic rzeczywistosc od zyczen. Pewne rzeczy sa poza naszymi mozliwosciami wiec trzeba okreslic te mozliwe do osiagniecia i sie na nich skupic.Święta racja !!!Jeśli nie większość; to bardzo, bardzo wielu z Nas wcale nie zawaliło, a jedynie "rozmówcy"
Nie zawalił Sławek, ale ja z innymi także nie zawaliłem !
postąpili z Nami fałszywie i nieczysto. Trzeba przyznać, że są między nami "szczury-kanibale"
i czas ich wszystkich wytknąć i nazywać już tylko "po imieniu" !!
Nie wiem jak reszta Koleżeństwa, ale ja postanawiam - tak nawet tylko dla siebie - przyjąć na początek, iż KAŻDY CELNIK, który do dnia 21 stycznia 2017 roku, NIE SPRÓBUJE zjednoczyć się z pozostałymi poprzez wstąpienie w szeregi ZZ Celnicy.pl, to PARSZYWY SZCZUR, który nigdy nie zasłuży na miano Człowieka !! Ja umiem odpowiednio okazać brak szacunku.
Zaznaczam - mam w d*pie wszelkie dywagacje w rodzaju "czemu akurat ten ZZ ...?"
Odpowiedź jest najprostsza z możliwych: BO TAK TRAFIŁO !!! Bo inne nie mają Forum, bo każde rozważanie "alternatyw", to rozwalanie możliwego zjednania i ucieczka przed samookreśleniem.
Koleżanko, Kolego;
- wybór należy do Ciebie! Zdecyduj się podnieść głowę i odważ nie być szczurem ...
Ja też byłem w tej rozmowie zaskoczony i nie rozumiałem i dopytywałem czy aby na pewno chodzi o jakąś niezgodność z ustawą KAS, bo przecież te poprawki uzgodniło już Biuro Legislacyjne Sejmu i MF?Przyznam się, że nie rozumiem. W poprawkach MF-u i uzasadnieniach wzięto pod uwagę wejście w życie KAS. ...
(...)
Mając na uwadze powyższe uważam, że jeszcze w statusie f.c. powinniśmy dla bezpieczeństwa złożyć roszczenia w tej sprawie, w szczególności mając na uwadze ewidentne przewlekanie prac Podkomisji, która przecież już dawno wg deklaracji i obietnic miała zakończyć już prace.
super!!!!!!!
ale...mamy czas do konca lutego...
CAT, przesadziłeś. O 180 stopni wypaczyłeś intencje mojego apelu.
...
Pani Przewodnicząca ma nadzieję, że uda się wszystko dograć do 24.01. kiedy to ma nadzieję uda się zwołać posiedzenie. To zależy od informacji z MF.
.
ok, nie odnosiłem się do Twoich wpisów ale ogólnie do problemu.
trzeba zintensyfikować naciski na Sejm tak aby przestał lekceważyć obywateli.
CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ !
Swój w końcu jesteś, nie?[...] widzę, że chyba mnie polubiłeś , i może kiedyś się zaprzyjaźnimy Pozdrawiam