Emerytury !!!

Pikieta była super, wielkie podziękowania dla Sławka i organizatorów :-)
A Banaś ? cóż... występ po prostu żenujący, człowiek ma bardzo mgliste pojęcie o pracy Służby Celnej.
O prawie zdaje się też. I to ma być SSC ???

Jabol - zapanować nad emocjami jak takie głupoty opowiada ? Doprawdy WSTYD mieć takiego szefa.

Od dzisiaj każdy celnik powinien nosić "blachę" służbową przsloniętą czarną tasiemką. Tak aby nie zasłaniać nr służbowego, ale jedynie przesłonić godło. Taki znak żałoby po Służbie Celnej.

Zaczynają się bać i słusznie. Dzisiaj GRK dostają nowe badania lekarskie rozszerzone. ŚMIECH NA SALI myślą że funkjonariusze będą sobie kopali grób do KAS. Na co liczy MF ze strony GRK? Napewno sie przeliczy. Mało tego. Tworzą nową grupę rozszerzając ją o młodych celników, wiedząc o tym że powiedzmy stare GRK się nie zaangażuje w ratowanie Pana ministra co jest pewne.

Fajna wzmianka o naszej pikiecie była w TVN24 w programie "Dwie Prawdy".
W końcu rzetelnie powiedzieli że MF chce podzielić naszą formację i zwolnić ludzi i dlatego protestujemy.
Brawo dla redaktora !!!

Rozmawiałem przed chwilą z jednym z naszych organizatorów i szacunek dla księdza Kapelana, bez którego ciężko byłoby w tm miejscu (dziedziniec MF) przewalczyć kłody rzucane pod nogi przy organizacji imprezy.
Pozdrawiam księdza Kapelana.
Szczęść Boże.

a co to, to chyba kiepski żart, on naszym orędownikiem? chcą mu w Mfie podziękować, a może koledzy po fachu uświadomili, że mundur, który nosi razem z dyrektorską pensją nie da mu emerytury mundurowej i śmieją się z idio.............

Bardzo dziękuję wszystkim uczestnikom za dzisiejszą pikietę. Byliście wszyscy cudowni. Wracajcie do domów bezpiecznie bo od jutra czeka nas dalszy ciąg walki. Mi jeszcze w uszach dzwoni i mam nadzieję, że także kadrze kierowniczej MF. Strach w oczach Banasia bezcenny. Jak widać na słowa "oszuści" zrozumiał, że chodzi o niego i uciekł razem z nieszczęsnym zastępcą i dyr. B. z Dep. Służby Celnej. Po zachowaniu widać było, że nie spodziewali się takiej frekwencji. Nie słuchajcie informacji o 700 czy 800 fc. Było nas około 2 tyś., a chyba nawet więcej (czekam na oficjalne dane).

Fajna wzmianka o naszej pikiecie była w TVN24 w programie "Dwie Prawdy".
W końcu rzetelnie powiedzieli że MF chce podzielić naszą formację i zwolnić ludzi i dlatego protestujemy.
Brawo dla redaktora !!!
d68653eedf97796eddaf764001f3743b.jpg

Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka

Jestem w GRK i już się widzę jak będę łamał strajk buha ha ha

No to może idź do okulisty. Nam strajkować nie wolno. Nie dam pretekstu do zwolnienia mnie ze służby za odmowę wykonania polecenia.

Pierwszy raz, po prostu oddam krew. Dawno tego nie robiłem. A poza tym strasznie mnie boli złamana kończyna zrośnięta jakiś czas temu (złamana na służbie). Chyba będę musiał jakąś rehabilitację przejść.

Ja tylko liczę, tak nieśmiało... ale jednak liczę, że osoby które były na pikiecie, będą dla reszty, swego rodzaju, wyrzutem sumienia, że w chwili kiedy wszyscy powinni zjednoczyć się i stanąć murem, część okazała się na tyle słaba, żeby zasłaniając się problemami dnia codziennego, okazać słabość i popełnić grzech zaniechania.

Pamiętajcie, w czasach kryzysu, wystarczy nie zrobić nic by zło zatriumfowało.
Mam również nadzieję że w godzinie ostatecznej próby, wykażą się tą odrobiną odwagi cywilnej, której dziś im zabrakło i zasłużą na nasz szacunek, stojąc ramię przy ramieniu - z Nami i za Sławkiem.

Kiedyś PIS przerżnął wybory bo nie wzięto pod uwagę netu i smsów ( schowaj babci dowód), w ostatnich wyborach gorzką pigułkę połknęła PO bo PIS się nauczył. Oglądam nasz protest w różnych mediach on-line i serce rośnie i dumą napawa Hymn RP i salutujący funkcjonariusze...
A te dwa małe przedstawiciele Rządu RP...celowo piszę niegramatycznie bo nie chcę się narażać na zarzuty karne...cóż maja mówić...
Niech nas bardziej postawią pod ścianą...jeśli chcą pobierać ministerialne pensyjki to niech się lepiej zastanowią!

wszystkich fc- użytkowników fb zapraszam do polubienia https://www.facebook.com/CelnicyPl/timeline wrzucajcie foto, udostępniajcie !!!

Kiedy skandowaliśmy dzisiaj słowa: "OSZUŚCI! OSZUŚCI! OSZUŚCI!" słyszałam w naszych głosach żal, frustrację i ogromną wściekłość.
Jestem dumna na maksa, że mogłam być częścią dzisiejszego dnia. Wspaniale było na to wszystko patrzeć, serce rośnie.
P.S. JABOL byłam tam i nikomu nie puściły emocje, na co liczył Pan Banaś, że będzie nam sprzedawał dalej ten propagandowy PR, a my będziemy mu bili brawo? Jeśli nie ma argumentów merytorycznych, to lepiej by było, żeby w ogóle nie wychodził. Chciałabym też przypomnieć, że Sławek ma na nazwisko Siwy. Tyle razy z Nim rozmawiał i nadal nie pamięta? Wstyd. To my zapierniczamy na ich pensje, na ich stołki i stanowiska, należy nam się szacunek. Teraz się nie cofniemy. Niczego się nie boję. Jeśli nawet przegram, to będę walczyć do końca.

Do Szefa Służby Celnej : Przewodniczący związku Zawodowego Celnicy. pl to pan Sławomir Siwy a nie Siwiec . To wielki wstyd dla pana, że pan o tym nie wie. Jeszcze większym wstydem dla pana jest to, że nie wie pan, że Celnicy nie pobierają podatku VAT. Człowiek honoru którym pan nie jest po takich wpadkach podałby się niezwłocznie do dymisji! Jakikolwiek dalszy dialog z panem uważam za bezsensowny. Jeśli nie ma woli dać wszystkim Celnikom emerytur mundurowych , to będziecie mieć strajk. Do wszystkich nowych funkcjonariuszy, okłamali nas dziesiątki razy, nie liczcie, że was nie okłamią w sprawie podwyżek. I na koniec jestem dumny ze wszystkich osób które brały udział w dzisiejszej demonstracji, miło było patrzeć jak wszyscy razem walczymy o lepsze jutro dla nas i naszych młodszych koleżanek i kolegów. Na pozdrawiających nas mieszkańców Warszawy i na ciepłe słowa od funkcjonariuszy Policji.

GRK nie rozwiąże problemu, bo jest do tego kompletnie nieprzygotowane.
Ponadto każdy dobry szef walczy o swoich ludzi jak lew. Beszta ich, kiedy trzeba, ale stoi za nimi murem. Przykro mi, ale nigdy nie mieliśmy dobrego szefa. Kiedy to wszystko się skończy? Ci ludzie nie chcą wyprowadzić tego kraju na prostą. Już w to nie wierzę.

było świetnie

szczególnie warto zwrócić uwagę na to, że pojawili się oficerowi, i to nie pojedynczy,brawo

tak samo dla funkcjonariuszy SC z mfu, dla tych którzy zeszli, i dla tych którzy byli z nami poprzez otwarte okna

na pikiecie trudno ocenić ile nas było - część się spóźniła, za to na rondzie widać było ile nas idzie - 2 tys minimum - bardziej szczegółowe dane posiada napewno Policja - ich bus ( biały nieoznakowany na cywilnych numerach) po przeciwnej stronie parkingu cały czas wszystko filmował

najlepszą demonstracją był przemarsz pod mswia - wielu ludzi nas widziało, machało

prawie nie mówię - cały czas gwizdałem, nogi też trochę bolą - ale warto było poczuć tą solidarność, wspólnotę tak szerokiej grupy funkcjonariuszy

http://wm.pl/356454,Protest-celniko...ndurowych-dla-wszystkich-funkcjonariuszy.html

http://tvnwarszawa.tvn24.pl/informa...estowalo-br-w-obronie-przywilejow,202395.html

http://www.polskieradio.pl/42/273/A...w-Warszawie-Chodzi-o-zatrudnienie-i-emerytury

http://www.rmf24.pl/fakty/polska/ne...wie-minister-finansow-hamulcem-do,nId,2202037

http://www.wykop.pl/ramka/3169257/protest-sluzby-celnej-pikieta-przed-ministerstwem-finansow/

https://www.facebook.com/CelnicyPl/?fref=ts

banaś - trzeba wiedzieć kiedy odejść - rozszerzyłeś grupę wskazaną przez TK o oc graniczne? a co, oni nie wykrywają i nie zwalczają?

ty ją zawęziłeś, rozumiem że jako nie-celnik, bez ZKC, bez praktyk i stażu nie do końca orientujesz się kto czym się zajmuje w SC, ale należy dobierać sobie nieskompromitowanych współpracowników, którzy przynajmniej będą z tobą szczerzy - to twój podpis figuruje pod szumnym dokumentem "strategia funkcjonowania grup kontrolnych"? poczytaj co podpisałeś to wiele się dowiesz - ci ludzie na codzień zajmują się likwidacją nielegalnego hazardu, zwalczaniem przestępczości związanej z paliwem, wyrobami tytoniowymi i alkoholowymi, oraz ostatnio - zgodnie ze strategią - bardzo regularnie prowadzą czynności związane ze ściganiem naruszeń na terenie przejść granicznych - wypełniają więc kryterium wskazane przez tk a ty ich pomijasz?

kto ci dał prawo zawężać wyroki TK?

stawiasz ich w szeregu jako niezasługujących na emki biurkowców? to czemu zasuwają po 12 godzin? wieczorami, w nocy, w weekendy? czemu gdy trzeba robią czynności na miejscu - po 16, 17 godzin - bo nie można tego nie zrobić, a zmienników nie ma?

to minimum wskazane przez TK okroiłeś co najmniej o dwie grupy funkcjonariuszy, których pozwy w niezawisłych sądach mogą skończyć się tylko w jeden sposób - ich wygraną - chodzi mi o funkcjonariuszy grup kontrolnych byłego dozoru - o których pisałem akapit wcześniej, oraz o wszystkich funkcjonariuszy nie będących w chwili obecnej w wytypowanych przez ciebie komórkach mających otrzymać emki, a posiadających staż w tych komórkach z przeszłości - jak ci się wydaje - pominięcie ich spowoduje pozwy o dyskryminację - jak obstawiasz - jak sądy będą to rozstrzygać? możesz nie wiedzieć bo nie jesteś prawnikiem - zaprzyjaźnij się z jakimś godnym zaufania i się go zapytaj

kolejna sprawa - poczytaj jeszcze raz uzasadnienie tk - dyskryminacją jest pominięcie nas w zapisach ustawy o zaopatrzeniu emerytalnym, a nie pominięcie szczególnych uprawnień - pomostowych czy innych, innymi słowy - emka po 25 latach i wiek 50 lat - czyli inaczej niż dla innych służb - będzie de facto naszą dyskryminacją - tyle że w inny sposób

ogarniasz? prześpij się z tym i pogadaj z kimś ogarniętym a nie z jakimś fanatycznym aparatczykiem lub karierowiczem, który dla awansu będzie ci mówił to, co chcesz usłyszeć

Ostatnia edycja:
Back
Do góry