Emerytury !!!

Rząd na nowo składa system podatkowy: Brak kwoty wolnej, likwidacja liniowego PIT.

Likwidacja kwoty wolnej rozwiązuje co najmniej dwa problemy: powoduje, że wyrok Trybunału Konstytucyjnego nakazujący jej podniesienie i waloryzację traci oparcie w systemie podatkowym (nie będzie czego waloryzować) oraz sprawia, że obietnica PiS z kampanii wyborczej o znacznej podwyżce kwoty staje się nieaktualna.

widzicie analogie do naszej sytuacji? Likwidacja Służby Celnej w ramach wprowadzenia KAS powoduje że TK traci oparcie bo nie ma już ustawy o SC i samej Służby Celnej. Domagajmy się głów,dymisji i audytów w MF!!

Zauważcie że wszystkie wypowiedzi czy to MF czy SSC mówią że emki wprowadzą w ramach KAS czyli ten bzdurny KAS będzie PIERWSZY!! :/

Witam. Chciałbym podziękować Wszystkim biorącym udział w pikiecie. Prawo jest po naszej stronie, a jego wyegzekowanie jest najważniejsze. Pozdrawiam Wszystkich celników.

Cześć wszystkim. W radio Koszalin puścili wywiad z Banasiem i Szałamachą, którzy kategorycznie stwierdzili, że emki nie dla wszystkich.

Widać progres. Na proteście/pikietach coraz więcej aspirantów i oficerów. Wszyscy powinniśmy walczyć o swoje prawa nawet ci zza biurek. BRAWO

Wiceminister finansów swoim wystąpieniem nie mógł dać lepszej motywacji do działania.

Najlepsze było to jak wiceminister mówił, że będą wykonywać ten wyrok (chodzi o nasze emki) ZGODNIE Z PRAWEM....

Nie wiem czy się śmiać czy płakać ...?

Zgodnie z prawem????? Nawet te niby dla granic są niezgodne z prawem! 55 lat życia, 15 lat pracy i staż liczony od 1999 są zgodne z prawem?? W której słuzbie poza cłem są takie regulacje? Kpią sobie z prawa i z Nas. Chyba już nikt nie ma wątpliwości jakie jest stanowisko rządu. Czas na poważne działania

Wystąpienie pani z tvnu to totalna żenada. Ta pani nawet nie wie, o czym mówi. Podzieliła służbę celną na celników i urzędników. W Służbie Celnjej są tylko i wyłącznie funkcjonariusze celni. Kogo oni tam zatrudniają?

Jestem dumna, że jestem funkcjonariuszem Służby Celnej. Oglądałam filmiki z pikiety i napiszę krótko: serce rośnie... Przekaz mediów niezbyt kompetentny - to trzeba przyznać. Ale jak widziałam kolegów i koleżanki w telewizji to napawało mnie to dumą. Przeraża tylko fakt, że chyba jednak bez sięgnięcia po drastyczniejsze środki protestu nic się nie zadzieje. Chciałabym się mylić...

W rozmowie z dziennikarzami szef Służby Celnej w MF Marian Banaś podkreślał, że wyrok TK mówi wyraźnie jakiej grupy funkcjonariuszy powinno dotyczyć objęcie emerytalnym systemem mundurowym.

„Gdybyśmy ściśle trzymali się wyroku TK dotyczyłoby to grupy nie większej niż 1,5-2 tys. funkcjonariuszy. Tymczasem my rozszerzamy tę interpretację o funkcjonariuszy, którzy pracowali na granicach, grupach mobilnych i lotniskach

Ja już nic nie kumam z tego bełkotu ...rozszerzamy interpretację o grupy mobilne ? To kogo ten wyrok w końcu dotyczy ? Skąd ta liczba 1,5-2 tysiące ? Bo nie mogę za nic dopasować tej liczby do żadnej komórki...(biorąc pod uwagę, że nawet WZP to rozszerzenie interpretacji)

Blokada informacyjna. Zarówno w Panoramie, Teleexpresie nie znalazła się nawet najmniejsza wzmianka o Naszym proteście.

Back
Do góry