Emerytury !!!

witam... Króciutko: Szanowni funkcjonariusze naszej sc: Wzmacniajmy związek celnicy.pl poprzez zadeklarowanie członkostwa. Nie chodzi tutaj o finansowanie tego związku, który na przestrzeni lat widzimy czego dokonał. Zróbmy przede wszystkim coś dla siebie, a przy okazji coś dla pozostałych f-szy w dążeniu do wyznaczonego przez nas celu. To tak naprawdę baaardzo niewiele, a jednak tak.... Baaardzo duuużo!!! To nasze pięć minut!
Nie przegapmy tej szansy. Niewykorzystane w życiu sytuacje "mszczą się" ze zdwojoną siłą. Pzdr dooobranooc:cool:
brawo to podstawa

Obiecałem milczeć i milczałem. Długo milczałem.Niemniej jednak śledzę forum. Trzeba czekać .....jeszcze czekać. Niemniej uważam iż nieszczęściem jest nasza podległość pod mf (celowo z małych liter wyłączam z tego Departament Ceł a to celowo DUŻYMI LITERAMI dla tego Departamentu SZACUNEK).

Ostatnia edycja:
A do Kolegi Tele-echo....a nie pisałem że....i co myliłem się? Tak agitowałeś czynilłe ś wstawki itd itp i co??? Znowu próbują Nas oszukać. Zadam jedno pytanie dlaczego od tyłu lat kolejne Rządy Nas oszukują. Do jasnej CHOLERY-DLACZGO NAS OSZUKUJĄ???????

Ostatnia edycja:
A do Kolegi Tele-echo....a nie pisałem że....i co myliłem się? Tak agitowałeś czynilłe ś wstawki itd itp i co??? Znowu próbują Nas oszukać. Zadam jedno pytanie dlaczego od tyłu lat kolejne Rządy Nas oszukują. Do jasnej CHOLERY-DLACZGO NAS OSZUKUJĄ???????

troche się sami oszukujemy licząc, że oficerowie nas wspierają. Czy na wręczeniu petycji była znaczaca reprezentacja korpusów wyższych?
Pewne natomiast jest, że przebierają nogami aby skorzystać w pierwszej kolejności z emerytur. Klasyczna bolszewia co sprzeda się , dlatego też audyt i lustracja zasłużonych przy wartościowaniu.

Korpusy wyższe wspierają Nas. Wspierają Nas także Bardzo Wysokie Korpusy. Ale boją się wspierać Nas oficjalnie. Czy znowu Szeregowi Podoficerowie i Aspiranci mają protestować i wykłócać się z mf a oficerowie mają tylko (chociaż co przyznaję- życzliwie )kibicować ? W przeciwieństwie do wyższych korpusów w Policji czy Straży Granicznej.tam Oficerowie wspierają podwładnych. Wstyd Wyższy Korpusie. Po prostu zwykły ludzki wstyd. WSTYD.

Ostatnia edycja:
Jak pójdą będziesz miał gdzie pracować i awansować !

troche się sami oszukujemy licząc, że oficerowie nas wspierają. Czy na wręczeniu petycji była znaczaca reprezentacja korpusów wyższych?
Pewne natomiast jest, że przebierają nogami aby skorzystać w pierwszej kolejności z emerytur. Klasyczna bolszewia co sprzeda się , dlatego też audyt i lustracja zasłużonych przy wartościowaniu.

Wyrok niejednoznaczny dla nas. Dla SOK jednoznaczny. Nawet sekretarka otrzyma emeryturę. A górnicy najniższa odprawa 75 000 odprawy dla sprzątaczki lub 75% pensji przez 4 lata dla górnika na urlopie. Postępujmy tak dalej. Pozdrowienia.

stanowisko MF
emerytury tylko dla 6-7 tyś. osób. Literalnie tylko osoby, które realizują zadania określone w art. 2 ust. 1 pkt 4-6 ustawy o SC.
obywatelski projekt jest zbyt szeroki. W ocenie MF uprawnienia emerytalne tylko funkcjonariusze wykonujący zadania określone w wyroku TK

Slawku to chyba żart?!... w zakresie obowiązku mam rozpoznawanie... itd. I co ja czy wielu z nas nie mamy prawa do emerytury mimo że TK wymienia choćby to! Jak uzasadniają swoje stanowisko?

Back
Do góry