Będzie za kilka dni spotkanie z SSC? Ok, wytrzymajmy, ale na tym spotkaniu ma skończyć się mydlenie oczu, KONKRETY i pokazany plan realizacji tych konkretów. Żadnej zgody na przeciąganie tematu na przyszły rok. Stanowisko SSC jest super, fajnie się to czyta gdyby pominąć zdanie poprzedzające wyliczanie czego to oni dla nas nie zrobią. Wiecie o jakie zdanie mi chodzi? Może je zacytuję, bo jedno słowo tam jest bardzo istotne: "Efektem prac było wypracowanie WSTĘPNEGO stanowiska, zgodnie z którym..." i tu mamy w 5 punktach wypisane cele do realizacji. Mnie przeraża słowo"wstępnego", bo tak się pisze o obietnicach, które mogą się okazać gruszkami na wierzbie. Wiecie co Wam powiem - tak sobie myślę, że kiedy ma się w ręku wyrok Trybunału Konstytucyjnego, a do tego Projekt Obywatelski z taką ilością podpisów, to nic nie może się stać innego jak tylko objęcie emkami wszystkich funkcjonariuszy tej służby czyli tak jak w punkcie pierwszym wstępnego stanowiska, pod którym podpisał się SSC a więc po co te wątpliwości, ale ponieważ żyjemy w kraju, w którym wszystko jest możliwe nie możemy czekać z założonymi rękami.
Obawiam się, że zbliża się dużymi krokami czas kolejnej próby......