Emerytury !!!

Proszę o trzeżwą ocenę stanu faktycznego

Po nominacjach na wiceministrów w MF ja niezmiennie cieszę się z wyniku wyborów niezależnie od tego kto zostanie SSC.
Nie jest rozsądnie dywagować i roztrząsać plotki. Powinniśmy opierać się na faktach.
A co mamy dzisiaj w sferze faktów, co wiemy?

Otóż wygląda to tak.
Gdyby rządziło dalej PO mielibyśmy z marszu KAS(J.Kapica zapowiedział to przecież publicznie), brak możliwości merytorycznego i faktycznego dialogu w MF, bo taki był w istocie Kapica i mielibyśmy wykonanie wyroku TK w sposób następujący: 25 lat służby liczone od dnia wyroku TK i 55 lat wiek.
TYLE OFEROWAŁA NAM PLATFORMA OBYWATELSKA Z J.KAPICĄ NA CZELE

Rządzi na szczęście PiS i nawet jeśli SSC zostanie zwolennik KAS to mamy:
- podpis obecnego Prezydenta pod naszym wnioskiem do TK
- obywatelski projekt i zupełnie inne spojrzenie na inicjatywy obywateli przez PiS niż PO
- deklaracje składane w imieniu KP PiS podczas ostatniej PIKIETY
- pewność, że nawet jeśli w PiS wygra koncepcja KAS czego na dzień dzisiejszy nie przyjmujemy oczywiście do wiadomości vide nasze ARGUMENTY i działamy w tym kierunku, to można prowadzić dialog o tym, aby w KAS poszczególne piony miały autonomię i zachowane własne specyfiki, czyli byli w KAS funkcjonariusze
- pewność, że można z PiS prowadzić dialog o wykonaniu wyroku TK zgodnie z projektem obywatelskim, w PO było to niewykonalne

PS. Właśnie kończy się dzisiaj posiedzenie ZG ZZ Celnicy PL i aż w 10 punktach uzgodniliśmy działania wokół obywatelskiego projektu, który będzie niebawem procedowany w Sejmie.
Dla wszystkich funkcjonariuszy na dzień dzisiejszy są przygotowane ARGUMENTY dla Parlamentarzystów PiS, które powinniśmy wszyscy wykorzystywać umawiając się w biurach poselskich.
Mamy więc co robić i działamy na tym etapie wyłącznie w kierunku wzmacniania SC, nie przyjmując do wiadomości innych scenariuszy.
Pytam, czy każdy wysłał już chociaż te ARGUMENTY do choć kilku Parlamentarzystów PiS w swoim regionie?
Jeżeli nie to bardzo o to proszę każdego. Na pewno przyniesie to więcej pożytku niż oderwane nieco od rzeczywistości, bez urazy proszę, utyskiwanie na forum

Po nominacjach na wiceministrów w MF ja niezmiennie cieszę się z wyniku wyborów niezależnie od tego kto zostanie SSC.
Nie jest rozsądnie dywagować i roztrząsać plotki. Powinniśmy opierać się na faktach.
A co mamy dzisiaj w sferze faktów, co wiemy?

Otóż wygląda to tak.
Gdyby rządziło dalej PO mielibyśmy z marszu KAS(J.Kapica zapowiedział to przecież publicznie), brak możliwości merytorycznego i faktycznego dialogu w MF, bo taki był w istocie Kapica i mielibyśmy wykonanie wyroku TK w sposób następujący: 25 lat służby liczone od dnia wyroku TK i 55 lat wiek.
TYLE OFEROWAŁA NAM PLATFORMA OBYWATELSKA Z J.KAPICĄ NA CZELE

Rządzi na szczęście PiS i nawet jeśli SSC zostanie zwolennik KAS to mamy:
- podpis obecnego Prezydenta pod naszym wnioskiem do TK
- obywatelski projekt i zupełnie inne spojrzenie na inicjatywy obywateli przez PiS niż PO
- deklaracje składane w imieniu KP PiS podczas ostatniej PIKIETY
- pewność, że nawet jeśli w PiS wygra koncepcja KAS czego na dzień dzisiejszy nie przyjmujemy oczywiście do wiadomości vide nasze ARGUMENTY i działamy w tym kierunku, to można prowadzić dialog o tym, aby w KAS poszczególne piony miały autonomię i zachowane własne specyfiki, czyli byli w KAS funkcjonariusze
- pewność, że można z PiS prowadzić dialog o wykonaniu wyroku TK zgodnie z projektem obywatelskim, w PO było to niewykonalne

PS. Właśnie kończy się dzisiaj posiedzenie ZG ZZ Celnicy PL i aż w 10 punktach uzgodniliśmy działania wokół obywatelskiego projektu, który będzie niebawem procedowany w Sejmie.
Dla wszystkich funkcjonariuszy na dzień dzisiejszy są przygotowane ARGUMENTY dla Parlamentarzystów PiS, które powinniśmy wszyscy wykorzystywać umawiając się w biurach poselskich.
Mamy więc co robić i działamy na tym etapie wyłącznie w kierunku wzmacniania SC, nie przyjmując do wiadomości innych scenariuszy.
Pytam, czy każdy wysłał już chociaż te ARGUMENTY do choć kilku Parlamentarzystów PiS w swoim regionie?
Jeżeli nie to bardzo o to proszę każdego. Na pewno przyniesie to więcej pożytku niż oderwane nieco od rzeczywistości, bez urazy proszę, utyskiwanie na forum

19.11.2015r. nasz projekt emerytalny (aktualny nr 30) został skierowany do I czytania w sejmie. Info z sejm.gov.pl.

Byłem wczoraj w MF i rozmawiałem kilka minut z Min. M.Banasiem, w tym o emeryturach. Komunikat napiszę w pierwszej wolnej chwili, bo obecnie jestem z dziennikarzami TVP info. Oglądajcie TVP INFO, bo będą dzisiaj emisje

"Załapałem się" na około 30sekundowy kawałek. Bardzo celnie i rzeczowo! Brawo Sławku! Również symptomatyczny był komentarz dziennikarza w studio na zakończenie wejścia :). Popieram i czekam również na kolejne wejścia oraz na info co z rozmową z SSC.

Było o Schengen przemycie broni i o konieczności przywrócenia wewnętrznych granic w UE a także o wzmocnieniu zewnętrznych granic UE. Tyle widziałem nie wiem czy były-będą inne wejścia.

Tivi chyba nas nie rozróżnia. Na pasku podpis "Straż graniczna potrzebuje wzmocnień" po czym pani redaktor podsumowuje "sugestie celników zebrał...";)

nie zrozumcie mnie egoistycznie, ale składki płacone na celnicy.pl traktuję jako inwestycje w moją przyszłość. jest nas koło 2-3 tys w związku więc chyba Zarząd Główny ZZ celnicy nie miałby nic przeciwko jeśli pozostałe 12 tys f-szy by tak samo "egoistycznie" myślało o sobie. Nic jednak nie przeskoczymy. Jeśli oczekujemy wsparcia, ekspertyz i autorytetów to musi to kosztować - szczególnie w przypadku Analiz prawnych kancelarii Adwokackich i KJonstytucjonalistów..

Do tej pory i w najbliższej przyszłości nie mam wątpliwości że ZZ potrzebuje naszych składek i wydatkuje je w 100% zgodnie z naszym sumieniem. Tylko na co reszta czeka??? Rząd ośmiesza nas na każdym kroku, emki, poje.. ane cele SSC dla OC i ciągle robienie w d**pe. Kiedy Reszta przyjaciół f-szy przejrzy na oczy???!!!!

Albo będziemy walczyć o swoje albo czekam na całkowite rozj.. banie systemu (cyt" Paweł kukiz) i nowe otwarcie bez pseudo mundurów w biuarch IC oraz UC

Bawiąc się w adwokata diabła... No dobrze, a jeśli ktoś pojmuje tą walkę inaczej, a jeśli nie chce własnym nazwiskiem firmować działań ludzi, których uważa za nieuczciwych - niegodnych zaufania, a tak sie składa że są w wierchuszce związkowej, wreszcie, jeśli nie jest zainteresowany "emkami" - lubi pracować (takie hobby). To co, też nie ma prawa innym spojrzeć w oczy?
Po pierwsze, nie szkodzić, przyjacielu... nie szkodzić...
Po drugie, nie milczeć gdy widzisz łajdactwo...
Ot taki początek dekalogu przyzwoitego człowieka.

Back
Do góry