http://celnicy.pl/content.php/2461-...zej-przekroczyliśmy-10-000-zebranych-podpisów
Opiszę pokrótce możliwości działań, jakie sam podejmuję u siebie w miejscowości. Nie jest ważne, że jestem związkowcem i Przewodniczącym. każdy Funkcjonariusz tak może zadziałać w swojej lokalizacji
1. Jestem umówiony na piątek w Służbie Więziennej. Podszedłem do ZK na bramę i poprosiłem o spotkanie z Kolegą z SW. Ten skontaktował mnie z Przewodniczącym. Poproszę go o podpisy Koleżanek i Kolegów pełniących służbę w tym Zakładzie karnym
2. Podszedłem do US i namierzyłem Przewodniczącego. Byłem dzisiaj na zebraniu i poprosiłem o pomoc. Powiedziałem, że inicjatywa obywatelska mocno pokrzyżuje plany MF na konsolidację, a konsolidacja to zagrożenie i dla pracowników US i dla funkcjonariuszy celnych. Powinniśmy zebrać tam dużo podpisów
3. Byłem dzisiaj w Powiatowej Komendzie Policji. Funkcjonariusze chętnie pomagają.
4. Pojutrze idę też do Placówki Straży Pożarnej
5. Rozmawiajcie też między sobą w pracy o Naszej wspólnej akcji, jej idei, konieczności działania każdego, a nie tylko złożenia podpisu.
Abyśmy osiągnęli sukces każdy funkcjonariusz celny powinien zebrać min. 10 podpisów poza Służbą Celną, choć oczywiście najlepiej dużo więcej. Ja mam już ponad 100 podpisów i ruszam ostro do przodu.
6. Inne działania w różnych Stowarzyszeniach, Zrzeszeniach, itd. prośba o poparcie, która jest wyrażana
7. Umówiony jestem w Zarządzie ogrodów działkowych
8. Byłem u lidera partii w Województwie, jednocześnie Posła. Zadeklarował pomoc, podpisał i poprosił o pozostawienie wykazów. Podpisy zbierane są w strukturach partii we wszystkich powiatach w województwie
9. Mam czysty wykaz zawsze ze sobą i stale jak kogoś znajomego spotykam to proszę go o poparcie akcji
10. Prosiłem o podpisy osoby z różnych kółek zainteresowań na które uczęszczam. Są to moi znajomi, życzliwi mi ludzie i podpisują chętnie
11. Inne możliwe działania, piszcie jakie podejmujecie
Działajmy Kochani, bo to są działania w Naszym wspólnym interesie, interesie naszego środowiska oraz w interesie publicznym - vide uzasadnienie projektu
Jeżeli ktoś nie czuje się na siłach, aby zadziałać jw. niech zbierze
aż podpisy swoich bliskich, sąsiadów, znajomych, itd. Proszę, niech nikt nie pozostaje bierny. Żyjcie Naszą wspólną akcją, zaangażujcie się a na pewno zwyciężymy.