emerytur wcześniejszych- nie będzie?!

...
Ty też wzywasz, aby coś zrobić. Zaproponuj coś proszę?
...
Do Digital.
....

Panie Sławomirze!
Skoro Pan zapytał, posługując się trzema „polskimi przysłowiami” postaram się Panu „podpowiedzieć”:
-gdzie dwóch polaków, tam trzy zdania
„Zaproszenie” na „rozmowy” z „Górą” jest „samobijem”! – trzech polaków – ile zdań?!
Może trzeba by było jeszcze raz, ale inaczej-
POPROSIĆ o rozmowę OSOBY liderów z wszystkich możliwych ZZ, w celu wyrażenia chęci zgody na JEDNOLITE postępowanie z ich dążeniami!
(jak jednolite?- rozwiązanie: WSPÓLNIE upoważniony, NIEZALEŻNY, ZAWODOWY negocjator! JEDEN/JEDEN – propozycja z oświadczeniem gotowości współfinansowania )
-gdzie drwa rąbią, tam wióry lecą
ZZ – to siekierka, ale posługują się nią LUDZKIE dłonie!
Formułując „poproszenie” nie można stawać w pozycji innej niż „współgospodarza”
gest wyciągniętej dłoni winien być SZCZERY
(jak szczery?- rozwiązanie: nie ZZ do ZZ, lecz odpowiedzialna za swoje czyny OSOBA zwraca się do OSOBY)
… i tu pesymista zadaje pytanie: a co jeśli Oni nie przyjmą „poproszenia”???
- pytań tak wiele … a ja jestem tylko małą rybką.
sam jestem tak mały, że nic nie wymyślę poza tym, że wiem co zrobię!!!
- Jeśli liderzy „moich” ZZ nie podejmą „poproszenia”, wystąpię z oficjalnym żądaniem zwrotu składek członkowskich za okres od roku 2000, z powodu braku sygnału jakichkolwiek statutowych działań jego przedstawicieli! Oczywistym jest , iż poszukam ZZ w których przedstawiciele CHCĄ jedności.
Czy trzecie przysłowie będę musiał „tłumaczyć”?
-prawdziwych przyjaciół poznaje się …

Będziecie mysłeć, debatować, wysyłac listy a rząd i tak nic nie zrobi. A czas leci. Pęknie ten biznes szybciej niż się wszystkim wydaje. Zostaną sami eksperci i Ci co mają po kilka gwiazdek i belek. Im się opłaca pracować.

pesymista, a właściwie realista zapyta: a co jak zapraszający z jednej strony wyciąga liść laurowy , a z drugiej pluje na ciebie ile lezie? Czy w takiej sytuacji jego zaproszenie (o ile w ogóle by było) należy brać na poważnie?:confused: Czy może jego deklaracje są nastawione na uzyskanie poklasku i nie będą miały pokrycia w konkretach?:( Jest tutaj bardzo dużo - może -:eek:

no i o takiej postawie myślimy "my na dole" mówiąc że musimy dojśc do porozumienia - CAŁKOWITEGO POROZUMIENIA!
BJ, wiem ze mozna miec jakies uraxzy (nie twierdze ze bez podstaw - nie znam konkretnej sytuacji) ale czy nie czas przestac zachowywac sie jak w piaskownicy? bez urazy - pisząc te słowa nie oskarzam Ciebie, albo Sławka. Chodzi mi o to, że wszystkie centrale ZZ działające w SC mają podobne podejście (choć trzeba prtzyznać, że celnicy.pl starają się stworzyc wspólną platforme do rozmów ze stroną rządową - tak to wygląda z perspektywy nas maluczkich)

A dzisiaj ZZ "Solidarność " organizuje straj ogólnopolski może trzeba było się podłaczyć celnikom do tego strajku ? po to aby zaznaczyć swoje niezadowolenie z obiecanek premiera.

a może by tak celnicy porozmawiali z celnikami o celnikach z którymi można rozmawiać na temat celników rozmawiających o celnikach ... ?!

Będziecie mysłeć, debatować, wysyłac listy a rząd i tak nic nie zrobi. A czas leci. Pęknie ten biznes szybciej niż się wszystkim wydaje. Zostaną sami eksperci i Ci co mają po kilka gwiazdek i belek. Im się opłaca pracować.

doprowadzą do nowego protestu ,wszyscy są gotowi juz się pisze o jesiennej fali strajków ,np nauczyciele już dają czadu o podwyzszenie zarobków i ich uprawnienia emerytalne-aby se były.
PO nam do- nową ustawę od nowy rok my panowie PO mamy od nowy rok tez nową ustawe o nowych urlopach na żądanie, PO na razie.

Za tirami zgadza się, Policja przez korki nie dopcha się do górników pielęgniarek nauczycieli itd.
A co to my k..a dzieci gorszego boga?
A rząd wie jakie my mamy propozycje dla rządu?

Moim zdaniem myślenie w chwili obecnej o wcześniejszych emeryturach jest nierealne. Nie sądzę, by RP, ktokolwiek by nią nie rządził, była skłonna przyznawać, dodatkowe, kosztowne przywileje jakiejkolwiek grupie zawodowej, zwłaszcza takiej, która nie ma własnego lobby jak np. nauczyciele. Wariant wcześniejszych emerytur może i byłby do przyjęcia, ale wcześniej należałoby akcyzę i SNP przenieść do skarbówki, lub przynajmniej do cywila. Do "rezerwy" możnaby przenieść też f-c z komórek wewnętrznych. A dla tej resztki co pozostanie w mundurach, być może znalazły by się pieniądze na wcześniejsze emerytury.
Ja osobiście nie zamierzam dociągnąć w tej "Służbie" do emerytury, bo wcześniej czekałby mnie chyba pokój bez klamek, w dużym domku położonym w zacisznej zielonej okolicy.
Gwarantuje Ci, że przed przyznaniem SC emerytury mundurowej trafisz do SNP lub jednej z komórek wewnetrznych. Zastanów się zanim ogłosisz swoja wersję sposobu na emerytury

urlop na żądanie wszyscy w jednym czasie.....

Wyjazd do Wawy, transparenty z postulatami, głośny doping, pojawią się media i może o nas usłyszą znowu......:D

Jednak stracą przywileje

Sobota, 6 września (10:36)
Platforma Obywatelska przygotowała projekt ustawy o emeryturach mundurowych, który zapewne przejdzie. Nie był on do tej pory prezentowany publicznie - pisze "Gazeta Wyborcza".

Szybka emerytura dla sejmowych strażników
»Członkowie straży marszałkowskiej strzegący Sejmu mogą uzyskać, tak jak policjanci, prawo do wcześniejszych emerytur już po 15 latach pracy - dowiedział się DZIENNIK. "Chodzi o to, aby laska marszałkowska nie kojarzyła się ze strażnikiem w podeszłym wieku" - powiedział DZIENNIKOWI Janusz Dzięcioł z PO.

Szybka emerytura dla sejmowych strażników
»Członkowie straży marszałkowskiej strzegący Sejmu mogą uzyskać, tak jak policjanci, prawo do wcześniejszych emerytur już po 15 latach pracy - dowiedział się DZIENNIK. "Chodzi o to, aby laska marszałkowska nie kojarzyła się ze strażnikiem w podeszłym wieku" - powiedział DZIENNIKOWI Janusz Dzięcioł z PO.
... ale celnik o lasce może granicy strzec;).

Back
Do góry