Dział Realizacji na PARAGONY?!?!...

Przepraszam, chodziło mi o to, że tylko umundurowany funkcjonariusz powinien mieć możliwość wystawiania mandatów.
Tak najlepiej z bronią. Pewnie wtedy ktoś nie wystawi paragonu. Umundurowany funkcjonariusz wystawi ci mandat za wykroczenie drogowe, bo to może zrobić.

Człowieku z choinki się urwałeś, tzn. wg Ciebie nie wystawiamy mandatów np za przekroczenie terminu tranzytu, za przemyt, za utrudnianie kontroli celnej itp. I to są właśnie skutki reformy burdelkas, gość będąc celnikiem nawet nie wie, że jest coś takiego jak granica i przede wszystkim tam są celnicy i tam jest ich robota.
toć to świeżaksc może ze skarbówki. Ich serducho boli na cło za wszystko.

No to teraz ja. Wiele lat i wiele dni byłem tak w WZP jak i CKR. W WZP ścigałem nielegalne fajki a także tzw "gralnie". Były wyniki i to niemałe. Po kilkaset kartonów codziennie. Kiedy przeniesiono mnie dla "dobra służby " do patroli było podobnie. Wyniki. Później uznano, że "zrealizuję" się w CKR. Tam także codziennie wynik za wynikiem /fajki/. Wiadomo było kto i gdzie handlował. Dzięki doświadczeniu i dostępnym środkom w postaci monitoringu realizowaliśmy w 100 procentach zadania...............Aż pewnego razu zmieniło się kierownictwo. Nastał naczelnik /emeryt/ z CBŚ. Uznał, że można działać na zasadzie zamordyzmu. Stwierdził, że mój CKR będzie chodził po Wólce Kosowskiej i wlepiał mandaty za brak paragonów...............Nie wiedział jednego, że tam jest hurt a zatem nie paragony a faktury. Chodziliśmy jak te debile a "chińscy subiekci" zamykali swoje podwoje kiedy tylko usłyszeli, że jesteśmy. Skoro tam nie wyszło to...................kontrola paragonów na znicze przed cmentarzami w dniu 01.listopada................Dobre co ? A najlepsze kiedy kazali pojechać pod jednego z Lidlów w celu wymierzenia ewentualnej kary dla faceta, który sprzedawał truskawki.....niby bez paragonów............. Jakieś pytania odnośnie ? ja sobie odpowiedziałem krótko i na temat : "spierdalaj chłopaku na emkę". tak też i dzięki temu jestem szczęśliwie od 1,5 roku. Jeżeli ktoś z Was ma dylemat to proponuję przemyśleć życiowy temat. dziękuję za uwagę.

Dziękuję, że piszesz o Swojej decyzji. Myślę, że wielu chłopaków też czuję frustrację z powodu tego co się dzieje, lecz ciągną wózek dalej, bo uważają, że tak trzeba bo są w służbie i nie wyobrażają Sobie odmówić polecanie.

Najgorsze jest w tym wszytko to że bezpośredni przełożeni czyli kierownicy referatów nie mają jaj, wszyscy wiemy że referaty nie mają dużo osób więc powinno się dbać o ludzi żeby była zgrana ekipa a taki kierowniczyna dostał oficera za gnębienie swoich ludzi i przytakiwanie harcerzą, jesteście żałosna namiastka oficera bez honoru i jeśli to czytacie niech wam utknie to w pamięci, bo ludzie pracują na was... Oczywiście w kuluarach głoszą komunistyczne idee że honor oficerski jest ważniejszy od złota ...

Hmmm mandaty mandaty, jednorazowe strzaly a to przemytu a to automatow a to poszczególne ogniwa karuzeli vat. Dlaczego nikt nie ma podejscia zeby ulepic cos wiekszego jakas zorganizowana grupe. Zatrzymac kilka kilkanascie osob. Pojechac za tym przemytem rozszyfrowac cala szajke gdzie idzie kasa kto za tym stoi naprawde. Ustalic polaczyc punkty z automatami nie lapac slupa lub dresa co po kase przyjezdza zobaczyc gdzie kasa idzie poweszyc troche i tak samo w Vat tylko na bieżąco a nie robic 5 lata wstecz. No ale zeby tak dzialac to nawet 2 lata węszenia a mandat 10 min. W dś gryzipiórki w operacyjnych ustalenia ktore widza wszyscy idac ulicą w realizacji zabawa w patrole w kontrolach podatkowych kalkulatory tabelki i taka to sluzba.

Hmmm mandaty mandaty, jednorazowe strzaly a to przemytu a to automatow a to poszczególne ogniwa karuzeli vat. Dlaczego nikt nie ma podejscia zeby ulepic cos wiekszego jakas zorganizowana grupe. Zatrzymac kilka kilkanascie osob. Pojechac za tym przemytem rozszyfrowac cala szajke gdzie idzie kasa kto za tym stoi naprawde. Ustalic polaczyc punkty z automatami nie lapac slupa lub dresa co po kase przyjezdza zobaczyc gdzie kasa idzie poweszyc troche i tak samo w Vat tylko na bieżąco a nie robic 5 lata wstecz. No ale zeby tak dzialac to nawet 2 lata węszenia a mandat 10 min. W dś gryzipiórki w operacyjnych ustalenia ktore widza wszyscy idac ulicą w realizacji zabawa w patrole w kontrolach podatkowych kalkulatory tabelki i taka to sluzba.
I taka to służba bo nikomu nie zależy na prawdziwym wyniku ale na częściowym. To tak jak pełniłem służbę na lotnisku. Wytypowany był pacjent z narkotykami, którego robiło się po tzw. całości a nigdy nie wysyłało się "smugi" za nim z kim i gdzie się kontaktuje. Po prostu teoretyczna służba

Kolego wierz mi, że są tacy ludzie którzy się tym zajmowali/zajmują tylko ciężko przebić się przez beton MF i kierownictwa IAS oraz UCS. Na początku jest świetlanie do momentu wzięcia pierwszych nagród przez ww., a potem zostajesz sam z ręką w nocniku.

Jak jeszcze byłem w służbie to pacjent z CBS, który został naczelnikiem stwierdził, że Realizacja zajmie się fabrykami fajek a nie jakieś "pomioty" detalem na bazarach. Wychodzi na to, że nie ma wyników w ujawnianiu tych fabryk fajek. Ormianie na bazarach już od dawna odpalają korki od szampanów. Tak dobrze jak teraz nigdy nie mieli. Dzięki komu.................?!

I taka to służba bo nikomu nie zależy na prawdziwym wyniku ale na częściowym. To tak jak pełniłem służbę na lotnisku. Wytypowany był pacjent z narkotykami, którego robiło się po tzw. całości a nigdy nie wysyłało się "smugi" za nim z kim i gdzie się kontaktuje. Po prostu teoretyczna służba
Przynajmniej komuś zależało na częściowym wyniku. Na wschodnich przejściach kierownictwu zależy tylko na statystyce 🙁

Mam pytanie. Czy może ktoś z Was orientuje się w jakich dniach i godzinach pracuje się w dziale Realizacji? I co należy w ich zakresie obowiązków? Pozdro :)

Mam pytanie. Czy może ktoś z Was orientuje się w jakich dniach i godzinach pracuje się w dziale Realizacji? I co należy w ich zakresie obowiązków? Pozdro :)
Za prehistorycznych czasów czyli za WZP to się nie pracowało tylko pełniło służbę czasami i po 30-40 godzin non stop i jak tak patrzę na obecną rzeczywistość to jednak wolałbym te 30 godzin na sensownej likwidacji odbarwialni paliwa czy fabryczce papierosów niż obecne 12 godzin na Sencie - całość trzeba było samemu spakować, przewieźć, policzyć - jednak z prawdziwymi wtedy jeszcze celnikami to faktycznie mógłbym i te przysłowiowe konie kraść - KONIEC z sentymentami i wspominkami emeryta :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: .

W jakich godzinach i dniach się pracuje... Jesteś żałosnym trolem kogo ty chcesz łapać na takie teksty idź sobie z tego forum w piz...u

@Słoneczko64
Niedawno związek interweniował na podstawie zgłoszeń w sprawie sytuacji w Pionie Zwalczania Przestępczości sensu largo. Nie mieliśmy info o tym co tutaj piszesz.
Czekamy na odpowiedź MF, a w międzyczasie zachęcam do zgłębiania tematu i zgłaszania wszelkich uwag na mojego maila lub do przewodniczących w izbach dot. tego pionu.

Back
Do góry