Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
bo w OC granicznych zamiast dodać osoby które faktycznie odprawiają (dyspozytorzy) to dojdą jeszcze rewidenci , kierownicy zmian, kasjerki, BKS....W Lublinie cyrki na kółkach. Lista urosla do 800 osób. Jakim cudem... po 1000 zl moze będzie... Sławku ktoś może ze związku zareaguje?
A może tak lepiej..W Lublinie cyrki na kółkach. Lista urosla do 800 osób. Jakim cudem... po 1000 zl moze będzie... Sławku ktoś może ze związku zareaguje?
Zaraz zaraz dyspo odprawia, a ten co kontroluje to niby co? Dyspo kliknie w kilka minut..a rewident czasem godzinami w mrozie kontroluje i weryfikuje towar..bo w OC granicznych zamiast dodać osoby które faktycznie odprawiają (dyspozytorzy) to dojdą jeszcze rewidenci , kierownicy zmian, kasjerki, BKS....
Wiem bo sama to rewidowalam na rampie a innym raz klikałam jako dyspozytor jeszcze innym wpuszczałam na terminal....Zaraz zaraz dyspo odprawia, a ten co kontroluje to niby co? Dyspo kliknie w kilka minut..a rewident czasem godzinami w mrozie kontroluje i weryfikuje towar..
Zaraz chwila bo chyba źle Ciebie zrozumiałem...... To wg Ciebie rewidenci nie zajmują się odprawami z GB ????? Czy Ty się dobrze czujesz i czy masz pojęcie co napisałeś odnośnie rewidentów ? Uzasadnisz swój wpis w temacie rewidentów ? Masz pojęcie co napisałeś ????? Czy czegoś nie zrozumiałem ?????bo w OC granicznych zamiast dodać osoby które faktycznie odprawiają (dyspozytorzy) to dojdą jeszcze rewidenci , kierownicy zmian, kasjerki, BKS....
Chodzi mi o to iż - o ile dobrze odczytałem wpis angel81 to rewidenci nie mają do czynienia z brexitem. Otóż mają i to wręcz KOLOSALNY do czynienia z brexitem. Wpis angel81 mnie wręcz w...... . Na rewizji towarów z GB spędzamy często długie godziny. A tu taki wpis o rewidentach..... To jest wpis SKANDALUCZNY I UWŁACZAJĄCY REWIDENTOM !!!!!! Dlatego zapytałem- czy angel81 dobrze się czuje i czy zdaje sobie sprawę z tego co napisał bądź napisała.O co te sprzeczki. Czy to rewident czy kontroler czy ekspert skarbowy ne ma znaczenia. Znaczenie ma to że dana osoba czy cywil w COC czy funkcjonariusz w OC przed brexitem miał swój rytm pracy a po Brexicie jego praca to zap.....l ,a nie ze ktoś zrobił 1 czy 2 odprawę z GB i się przemęczył. I teraz pierwszy do nagrody.
Oczywiście masz rację, ale jak ktoś pisze dać dyspo, a nie dać kontrolerom to chyba jakaś kpina, poza tym jak z i innymi odprawani ktoś to wpuszcza, waży, prowadzi analizę ryzyka, nadzorujeWiem bo sama to rewidowalam na rampie a innym raz klikałam jako dyspozytor jeszcze innym wpuszczałam na terminal....
Od kilkunastu lat pracuje na przejściu towarowym i mi tego tłumaczyć nie trzeba. Ale skąd tyle osób... to jaja jakieś. Pisali wnioski nawet kolegom z góry które z odprawami nie mają nic wspólnego. No wybacz ale nie bez powodu lista rosła... 500 600 teraz 800 osob! Bez jaj
nikomu nie uwłacza. Wskazuje na fakt, że przy wnioskach nikt nie bada czy ktoś faktycznie dokonuje/dokonywał odpraw i rewizji czy tylko ma to stanowisko w losowaniu....i na rewizję pójdzie może raz w miesiącu (nawet może nie trafić na towar z GB)Chodzi mi o to iż - o ile dobrze odczytałem wpis angel81 to rewidenci nie mają do czynienia z brexitem. Otóż mają i to wręcz KOLOSALNY do czynienia z brexitem. Wpis angel81 mnie wręcz w...... . Na rewizji towarów z GB spędzamy często długie godziny. A tu taki wpis o rewidentach..... To jest wpis SKANDALUCZNY I UWŁACZAJĄCY REWIDENTOM !!!!!! Dlatego zapytałem- czy angel81 dobrze się czuje i czy zdaje sobie sprawę z tego co napisał bądź napisała.
Nie można generalizować, bardzo duża cześć rewidentów najbardziej odczuła brexit, są tez oddziały gdzie faktycznie pracy jest jak na lekarstwo, szczególnie satelity w centrum Polski, dlatego podziały powinny być rzetelne. Nie jest problemem sprawdzić gdzie przyrost pracy był najbardziej widoczny, a gdzie eksperci siedzą i drapią się po jajach bez względu na sytuacje polityczna.nikomu nie uwłacza. Wskazuje na fakt, że przy wnioskach nikt nie bada czy ktoś faktycznie dokonuje/dokonywał odpraw i rewizji czy tylko ma to w losowaniu....i na rewizję pójdzie może raz w miesiącu (nawet może nie trafić na towar z GB)
Procentowo każdemu kto miał styczność doszło po tyle samiutko pracy!!! Dyspo, rew, Pani czy nadzorowi A jeśli chodzi o uciążliwość pracy dyspo-rewident to można się spierać, bo są i szybciutkie rewizje i te po ileś godzin w mrozie i chłodzie, ktoś woli w tym czasie klepnąć 20papierów inny wręcz odwrotnie. Ale jak mówię każdemu kto miał styczność z tymi odprawami procentowo doszło tyle samiutko pracy, a wyolbrzymianie swoich obowiązków i umniejszanie innym i chęć zagarnięcia mamony tylko dla siebie to tak nieładnie i żałosne delikatnie mówiąc..dokładnie tak. Ale w jednym worku są osoby które dokonują tysiące odpraw z/do GB, rewidenci ( z szacunkiem) którzy rewidują kilka % tych zgłoszeń oraz Pani ( z szacunkiem) która z tych 1000 zgłoszeń wszczyna kilka procedur poszukiwawczych po braku zamknięcia tranzytu. A do tego doją jeszcze osoby które "prowadza nadzór", kontrole funkcjonalne itd itd....... nikomu nie zmniejszam wagi i udziału ale wskazuję, że osoby z różnym stopniem zwiększenia pracochłonności po Brexicie są w tym samym..... koszyku
Co za bzdury piszecie, a gdyby GB było nadal w UE to nie było by odpraw na granicach zewnętrznych ? W oc zewnętrznych nie ma żadnej dodatkowej pracy !!!
Odpadła Rosja Białoruś i Ukraina? Chyba, że w TVP tak powiedzieli bo żaden celnik że wschodu się z tobą nie zgodziPowiem więcej : odpadła Rosja , odpadła Białoruś , odpadła Ukraina
to dobrze że GB doszła . W innym przypadku połowe UCS w Polsce
trzeba by było zlikwidować.