Co z naszymi podwyżkami za stopień w 2014?

W 2014 odchodzi na wcześniejsze emerytury ostatni rocznik 1954 a więc fluktuacja kadr od 2015 na 7 lat zniknie tak jak podwyżki.

Wiecie co. Najgorsze jest to, że FAKT otrzymania podwyżek dla f.c. odnotowały wczesniej media na podstawie informacji z MF. Po raz kolejny MF rzucił słowa na wiatr.

O przyszłych zmianach dotyczących mojego środowiska pracowniczego dowiaduję się z dziennikarskich publikacji i z forum celnicy.pl - żadnej informacji ze strony izby, urzędu - odnosi się wrażenie, że jest to wręcz zapora przed przedostawaniem się jakichkolwiek informacji dotyczących spraw pracowniczych. Co do planowanych zmian - to najlepiej żeby badaniom psychofizycznym poddawani byli decydenci planujący zmiany w naszej ustawie - ich postawa obywatelska, lojalnościowa (?) - a może przykład idzie z góry... Ogłoszono wzrost obowiązków na granicy związanych z kontrolą fito, wet itp., zmniejszenie chorobowego, walkę z nepotyzmem.... a co nam w zamian dadzą ? - wielkie NIC, żadnej propozycji wzrostu płac, podjęcia tematu emerytur, czy innych np.sprawy dojazdu do pracy. Jak zwykle wprowadzą drastyczne zmiany - tak żeby zaoszczędzić do budżetu trochę grosza - ogłupiając, wynajdując temat zastępczy np.emerytury celne lub inny. Czy pracodawca nas szanuję?

Zasadą, w tzw. myśleniu strategicznym, jest brak zasad. A w razie czego napisze się retrospektywną notatkę i będzie git ... :). Ale na poważnie. Gdzie jest kasa na podwyżki? Co za pytanie. Przecież przeszłe i przyszłe nagrody dla tzw. namaszczonych i nietykalnych z czegoś muszą być finansowane. Przecież takie piękne kariery ...:mad:.

Wiedziałem, że tak będzie , i jak wierzyć tym ludziom z MF. Niech oddadzą 1/16 swoich ministerialnych pensji na nasze obiecywane podwyżki , jezeli nie potrafili zabezpieczyć pieniędzy w budżecie. Dopier....ją nam coraz więcej obowiązków i jak jest nie po myśli to stosują zastraszania zwolnieniami lub przenosinami bo wprowadzają tzw. CUDO od którego odeszło już wiele służb,ale nasi Bonzowie muszą podchlebić się Najwyższemu. Fajne perspektywy nas czekają

to już było wiadomo od dawna, że pieniędzy na podwyżki dla "Służby Celnej" nie będzie, a my zamiast zacisnąć pięści i zablokować granice, to potrafimy tylko pisać na forum. Od pisania podwyżek na pewno nie dostaniemy. Powodzenia w pisaniu.

Koszty uzyskania przychodu ze stosunku pracy za 2013 rok

z tytułu jednego stosunku służbowego, stosunku pracy, spółdzielczego stosunku pracy oraz pracy nakładczej, gdy miejsce stałego lub czasowego zamieszkania pracownika jest położone poza miejscowością, w której znajduje się zakład pracy, a pracownik nie uzyskuje dodatku za rozłąkę

139,06 pln. nie więcej niż łącznie 1.668,72 rocznie

Co myślicie mamy to w informacjach z Izb uwzględnione ?

http://taxmachine.pl/PITy-roczne/Koszty-uzyskania-przychodu-z-pracy.html

z tytułu jednego stosunku służbowego, stosunku pracy, spółdzielczego stosunku pracy oraz pracy nakładczej, gdy miejsce stałego lub czasowego zamieszkania pracownika jest położone poza miejscowością, w której znajduje się zakład pracy, a pracownik nie uzyskuje dodatku za rozłąkę

139 pln miesięcznie nie więcej 1.668,72 rocznie .

http://taxmachine.pl/PITy-roczne/Koszty-uzyskania-przychodu-z-pracy.html

Gdyby więcej osób zajęło się tematem to nieogolony by się złamał tak widzi nasza bierność i się z nas śmieje. A tak jego obietnice to czysta bajka i krętactwo. A 15 gazet 2 lata temu odtrąbiło że dostaniemy podwyżki do pensji i wszyscy tak myślą.

Sławku wiadomo wogóle ile jest wolnych etatów, tzn. ile brakuje do 460? Z tego co kiedyś znalazłem na stronie IC w Krakowie w marcu 2014 było ponad 200 etatów.

mija rok od czasu jak miały być podwyższone dodatki za stopień o drugie 150zł i cisza

czyżby nadal brakowało wakatów?

15tys funków x 1,8 tys (150zł drugiej tury x 12mijających właśnie mcy) = ca 27 mln

czyli starczyło na parę kolacyjek u Sowy i parę delegacji do Brukseli

kuźwa - gdzie honor i dotrzymywanie słowa?

wyżsi, przepraszam, oficerowie?

mija rok od czasu jak miały być podwyższone dodatki za stopień o drugie 150zł i cisza

czyżby nadal brakowało wakatów?

15tys funków x 1,8 tys (150zł drugiej tury x 12mijających właśnie mcy) = ca 27 mln

czyli starczyło na parę kolacyjek u Sowy i parę delegacji do Brukseli

kuźwa - gdzie honor i dotrzymywanie słowa?

wyżsi, przepraszam, oficerowie?

czekam nieustannie na rozwiązanie tej smiesznej formacji umundurowanej i w końcu spędzone noce i Święta w domu.... tak jak każdy urzędnik

na co dodatek za stopień, graniczny, wyżywienie i godziny nocne skoro gdzie indziej w cywilnym urzędzie bez tych przywilejów dostaje też 2500 na ręke

Ostatnia edycja:
Mnie też coraz częściej nawiedzają takie marzenia senne :) Po kiego wała te przebieranki i udawanie fikcji? Te dyspozycyjności i pierd... zwierzchników o dyspozycyjności?

Sławku wiadomo wogóle ile jest wolnych etatów, tzn. ile brakuje do 460? Z tego co kiedyś znalazłem na stronie IC w Krakowie w marcu 2014 było ponad 200 etatów.
Przepraszam, że nie odpowiedziałem, ale przeoczyłem post. Spokojnie. Wprawdzie w 2014 słowo SSC okazało się po raz kolejny słowem rzuconym na wiatr, jednak w 2015 niezależnie od tego ile będzie owych etatów - pieniążki się znajdą, bo to rok wyborczy. Niemniej nawet gdy to już nastąpi, będziemy i tak bardzo opóźnieni w regulacji płac w stosunku do innych służb mundurowych.

Korzystając z okazji życzę wszystkim Funkcjonariuszom, aby nadchodzący Rok 2015 był dla każdego po prostu szczęśliwy i oby przyniósł oczekiwane dobre zmiany.

Back
Do góry