jak uważasz.........co tu wyjaśniuać ?!
Myślisz że jestem podpuszczczem?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
jak uważasz.........co tu wyjaśniuać ?!
bzdury?? Nie wiem skąd jesteś, może z biura w oc, ale wielu z granic pozamykali chcąc się nas pozbyć na podstawie zeznań mordercy,a teraz na wschodzie zginął kolega w niewyjaśnionych okolicznościach,wracając do wynajmowanego lokum,drugi się powiesił na wieść iż nas zamykają! ! Jak to inaczej nazwać? ??w alokacji od 2004r zawsze na pierwszej linii. PozdrawiamNo jak można takie bzdury wypisywać chyba alokacje to znasz z opowiadań. I wiem o czym piszę bo sam jestem alokantem.
bzdury?? Nie wiem skąd jesteś, może z biura w oc, ale wielu z granic pozamykali chcąc się nas pozbyć na podstawie zeznań mordercy,a teraz na wschodzie zginął kolega w niewyjaśnionych okolicznościach,wracając do wynajmowanego lokum,drugi się powiesił na wieść iż nas zamykają! ! Jak to inaczej nazwać? ??w alokacji od 2004r zawsze na pierwszej linii. Pozdrawiam
Pewnie miałeś farta i nic złego Cię nie spotkało więc nie zrozumiesz.to chociaż nie neguj innych!!!
Alokacja jest tematem obszernym. Patrzeć na to zjawisko można z różnych miejsc i widzieć różne oblicza krzywdy. Zjawisko przerastające wyobraźnię tych, którzy doprowadzili do jego powstania. Ciekawe, czy można tak świadomie wyłączyć empatię, czy do tego potrzebny jest znieczulacz(?) Musimy o tym pamiętać, mówić i pisać. Nie wolno zapominać, wybaczyć po chrześcijańsku jest trudno, ale stać było naszych biskupów by wybaczyć Niemcom, więc ... Nie zmienia to faktu, że Ludzie cierpieli i cierpią. To dotyczy samych funkcjonariuszy, ale także i przede wszystkim ich bliskich, wzajemnych relacji, etc. To straszny dramat nie móc spędzić z rodziną czasu po robocie. Po prostu B Y Ć ze sobą...
Słowa ledwie dotykają myśli o tym zjawisku, nie zbliżają się do pierwszej warstwy tego wielowarstwowego problemu.
Ocean wewnętrznego cierpienia, smutku, przygnębienia, gaszenia Człowieka i jego NAJBLIŻSZYCH, iloczyn wielu indywidualnych zmiennych.
PAMIĘTAMY !
Znam ludzi z malych miejscowosci, ktorzy tracili prace wywalani przez prywaciarza lub sami odchodzili bo im nie placil. Mieli kredyty, rodziny na utrzymaniu. Przeprowadzali sie w poszukiwaniu pracy. Nie wiem jak u Was ale tam gdzie mieszkam taka jest codziennosc. Ludzie wyjezdzaja z kraju za robota. Alokacja to nie wywozka na Syberie. Uwazam, ze kazdy mogl sie zwolnic i poszukac innej roboty, chocby przeprowadzajac sie z rodziną. Wielu ludzi spotyka w zyciu nieszczescie, widze to teraz i tu ale lamenty niektorych na tym forum to juz przekraczaja wszelkie granice.
po prostu mam tyle uczciwosci zeby powiedziec, ze alokacja jest takim samym nieszczesciem jak obecne wywalenie kolegow ze sluzby, zwalnianie nauczycieli w zwiazku z reforma oswiaty i kazda utrata pracy. Nie jestesmy pępkiem wszechswiata i nie tylko my sluzymy ojczyznie.nie musisz tego czytać
nie musisz się logować
nie musisz być z nami
wiele już razy dałeś przykład braku empatii, szacunku dla innych, umiejętności prowadzenia kulturalnego sporu z poszanowaniem interlokutora
zainteresowanych odsyłam do lektury twoich wcześniejszych postów
historia pozostaje
nie musisz tego czytać
nie musisz się logować
nie musisz być z nami
powiedz to maloletnim sierotom po moich kolegach.brak mi słów na określenie takiej ignorancjipo prostu mam tyle uczciwosci zeby powiedziec, ze alokacja jest takim samym nieszczesciem jak obecne wywalenie kolegow ze sluzby, zwalnianie nauczycieli w zwiazku z reforma oswiaty i kazda utrata pracy. Nie jestesmy pępkiem wszechswiata i nie tylko my sluzymy ojczyznie.
po prostu mam tyle uczciwosci zeby powiedziec, ze alokacja jest takim samym nieszczesciem jak obecne wywalenie kolegow ze sluzby, zwalnianie nauczycieli w zwiazku z reforma oswiaty i kazda utrata pracy. Nie jestesmy pępkiem wszechswiata i nie tylko my sluzymy ojczyznie.
nie musisz tego czytać
nie musisz się logować
nie musisz być z nami
wiele już razy dałeś przykład braku empatii, szacunku dla innych, umiejętności prowadzenia kulturalnego sporu z poszanowaniem interlokutora
zainteresowanych odsyłam do lektury twoich wcześniejszych postów
historia pozostaje
A ty nie musisz nabijać postów.
jesteś ignorantem i nie zdajesz sobie z tego sprawy
stosunek służby jest specyficznym stosunkiem, z jednej strony nakładającym na zgłaszającego się do służby szereg ograniczeń, z drugiej strony o specjalnej, gwarantowanej przez Państwo trwałości
i tą trwałość naruszono
składanie propozycji bez żadnych zasad
porównywać służbę do pracy?
litości
poczytaj to może porozmawiamy
o ile się zmienisz, i pozbędziesz się tej agresji i braku szacunku dla innych, którą wielokrotnie prezentowałeś
i o ile dojrzejesz do tego, że jak się zagalopujesz, to będziesz umiał jak dojrzały mężczyzna wziąć to na klatę i się przyznać
śmiać mi się chce gdy spotykam ludzi, którzy tak są w sobie zadufani, że nie dopuszczają możliwości, że ktoś może mieć inne zdanie . A jeśli juz ktoś popelni grzech posiadania innego zdania to natychmiast powinien brac na klate i sie przyznawac do błędu. Załapałeś?
chodzi o wielokrotne obrażanie innych przez ciebie, w wielu wątkach i dyskusjach, wcześniej
załapałeś?
Nie ma za co przepraszać zdziwiłem się tylko ale ok.
art.191.1 Funkcjonariuszowi, który otrzymał propozycję pełnienia służby w Służbie Celno-Skarbowej, przysługuje stopień służbowy równorzędny do dotychczasowego.
2. Funkcjonariusz, o którym mowa w ust. 1, zachowuje ciągłość służby.
3. Funkcjonariusz, który w dniu otrzymania propozycji zatrudnienia jest uprawniony do świadczeń, o których mowa w art. 93 ustawy uchylanej w art. 159 pkt 3, na jego wniosek jest przenoszony do izby administracji skarbowej właściwej ze względu na miejsce stałego zamieszkania. Przepis ust. 1 stosuje się odpowiednio.
W przepisach wprowadzających zmieniła się nr teraz jest tak:
Art. 169. 1. Funkcjonariuszowi, który otrzymał propozycję pełnienia służby w Służbie Celno-Skarbowej, przysługuje stopień służbowy równorzędny do dotychczasowego.
2. Funkcjonariusz, o którym mowa w ust. 1, zachowuje ciągłość służby.
3. Funkcjonariusz, który w dniu otrzymania propozycji zatrudnienia jest uprawniony do świadczeń, o których mowa w art. 93 ustawy uchylanej w art. 159 pkt 3, na jego wniosek jest przenoszony do izby administracji skarbowej właściwej ze względu na miejsce stałego zamieszkania. Przepis ust. 1 stosuje się odpowiednio.
4. Propozycja pełnienia służby w Służbie Celno-Skarbowej stanowi decyzję ustalającą warunki pełnienia służby. W terminie 14 dni od dnia przyjęcia propozycji przysługuje wniosek o ponowne rozpatrzenie sprawy.
Moje pytanie jest takie , czy ta decyzja będzie określała również te świadczenia?
Wcale się nie denerwuje ,tylko chciałbym wiedzieć na czym jedziemy nie lubię plotek!