Krzysztof Karolak zginął na alokacji[/QUO
Zginął ??? Pytam ponieważ nie wiem.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Krzysztof Karolak zginął na alokacji[/QUO
Zginął ??? Pytam ponieważ nie wiem.
Alokacja jest tematem obszernym. Patrzeć na to zjawisko można z różnych miejsc i widzieć różne oblicza krzywdy. Zjawisko przerastające wyobraźnię tych, którzy doprowadzili do jego powstania. Ciekawe, czy można tak świadomie wyłączyć empatię, czy do tego potrzebny jest znieczulacz(?) Musimy o tym pamiętać, mówić i pisać. Nie wolno zapominać, wybaczyć po chrześcijańsku jest trudno, ale stać było naszych biskupów by wybaczyć Niemcom, więc ... Nie zmienia to faktu, że Ludzie cierpieli i cierpią. To dotyczy samych funkcjonariuszy, ale także i przede wszystkim ich bliskich, wzajemnych relacji, etc. To straszny dramat nie móc spędzić z rodziną czasu po robocie. Po prostu B Y Ć ze sobą...
Słowa ledwie dotykają myśli o tym zjawisku, nie zbliżają się do pierwszej warstwy tego wielowarstwowego problemu.
Ocean wewnętrznego cierpienia, smutku, przygnębienia, gaszenia Człowieka i jego NAJBLIŻSZYCH, iloczyn wielu indywidualnych zmiennych.
PAMIĘTAMY !
Alokacja jest tematem obszernym. Patrzeć na to zjawisko można z różnych miejsc i widzieć różne oblicza krzywdy. Zjawisko przerastające wyobraźnię tych, którzy doprowadzili do jego powstania. Ciekawe, czy można tak świadomie wyłączyć empatię, czy do tego potrzebny jest znieczulacz(?) Musimy o tym pamiętać, mówić i pisać. Nie wolno zapominać, wybaczyć po chrześcijańsku jest trudno, ale stać było naszych biskupów by wybaczyć Niemcom, więc ... Nie zmienia to faktu, że Ludzie cierpieli i cierpią. To dotyczy samych funkcjonariuszy, ale także i przede wszystkim ich bliskich, wzajemnych relacji, etc. To straszny dramat nie móc spędzić z rodziną czasu po robocie. Po prostu B Y Ć ze sobą...
Słowa ledwie dotykają myśli o tym zjawisku, nie zbliżają się do pierwszej warstwy tego wielowarstwowego problemu.
Ocean wewnętrznego cierpienia, smutku, przygnębienia, gaszenia Człowieka i jego NAJBLIŻSZYCH, iloczyn wielu indywidualnych zmiennych.
PAMIĘTAMY !
Znam ludzi z malych miejscowosci, ktorzy tracili prace wywalani przez prywaciarza lub sami odchodzili bo im nie placil. Mieli kredyty, rodziny na utrzymaniu. Przeprowadzali sie w poszukiwaniu pracy. Nie wiem jak u Was ale tam gdzie mieszkam taka jest codziennosc. Ludzie wyjezdzaja z kraju za robota. Alokacja to nie wywozka na Syberie. Uwazam, ze kazdy mogl sie zwolnic i poszukac innej roboty, chocby przeprowadzajac sie z rodziną. Wielu ludzi spotyka w zyciu nieszczescie, widze to teraz i tu ale lamenty niektorych na tym forum to juz przekraczaja wszelkie granice.
Popieram Twój wpis. Poza tym jest na forum wielu nie-celników. Co prawda noszą na sobie mundór ale nie są Celnikami.Posłuchaj.....chłopaku. Pańsstwowa robota to nie jest robota u prywaciarza! To po pierwsze a po drugie przestań udawać, że nie wiesz o co chodzi!!!
alokersow obraża tylko ignorant i biurokrata co realia kontroli w mrozach, upalach i np. 25h non-stop zna tylko z opowiadań lub ekranu monitora z punktu widzenia experckiego stołkaZnam ludzi z malych miejscowosci, ktorzy tracili prace wywalani przez prywaciarza lub sami odchodzili bo im nie placil. Mieli kredyty, rodziny na utrzymaniu. Przeprowadzali sie w poszukiwaniu pracy. Nie wiem jak u Was ale tam gdzie mieszkam taka jest codziennosc. Ludzie wyjezdzaja z kraju za robota. Alokacja to nie wywozka na Syberie. Uwazam, ze kazdy mogl sie zwolnic i poszukac innej roboty, chocby przeprowadzajac sie z rodziną. Wielu ludzi spotyka w zyciu nieszczescie, widze to teraz i tu ale lamenty niektorych na tym forum to juz przekraczaja wszelkie granice.
no wlasnie nie wiem, dlaczego nie poszukali innej pracy jak kazdy kogo zwalniaja .Posłuchaj.....chłopaku. Pańsstwowa robota to nie jest robota u prywaciarza! To po pierwsze a po drugie przestań udawać, że nie wiesz o co chodzi!!!
no wlasnie nie wiem, dlaczego nie poszukali innej pracy jak kazdy kogo zwalniaja .
Panowie przestańcie już pier...yć. Sam jestem alokowany, ale tego co wy tutaj wypisujecie nie da się czytać. PAX
Popieram Twój wpis. Poza tym jest na forum wielu nie-celników. Co prawda noszą na sobie mundór ale nie są Celnikami.
Jak mam to rozumieć? I faktem jest że za Sekuły byliśmy doceniana.Falcon wiem o tym doskonale.............
Zamordowani a inni pozamykani,taki los celników alokowanych
Jak mam to rozumieć?