racji mieć nie muszę. co do emocji, to będzie kolega łaskaw nie wprowadzać w błąd czytających w tej kwestii. przy radosnej ocenie byłego przypomnę koledze deklarację o zawieszeniu demokracji na kołku. co pan były konsekwentnie realizował do chwili swojego ostatecznego upadku.
tak sobie pewnie pomyślał, że prawdziwy mężczyzna nie kończy nigdy. ale wracając do meritum. co kolega proponuje, oprócz walenia w klawiaturę i zamieszczania kilku postów pod rząd? kto i gdzie? w jaki sposób?
aha, jeśli nie mam racji w kwestii sytuacji międzynarodowej i jej wpływu na działania naszej władzy w kraju, to proszę mi to udowodnić. choć tu radzę zaczekać do jutrzejszego wystąpienia pani premier.
Od końca zaczynając, nie mogę niestety spełnić życzenie kol. a propos podzielenia się argumentacją świadczącą o nietrafności lokowania nadziei na lepsze jutro SC w działaniach podejmowanych w związku z wydarzeniami w Paryżu.
To byłoby zbyt łatwe dostarczanie argumentacji "zewnętrznym czytelnikom" Forum.
Z emocjami na Forum tak niestety jest, że utrudniają prowadzenie merytorycznej dyskusji.
My przecież chcemy rozmawiać merytorycznie, a nie epatować się.
Nadmiar przymiotników w odniesieniu do czyjejś wypowiedzi (w tym przypadku mojej) nie najlepiej świadczy o sile argumentacji.
Nie przedstawiłem "radosnej oceny byłego", jak raczył kol. zauważyć.
Napisałem o faktach: w 2008 r., a tym bardziej na etapie prac i uchwalenia w 2009 r. nowej ustawy o SC dającej nadzieję na docelową pełnię jej "mundurowości", ocena ówczesnego SSC była co najmniej pozytywna.
Chyba że u wizjonerów przewidujących szczegółowo przyszłość w perspektywie kilku lat.
Chciałem również zaprotestować przeciwko używaniu sformułowań sugerujących moją agresję, w rodzaju "walenia w klawiaturę".
Ja nie walę w klawiaturę, tylko używam jej do w miarę precyzyjnego wyrażenia swoich myśli i poglądów, niekoniecznie w formie wierszowanej.
Proponuję jak zawsze to samo: aktywność w świecie rzeczywistym, a nie wirtualnym.
Kontaktowanie się ze środowiskiem mającym wpływ na rzeczywistość, przygotowywanie i kolportaż materiałów, angażowanie się w przedsięwzięcia organizowane przez ZZ Celnicy.pl, np. pikiety, akcje mailowe.
Jeżeli kol. rytuje, że ktoś pisze kilka postów pod rząd, to już nic nie rozumiem - może ten ktoś chciałby zbliżyć się do ogólnej liczby postów "wypracowanej" przez kol. i próbuje to szybko zrobić? ; ))
Na expose Pani Premier chętnie poczekam, choć nie będę mógł go wysłuchać w "czasie rzeczywistym" z racji obowiązków zawodowych.
Pozdrawiam kol. i życzę (jeszcze) więcej pozytywnego nastawienia do otaczającej rzeczywistości ; )