Awanse w styczniu 2010

mela

dla mnie nie wynegocjowaly nic...dostalam duze wyrownanie bo mialam niska pensje wiec teraz nawet 60 zl nie dostane

I SĄ DUMNI Z SIBIE ! OSIĄGNELI SUKCES , ALE DLA SIEBIE I TYLKO DLA SIEBIE MAJĄ DODATKOWĄ KASĘ DLA SIEBIE ! TY MIAŁAŚ MAŁO I TERAZ DALEJ MASZ MINIMUM DLA MINIMUM POZA TYM PRZYPODOBALI SIĘ DYREKTOROWI :mad:

i tak trzymać

i tak trzymać!!!!!, więcej będzie dla tych ... co i tak mają dużo!!!!!, nie przyszło do głowy "ZZ", że można sprawdzić kto ma "zawyżone" pensje (i tym nie dać), a nie ROBIĆ nowe kominy ( aby samemu dostać .... Panie Henryku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
Jest Pan Przewodniczącym - czyta Pan to forum......... - nie wstyd????, sięgać po kolejną podwyżkę (nawet tak mizerną) kosztem tych co mieli tyle lat zaniżane pensje???
Posiada Pan uposażenie kierownika zmiany (może teraz bez dodatków),...i co, jest Pan przedstawicielem tych, którzy przez całe lata zarabiali poniżej minimum, a teraz "zabiera" Pan im to, co mogli dostać - gdyby ZZ myślały, o tych co najmniej zarabiają, a nie .....O SOBIE !!!!!!!!!!!!!!!!! WSTYD!!!!!!!!! (DOTYCZY UC III PORT LOTNICZY W WARSZAWIE)

iquote=kit 2009;76175]I SĄ DUMNI Z SIBIE ! OSIĄGNELI SUKCES , ALE DLA SIEBIE I TYLKO DLA SIEBIE MAJĄ DODATKOWĄ KASĘ DLA SIEBIE ! TY MIAŁAŚ MAŁO I TERAZ DALEJ MASZ MINIMUM DLA MINIMUM POZA TYM PRZYPODOBALI SIĘ DYREKTOROWI :mad:[/quote]

Panie Henryku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

i tak trzymać!!!!!, więcej będzie dla tych ... co i tak mają dużo!!!!!, nie przyszło do głowy "ZZ", że można sprawdzić kto ma "zawyżone" pensje (i tym nie dać), a nie ROBIĆ nowe kominy ( aby samemu dostać .... Panie Henryku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
Jest Pan Przewodniczącym - czyta Pan to forum......... - nie wstyd????, sięgać po kolejną podwyżkę (nawet tak mizerną) kosztem tych co mieli tyle lat zaniżane pensje???
Posiada Pan uposażenie kierownika zmiany (może teraz bez dodatków),...i co, jest Pan przedstawicielem tych, którzy przez całe lata zarabiali poniżej minimum, a teraz "zabiera" Pan im to, co mogli dostać - gdyby ZZ myślały, o tych co najmniej zarabiają, a nie .....O SOBIE !!!!!!!!!!!!!!!!! WSTYD!!!!!!!!! (DOTYCZY UC III PORT LOTNICZY W WARSZAWIE)
A NAGRODA JAKA ??? :confused:

Ostatnia edycja:
Związkowcy

Skoro im płacicie, to czemu na nich plujecie. Skoro nie płacicie, nie macie prawa pluć. I to jest istota problemu. Na tym można nieźle pożyć. I niektórzy żyją.

Skoro im płacicie, to czemu na nich plujecie. Skoro nie płacicie, nie macie prawa pluć. I to jest istota problemu. Na tym można nieźle pożyć. I niektórzy żyją.
Nie masz racji Kangur. Jeśliby ich decyzje i poczynania, czyli związkowców, dotyczyły tylko ich ludzi, czyli tych co płacą składki, to zgadzam się z Tobą. Ale tak nie jest. Ci ludzie, czyli szefowie ZZ mają zdaje się znaczny wpływ na to co się dzieje, albo może dziać w SC, a dotyczy wszystkich funkcjonariuszy, nie tylko tych co się zapisali i płacą. Tak więc ci z nas, którzy nie należą do żadnego ZZ, mają pełne prawo ich krytykować i patrzeć na ręce.

mam pytanie niezwiązane z tematem.
sorki.
czy dalej "naszym" szefunciem jest debeściak J.K.?
mam jeszcze trochę alkoholu i nie wiem czy uwalić się na smutno czy na wesoło.

Awanse, awanse, awanse... ale jak i jakie?
laie_67.gif

c.d. genialnej ustawy

nie podniecajcie się awanse nie dla wszystkich.
Oto przykład mój os 2000 roku awans na mł. aspiranta celnego
listopad 2009 genialna ustawa mianuje mnie zgodnie z otrzymanym aktem na
nie zgadniecie mł. aspiranta celnego
styczeń 2010 awans kolegów którzy jeszcze do nie dawna mieli trzy gwiazdki a mają aspiranta .
Widzę że ustawa daje mi straszną motywację do pracy aż mnie rozsadza.
Pytanie tylko czemu to służy ta uczciwość Szefa Służby "celnej" bo on odpowiada za kształt tej ustawy.
Na koniec powiem wam że zgodnie z ustawą powinienem być oficerem za bycie klikanaście lat kierownikiem.
I tak od kilku lat żadnych pieniędzy żadnych awansów po prostu zbędny ?
Najgorsze jest to że ludzie ze stażem o wiele mniejszym mają wyższy stopień mimo że byli moimi podwładnymi.
I nie myślcie sobie że byłem polecony przez kogoś czy po znajomościach sam na początku prze 8 lat byłem bez awansu.
Czekam co teraz Wielce Panujący PAN SZEF i jego wybitnie mądra ekipa wymyśli jak mi dołożyć a na pewno to będzie w kategoriach bo nijak nie pasuje do schematu.
Tak się nagradza uczciwość i pracowitość w tej służbie a związki zawodowe w tym pomagają czyli ręce macie splamione krwią ludzi niewinnych i oddanych temu co jest najważniejsze w naszej pracy POLSCE.

styczeń 2010 awans kolegów którzy jeszcze do nie dawna mieli trzy gwiazdki a mają aspiranta .
Pytanie tylko czemu to służy ta uczciwość Szefa Służby "celnej" bo on odpowiada za kształt tej ustawy.
Na koniec powiem wam że zgodnie z ustawą powinienem być oficerem za bycie klikanaście lat kierownikiem.
Najgorsze jest to że ludzie ze stażem o wiele mniejszym mają wyższy stopień mimo że byli moimi podwładnymi.
I nie myślcie sobie że byłem polecony przez kogoś czy po znajomościach sam na początku prze 8 lat byłem bez awansu.
Czekam co teraz Wielce Panujący PAN SZEF i jego wybitnie mądra ekipa wymyśli jak mi dołożyć a na pewno to będzie w kategoriach bo nijak nie pasuje do schematu.
Tak się nagradza uczciwość i pracowitość w tej służbie a związki zawodowe w tym pomagają czyli ręce macie splamione krwią ludzi niewinnych i oddanych temu co jest najważniejsze w naszej pracy POLSCE.
Nikt się nie podnieca-od tego jest seks-a mój post jest czysto informacyjny.
Zresztą nie ma powodów do podniet, 20-30 zł netto podwyżki na stopniu to zaiste powód raczej do śmiechu przez łzy

ciekawy jestem kiedy skończą się szczeble w drabinie dla "plecaków".
kurwicy idzie dostać patrząc na powtarzające się co roku nazwiska.

Podobno awansów na stanowiskach nie było, jedynie w stopniach. Awanse miały dostać w pierwszej kolejności osoby, które bardzo długo czekały na awans .... na stanowisku :).
To w W-wie.

popieram potwierdzam. najbardziej to boli najbardziej. tp chore- w zadnej sluzbie mudurowej to niemozliwe - takie sytuacje jak opisales to jakze powszechy u nas absurd!

W IC Olsztyn , wg informacji na głównej stronie izby, było 173 awanse w stopniu.
Nie ma żadnej informacji o awansach w stanowiskach. Czyzby czekanie na wartościowanie ??

logiczne

Plecaki itp. (jak zwał tak zwał) dostają awanse na stopniu bo DIC-e wiedzą doskonale, że awans na stanowisku to tak jakby go wcale nie było. Zwartościują i awans pójdzie się j...ć.
Czyli jedynym w tej chwili trwałym awansem jest awans na stopniu.
A zwykłym śmiertelnikom...no cóż oczywiście rozdają awanse na stanowiskach.

A tak na marginesie- jak te awanse mają się do zapisów ustawy Art 120 ust. 1
Widocznie wszyscy byli WYBITNI i załapali się na ust. 4 (prawda że ustawa jest przygotowana na każdą ewentualność :rolleyes:).

P.S. Czy ktoś kojarzy przepis który mówi o tym, że przy przejściu do służby stałej następuje awans na stopniu (może to jakiś projekt:confused:). Jestem prawie pewien, że gdzieś to widziałem ale nie mogę teraz znaleźć.

Back
Do góry