Awanse w styczniu 2010

TWARZOWY

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
Czy to prawda że ZZ wynegocjowały awanse na stanowiskach dla funkcjonariuszy nieawansowanych przez ostatnie 9 lat ? Podobno została kasa z tzw. drugiej puli i ma być przeznaczona na awanse na stanowiskach w styczniu 2010.

Czy to prawda że ZZ wynegocjowały awanse na stanowiskach dla funkcjonariuszy nieawansowanych przez ostatnie 9 lat ? Podobno została kasa z tzw. drugiej puli i ma być przeznaczona na awanse na stanowiskach w styczniu 2010.

:D ot tak? tak za nic? no daj Boże! dla mnie, to jednak scince fiction :D

W Izbie Celnej w Warszawie zostało parę złotych po wrześniowych awansach. Podobno wymyślono, że to co zostało starczy na awanse na stanowiskach dla tych co byli awansowani ostatni raz w 1999 roku lub wcześniej. Awanse ponoć maja być w grudniu a nie w styczniu.

Tak w kwestii formalnej te awanse w styczniu 2010 to mają być na te stanowiska z "starej ustawy" tak? Coś jest na rzeczy bo kadry zbieraja informacje o ostatnich awansach na stanowisku. Pwenie ich archiwa nie siegają tak daleko w wstecz jek dawno niektórzy mieli awans :)

Tak awanse mają dotyczyć " starej ustawy" ale będą dopiero w grudniu bo .....

Ostatnia edycja:
Odswiezam temat. Juz grudzien mamy a o tych awansach nikt nic nie wie. Przynajmniej u mnie w izbie. Wiadomo u Was juz cos?

W W-wie poszły listy do kadr. Awans dostaną osoby które są bez awansu na stanowiskach od 01.01.1999 ale muszą spełnić szereg kryteriów. Awanse oraz ew. podwyżki 100 + ( 40,49, 60) mają być tuż przed świętami. Pytanie czy z wyrównaniami od lipca bo cała " akcja " dotyczy starej ustawy.

W W-wie poszły listy do kadr. Awans dostaną osoby które są bez awansu na stanowiskach od 01.01.1999 ale muszą spełnić szereg kryteriów. Awanse oraz ew. podwyżki 100 + ( 40,49, 60) mają być tuż przed świętami. Pytanie czy z wyrównaniami od lipca bo cała " akcja " dotyczy starej ustawy.

Z tego co czytałam w tym nieszczęsnym "porozumieniu" istnieje możliwość awansowania wybitnych. Czyżby nie było takich w naszej SC?;););)

A jaki to jest ten szereg innych wymogow??? Zeby nie bylo ze te dodatkowe wymogi to wlazenie w d...e i jakies plecki

Kasa

teraz jest 1873,84 PLN a nowa kwota bazowa będzie związana z nowym budżetem. Jednak nie liczyłabym na kokosy.

Wiceminister finansów Elżbieta Suchocka-Roguska zamierza podać się do dymisji
chodzi o informowanie opinii publicznej, że obecny deficyt budżetowy jest pod kontrolą. Tymczasem sytuacja ma być katastrofalna, bo dziura budżetowa jest dużo większa, niż zakładano. W związku z tym państwo nie jest w stanie realizować podstawowych zobowiązań budżetowych. Przykładem jest strajk policji spowodowany niewypłaceniem zaległych świadczeń.

Ministerstwo finansów ma z premedytacją wstrzymywać planowane inwestycje, między innymi budowę dróg, bo nie ma na nie pieniędzy. Również do kas samorządów nie wpływają planowane w budżecie kwoty. Te kłopoty mają być maskowane oświadczeniami ministra finansów o dobrym stanie finansów państwa. W tej manipulacji, według nieoficjalnych informacji tvp.info, nie chce uczestniczyć wiceminister Suchocka-Roguska i stąd zapowiedź złożenia przez nią dymisji.
Bez komentarza . Kasy nie ma i nie będzie...

W sumie można powiedzieć, że dla zwykłych mrówek które najwięcej harują i najmniej zarabiają wynegocjowały kasę na średniej jakości flaszkę, lepszy szampon do włosów ewentualnie jakiś inny szałowy kosmetyk. Sorry za moje typy, ale ja kobita jestem to mam takie wybujałe fantazje ;)

Śmiech śmiechem, ale wydaje mi się, że Monty Python to pikuś przy tym co się tu u nas w SC dzieje.

Back
Do góry