Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Stary szkolenie oficerskie to tylko jeden z warunków koniecznych ale nei wystarczających. Bez woli przełożonych to nic z tego nie będzie, a i weź pod uwagę, że masę osób czeka na awanse oficerskie mimo odbyć stosownego szkolenia w SCS. Swoją drogą ciekawe jest jaki jest średni i mediana czasu oczekiwania po ukończeniu szkolenia? Ja czekałem 1.5 rokuSłyszałem, ze WKU proponuje 2 tyg szkolenia oficerskie w WP, co znacznie może przyspieszyć awans oficerski w SCS.
Ja też czekałem prawie 2 lata. Poszedłem na emkę jako st.aspirantStary szkolenie oficerskie to tylko jeden z warunków koniecznych ale nei wystarczających. Bez woli przełożonych to nic z tego nie będzie, a i weź pod uwagę, że masę osób czeka na awanse oficerskie mimo odbyć stosownego szkolenia w SCS. Swoją drogą ciekawe jest jaki jest średni i mediana czasu oczekiwania po ukończeniu szkolenia? Ja czekałem 1.5 roku
To jest jedna z patologii awansowych. Awans po kursie (aspiranckim czy oficerskim) powinien nastąpić przy najbliższej okazji, najpóźniej w przeciągu 1 roku. Kolegę po aspiranckim przetrzymali prawie 3 lata.Ja też czekałem prawie 2 lata. Poszedłem na emkę jako st.aspirant
Jeśli nie było sytuacji, że wysyłano Cię na kurs a Ty nie chciałeś, bo urlop czy coś innego, to jest naruszenie ustawy.Mam pytanie. Jak ma się brak awansu ponad 5 lat do ustawy, która wydaje mi się, że to gwarantuje? 5 lat bez awansu, bez kursu. Starszy rachmistrz prawie 24 lata służby, wszystkie oceny "powyżej oczekiwań". Ktoś powie, że nie ma kursu to nie ma awansu, w ostatnich ocenach skierowanie na kurs............tylko co z tego.......
Byłam na kursie aspiranckim w sierpniu, 6 dni zdalnie i 5 dni stajonarnie. Awans na mł. aspiranta dostałam we wrześniu.Jeśli nie było sytuacji, że wysyłano Cię na kurs a Ty nie chciałeś, bo urlop czy coś innego, to jest naruszenie ustawy.
Zadaj pytanie na piśmie DIASowi, jak się z Tobą nie dogada to do Sądu.
Kadry powinny wreszcie zrozumieć, że na kurs aspirancki trzeba ludzi wysyłać najpóźniej po 3 latach od awansu na st.rachm.
Wtedy nie będzie takich niespodzianek.
Będzie z tym coraz większy problem, bo jest duże ryzyko, że KSS zawiesi kursy stacjonarne. Jeśli szybko nie przejdą na tryb zdalny, to takich przypadków będzie coraz więcej. Ludzi w kolejce na kurs jest coraz więcej.
Wyjątek, niestety potwierdzający regułę, gratulacjeByłam na kursie aspiranckim w sierpniu, 6 dni zdalnie i 5 dni stajonarnie. Awans na mł. aspiranta dostałam we wrześniu.
Wybacz ale ... wyjątek OBALA regułę ...Wyjątek, niestety potwierdzający regułę, gratulacje
p.s. z podwyżką...
Pewnie tak, chociaż może POWALA byłoby lepsze ???Wybacz ale ... wyjątek OBALA regułę ...
Z jałmużną a nie podwyżką. Całe 26 zł. ...Wyjątek, niestety potwierdzający regułę, gratulacje
p.s. z podwyżką...
A....to zupełnie inna sprawa...i to znowu potwierdza regułę....mamy odczuć "samozadowolenie i satysfakcję"...,Z jałmużną a nie podwyżką. Całe 26 zł. ...
Awans na stopniu rzeczywiście nie wiąże się z wielką podwyżką, biorąc pod uwagę przeciętny czas oczekiwania na awans, kwota jest wręcz śmieszna.Z jałmużną a nie podwyżką. Całe 26 zł. ...