cat
Dobrze znany użytkownik
- Punkty reakcji
- 2 627
Kto Funkcjonariuszem a kto cywilem do ...
...
Byle tylko podzielić ?!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Kto Funkcjonariuszem a kto cywilem do ...
...
"Pan Prezydent zawetuje. Pan Prezydent skieruje do TK." - leżę i kwiczę ze śmiechu jak norka.
Po pierwsze - trzeba być Prezydentem
Po drugie - nie ma po drugie
"Pan Prezydent zawetuje. Pan Prezydent skieruje do TK." - leżę i kwiczę ze śmiechu jak norka.
Po pierwsze - trzeba być Prezydentem
Po drugie - nie ma po drugie
Nie chciałbym nikomu odbierać nadziei ale jeżeli ktoś oczekuje, że Pan Prezydent zawetuje lub skieruje do TK ustawę o KAS to nie żyje w realnym świecie lub nie zna otaczającej go rzeczywistościWychodzi na to , że razem tarzamy się ze śmiechu a reszta dziwnie nam się przygląda pozdrawiam realistę
Do zobaczenia na pikiecie , my zwieramy szeregi i nie oglądamy się za nikim , tchórze pozostaną na swoich miejscach tradycyjnie i niedowiarki i poddańce , a bo może w Kasacji "znajdzie się dla nich miejsce ? Niech czekają nawet na gruszki na wierzbie nasza już coraz więkasza grupka jedzie i nie oglada się za nimi za nikim !!!!!! Warszawa 05.11.2016Nie wiem czego boją się w MF-ie. Protestu być może, ale tylko wtedy, gdy zapewnili rząd, że wszystko jest pod kontrolą. Myślę, albo raczej sadzę, że boją się tylko jednej rzeczy - reakcji administracji skarbowej na projekty aktów wykonawczych. Struktura KAS, liczba likwidowanych oddziałów, urzędów i miejsc pracy może zaskoczyć wielu. A ludzie jak to ludzie, zapędzeni do kąta, nie mający wiele lub nic do stracenia mogą wybuchnąć. Mogą też pokornie schylić głowy i liczyć, że nie padnie na nich. Ale to próżne nadzieje. Widzę różne scenariusze, różne możliwości. Może zwolnią tylko 20% a może nawet 30%. A może zwolnią tylko 10% jak zapowiadali w ustawie, a pozostałych poprzenoszą może tylko o parę kilometrów, a może do innego miasta powiatowego, albo nie daj Boże do innego województwa. Na razie zachęcam wszystkich do wzięcia udziału w pikiecie. I jeszcze jedno -kłamstwo jest przyrodzonym prawem polityka, ale urzędnik ( teoretycznie rzecz jasna ) ponosi odpowiedzialność za swoje kłamstwa.
Może w naszym przypadku teoria zamieni się w praktykę. Do zobaczenia w Warszawie.
Niestety ale muszę zadać to pytanie !!!
Nie chodzi mi oczywiście jakie to będą kolejne działania itp.
Moje i nie tylko pytanie brzmi: Jakie mamy do cholery obecnie postulaty ???
1. Czy chcemy aby Prezydent zawetował ustawę o KAS ?
2. Czy chcemy gwarancji pozostania w mundurze a jak tak to dla kogo ?
3. Czy chcemy gwarancji niezmiennej pensji ?
3. Czy chcemy aby PiS uchwalił ustawę o uchyleniu ustawy o KAS ?
O co nam teraz chodzi ??? Może gdyby ludzie wiedzieli to by wiedzieli dlaczego mają przyjechać i dalej działać !!!
Niestety nasze postulaty nie są jasne, już dawno przestały być jasne !!!Wydaje mi się Zielony78, że to jest wymówka. Odpowiedź na każde pytanie jest jasna dla każdego i brzmi TAK. Czwarte jest bezprzedmiotowe gdy na pierwsze odpowiedź brzmi TAK. Ponadto jest jeszcze Senat.
Niestety nasze postulaty nie są jasne, już dawno przestały być jasne !!!
Dla mnie takim przykładem są emerytury i wyrok TK. Przyznaję, że bezpośrednio po wyroku miałem inne podejście do tematu ale przemyślałem temat i zmieniłem zdanie. Zbierałem podpisy pod projekt obywatelski tj. włączenie wszystkich do systemu zaopatrzeniowego. Wiosną pojawiło się stanowisko MF 15/55, później 5/15/55 - stanowisko stanowiące o włączeniu do jakiś ,,ala pomostówek,, I co zrobiły ZZ ??? Nie negowały tej propozycji pomostówki tylko walczyły o jedno: najważniejsze aby dotyczyło wszystkich. Mam wrażenie, ze ZZ czekały tylko na propozycje od MF pomostówki typu przejścia na emke w wieku 60 lat tylko aby dotyczyło wszystkich. Ja wykonuje zadania wymienione przez TK w wyroku i dlaczego moim kosztem mam oddać prawdziwą emke mundurową na jakąś posraną pomostówkę. Nawet ekspertyza prof. Chmaja mówiąca, że wystarczy jeden dzień wykonywać określone zadania i emka się należy - stronie ZZ nie odpowiadała. Wybacz ale Ja nie zamierzam się poświęcać dla osób, które choćby jednego dnia nie przepracowały w takich komórkach jak: WZP, OC graniczne, OC wewnętrzne. Dozór, DŚ. Ja wiem, że ,,niby,, była negowana propozycja 55 lat ale proszę nie obrażać ludzkiej inteligencji. Wiemy, że było to robione na niby (pozorowane) i cel był inny.
Później okazało się że jest pewien postulat i został on przedstawiony na niedawnych rozmowach w ministerstwie o gwarancji zastania w mundurze dla tych co mają 5/15 lat. Nie chciano to zgłosić jako oficjalny postulat ZZ tylko wcisnąć jako przedstawiany przez MF. To Ja się spytam co z tymi co mają np. 13 lat służby w zwalczaniu (13 lat wykonując zadania z wyroku TK) ??? Ja chętnie będę protestował za zachowanie mundurów dla tych co przed wyrokiem TK z 03.03.2015r. byli w odpowiednich komórkach a nie za tych ,,Misiewiczów,, z ostatnich miesięcy albo za tych co nawet jednego dnia nie przepracowali we wskazanych jednostkach.
Następny postulat to gwarancja niezmiennej pensji ??? Ja się utraty uposażenia za St. specjalistę nie boję. Może St. ekspert który ma nasrane na pagonach po uwłaszczeniu z czasów Kapicy, może się obawiać. Ja chętnie pójdę i będę protestował ale np. za gwarancję do pensji mł. eksperta.
Dlaczego nie ma postulatów przy okazji ustawy o KAS zmiany wartościowania ??? Przecież ten system w KAS powieli tą samą patologię. Na tym forum słyszę o ,,jednolitej formacji,, że w każdej chwili DIC lub NUC może przenieść do innej komórki do innych zadań. Ja uważam, ze wartościowanie temu przeczy, bo jak można sobie wyobrazić eksperta wykonującego zadania specjalisty. Przecież to jest okradanie państwa. Ciekawe dlaczego nie ma tych postulatów, tym bardziej w kontekście emerytur dla wszystkich bez wyjątków.
Konkretne postulaty są istotne bo wielu by chciało wiedzieć o co walczy i dla kogo ??? A później proszę się nie dziwić, że całe środowisko nie jest skonsolidowane ??? Ile jeszcze lat inni będą na czyiś plecach .... innych rękami .....
PS. to są moje żale i zaraz się ktoś odezwie, ze nie jest na to czas ale ja słyszę, że to nie czas na to od 1,5 roku !!!
nie zmiecie bo wykonali wspaniałą pracę w czasie protestów za co otrzymali nagrody i awanse