Akcja oddolna przed 15.11 !!!

Pancerniak

Aktywny użytkownik
Punkty reakcji
86
Pracownicy/Funkcjonariusze!

Nie ma na co czekać, czas na wspólną akcję oddolną!

Zmuśmy Ministra do przyniesienia pieniędzy 15 listopada.

Żądajmy podwyżek dla wszystkich pracowników/funkcjonariuszy!

Chcemy być równo traktowani, w porównaniu do innych służb!

🖥️🖥️ 8 listopada o 13.30, czyli dokładnie tydzień przed rozmowami z Ministrem wyłączmy komputery na 10 minut. 🖥️🖥️🔥

Działajmy, razem! 👊

sam kiedyś do tego nawoływałem ale nie powtarza się starych sztuczek ale eskaluje napięcie. trzeba czegoś zdecydowanie mocniejszego, coć bez oddolnego zdecydowanego działania MF będzie rozmawiał z przedstawicielami jak z dziwakami bez armii.

Też uważam, że to za słabe
Na początek !!!dobrej współpracy niech PAN Minister poleci DIASom wypłatę "modernizacyjną" 2020 ( tzw. wyrównanie) bez kolejnych kruczków...
czyli co najmniej 400 zł DLA każdego pracownika i funkcjonariusza ( może wyłączyć kierownictwo, to trochę zaoszczędzi;)). Następnie może zlecić
wypłatę "niemotywacyjną" lub "inflacyjną" za 2021 rok ( jako intencję dobrej woli i wyraz troski o kadry) . Reszta w rękach ( sumieniu) negocjatorów (y)

@piracius świetny pomysł. 10 minut z wyłączonym komputerem wrażenia na nikim nie zrobi. Odgrzewane kotlety nie smakują. Jeśli coś chcemy zarobić to np. wyślijmy w 1 wskazany dzień wszyscy puste koperty. My stracimy na znaczku a oni trochę makulatury np. 50 tyś pustych kopert dostaną.

Uważam, że jako sygnał wystarczy. Oczywiste, że niewiele to da. Ważna jest solidarność i zjednoczenie środowiska. Tylko dzięki temu możemy odnieść sukces. Ja jeszcze przedłużam weekend urlopem na żądanie 12.11. Innym prponuje to samo. Warto odpocząć. A jak będzie potrzeba to i zdrowie podratuje.

Na początek !!!dobrej współpracy niech PAN Minister poleci DIASom wypłatę "modernizacyjną" 2020 ( tzw. wyrównanie) bez kolejnych kruczków...
czyli co najmniej 400 zł DLA każdego pracownika i funkcjonariusza ( może wyłączyć kierownictwo, to trochę zaoszczędzi;)). Następnie może zlecić
wypłatę "niemotywacyjną" lub "inflacyjną" za 2021 rok ( jako intencję dobrej woli i wyraz troski o kadry) . Reszta w rękach ( sumieniu) negocjatorów (y)
Tydzień różnych zapytań publicznych. Każdy członek zz jedno ale sensowne i różne. Na tyle proste by się nie można było zasłaniać skomplikowaniem.

Ostatnia edycja:
@piracius świetny pomysł. 10 minut z wyłączonym komputerem wrażenia na nikim nie zrobi. Odgrzewane kotlety nie smakują. Jeśli coś chcemy zarobić to np. wyślijmy w 1 wskazany dzień wszyscy puste koperty. My stracimy na znaczku a oni trochę makulatury np. 50 tyś pustych kopert dostaną.
Najlepiej POLECONYM,żeby było wiadomo ile wpłynie do EZD...

Delikatny sygnał, to 10 listopada urlop wypoczynkowy lub na żądanie. 11 jest wolny a 12 i tak połowa będzie w domu. To nic trudnego dla funkcjonariuszy. Jak będzie problem z urlopem na 10, to 9 w celu szczytnym możemy oddać krew. Już to pisałem - od tego dymania przez MF RTHKT (czy jakie tam dodatki po głownej nazwie sobie dodają - gubie się już) dup... mnie boli.

Pracownicy/Funkcjonariusze!

Nie ma na co czekać, czas na wspólną akcję oddolną!

Zmuśmy Ministra do przyniesienia pieniędzy 15 listopada.

Żądajmy podwyżek dla wszystkich pracowników/funkcjonariuszy!

Chcemy być równo traktowani, w porównaniu do innych służb!

🖥️🖥️ 8 listopada o 13.30, czyli dokładnie tydzień przed rozmowami z Ministrem wyłączmy komputery na 10 minut. 🖥️🖥️🔥

Działajmy, razem! 👊
🤦‍♂️ 🤦‍♂️🤦‍♂️

To właśnie jest w komunikacie ZZ na stronie głównej, warto przeczytać
Inicjatywa ok., każdy pozytywnie nastawiony do sprawy równego traktowania powinien BEZ ZBĘDNEJ zwłoki ją zrealizować - oczywiści z opcją
"Do wiadomości MF i Kancelaria Premiera RP". Biorąc pod uwagę "dni wolne " w funkcjonowaniu w/w pomysł do realizacji do 5.11.2021.
Powodzenia. (y)

Niestety tylko twarde działania coś znaczą. Przerabialiśmy już wszelkie formy piśmiennictwa i wysyłki różności do MF i co z tego wyszło. Wysyłanie wniosków o przeniesienie do innej formacji, nie żartujcie. Wnioski, zapytania, petycje to tylko makulatura. Nie rozumiecie, czy nie chcecie zrozumieć. Trzeba ruszyć tylną cześć ciała i kompleksowo zadbać o swój stan zdrowotny. To jest ten moment, później będzie tylko narzekanie i skakanie sobie do gardeł na forum w stylu funkcjonariusz/urzędnik, młody/stary itp., itd.

@ZGK Więc, co proponujesz? O zdrowie dbam drugi miesiąc. Mogę spacerować. Nawet wskazane. Więc może spacer po Wawie?
Mój wpis Ciebie nie dotyczy, przeczytaj go ze zrozumieniem. Odniosłem się do różnych bezsensownych pomysłów wysyłania makulatury do MF. Uczmy się od policjantów, tylko szeroka akcja dbania o zdrowie odblokowała należne im fundusze. A my dużo gadamy, przerzucamy się odpowiedzialnością i obarczamy winą. MF wie, że łatwo jest sterować bezwolną masą, która w naturze ma padanie na kolana. Teraz ruch należy do NAS wszystkich, bo osobno to nas rozgrywają jak gówniarzy z trzepaka.

Ostatnia edycja:
Mój wpis Ciebie nie dotyczy, przeczytaj go ze zrozumieniem. Odniosłem się do różnych bezsensownych pomysłów wysyłania makulatury do MF. Uczmy się od policjantów, tylko szeroka akcja dbania o zdrowie odblokowała fnależne im fundusze.
Mój Ciebie też nie. Uważam, że pomysł z pismami o przeniesienie F.C. do innych służb jest bardzo dobry. I jeszcze akcja pt. Dbam o zdrowie. Bardzo dobrze.

Back
Do góry