A gdzie są Katowice????

A w ogóle to trochę przykre , że rozmowa o sprawach katowickich przeniosła się na ogólne forum, a na katowickim cisza. Nie bójcie sie podejmować tematu.

Pan Przewodniczący P. (PPP) był tak niezadowolony z obecności S.Siwego w Katowicach i Częstochowie, że postanowił zapytać dyrekcję jakim to zbójeckim prawem Siwy wkroczył na jego (PPP) teren? Tym samym PPP zupełnie bezpodstawnie przypisuje sobie prawo własności do Katowic i Częstochowy.

Panie PPP ludzie nie są głupi. Trzeba było jacka przyjaciela i orędownika każdej władzy wywalić i protestować, a nie srać w gacie i trąbić, że protestu nie ma jak cała Polska stawała.

Przyznam, że nie rozumiem tej dyskusji. Jeżeli jakiś pan PPP, czy jakaś inna pani XXL nie reprezentuje waszych interesów, a wręcz przeciwnie reprezentuje interesy smutasów różnej maści, to dlaczego nie powiecie im basta. To takie proste - po co dalej wspieracie ludzi, którzy reprezentują tylko samych siebie?
Swoją postawą utwierdzacie ich w przekonaniu, że mają monopol na rację, że są niezatapialni.
Zastanówcie się kto w IC Katowice tak naprawdę potrafi odważnie reprezentować interesy członków ZZ, kto nie boi się zadawać dyrektorowi niewygodnych pytań?

Odpowiedź na pytania jest nadzwyczaj prosta.

HP laser jet zobaczył ile rezygnacji dostał od członków ledwie zipiącego ZZ przy UC Katowice a jak Siwy się pojawił to się krzesło pod nim zapaliło...

eresenowiec"](...)należy dać szansę Sławkowi. A to , że jeździ po oddziałach to co , nie wolno? Za swoje jeździ! Ja jak mi się zachce też będę jeździł i żaden "związkowiec nierób" mi nie zabroni.

Szkoda, że Pan Siwy nie pojawił sie na wschodzie. Na pewno zyskałby dużo większy aplauz, niż SSC w Białymstoku. Pomimo tego, iż to właśnie wschód rozpętał cały protest, wiele osób się waha i nadal czeka, bojąc się rozczarowania po doświadczeniach ze "starymi" związkami. Niestety wielu woli tkwić w iluzji i biernie czekać, aż inni zrobią coś za nich. Jest też spora grupa osób należących do PB, którzy nadal wierzą.

Aż mnie boli, gdy to piszę!!! :twisted:

Sławek Siwy pewnie nie ma zdolności teleportacji. Trudno wymagać od jednego człowieka żeby był wszędzie w tym samym czasie, tym bardziej, że do nas przyjechał prywatnym samochodem.
Spotkałem parę razy różnej maści związkowców i mam do nich mocno utrwalony negatywny stosunek. Siwy mi do nich nie pasuje i dlatego mu wierzę.

Faktycznie, nie było na razie możliwości pojawić się w większej liczbie jednostek w Waszej izbie. W tych, w których byłem atmosfera była tak sympatycznna, że na pewno niebawem zadzwonię do wszystkich innych i poproszę o taką samą możliwość.
Szkoda, że Pan Siwy nie pojawił sie na wschodzie.
ZZ Celnicy RP ma już dużo członków Związku z trzech izb celnych granicznych, dlatego deklaruję, że na pewno, jeżeli będzie taka Wasza wola, przyjadę porozmawiać, gdyż wiem, że w większości macie słuszne uwagi do swoich dotychczasowych "działaczy".

ZZ z Katowic napisali pismo na siebie, bo sami organizowali nie raz zebrania załogi w czasie służby.
To jest zwykła ich hipokryzja, gdyż działania takie odbywają się w zgodzie z ustawą o związkach zawodowych, z czego zapewne niejednokrotnie sami korzystali.
Po tym piśmie również sobie odbierajją prawo do organizowania rozmów z funkcjonariuszami w czasie pracy, gdyż Deyrektor musi traktowac wszystkie Związki jednakowo.

JK zareagował najbardziej histerycznie z całej Federacji na fakt powstania ZZ Celnicy RP. To dziwne, bo przecież wybory jak i ostateczne ukształotowanie się tego Związku we wszystkich kwestiach, tj. Statutu, programu, nazwy itd. odbywa się dopiero w dniu 27.02.
Pozostawiam bez komentarza reakcję JK.

brawo, Sławek akcja musi się powtórzyć, odwiedziny konieczne. Niech kj i hp dostają drgawek. Całymi latami nic nie zrobili dobrego, dbali tylko o własne interesy. Jęśli chodzi o odwiedziny , to może należy zaproponować im wizyty w jednostkach zewnętrznych. Zobaczymy czy będą mieć odwagę na przyjazd.

Back
Do góry