ZZ - Celnicy PL

Pomoc

Jak zapewne wiecie wszczęto postępowanie w sprawie zwolnienia ze służby Przewodniczacego naszego Związku. Są zbierane podpisy pod listem do Szefa SC http://zz.celnicy.pl/tekst-214.html. Jest także inicjatywa zbierania funduszy. Wpłat można dokonywać na konto naszego ZZ: Dominet Bank S.A nr konta 59169000132256005316110001 z dopiskiem "Darowizna- Pomoc Prawna".
Proszę o podawanie danych identyfikujacych darczyńców co pozwoli rozliczyć finansowo otrzymane środki.

Komunikat w sprawie spotkań z przewodniczącym Zarządu Głównego ZZ Celnicy PL

W dniach 21-22 maj 2009r. na Podlasiu odbędą się spotkania z przewodniczącym Zarządu Głównego ZZ Celnicy PL Sławomirem Siwym.
Pierwsze spotkanie odbędzie się we czwartek 21 maja 2009r. o godz. 19.00 w oddziale celnym w Bobrownikach. Drugie spotkanie odbędzie się w piątek 22 maja 2009 r. o godz. 18.00 na ul. Jagienki 4 w Białymstoku.

Na spotkaniu przedstawiona zostanie sytuacja w Służbie Celnej, przebieg prac legislacyjnych oraz będzie możliwość przedstawienia problemów, z którymi borykamy się w codziennej pracy.

Serdecznie zapraszamy wszystkich pracujących w Służbie Celnej do wzięcia udziału w spotkaniach.

mam pytanie -dlaczego nikogo nie informowałeś -skoro jestes zwiazkowcem -w jaki sposób zdobyłes dostajesz -raczej dostawałes bo nie dojeżdzasz dopłate za dojazdy -takie postepowanie nie jest godne zwiazkowca i powinienes sie mocnpo wstydzic -niech wszyscy co czytaja sie dowiedza KIM NAPRAWDę JESTES I O CO DBASZ -odpisz -tylko szczerze bo wtedy ja napisze prawde wszystkim -TO PYTANIE DO MOSIEJA

Z uwagi na okres urlopowy oraz moje przeniesienie dopiero dzisiaj przeczytałem post.
Nigdy nie dostawałem, nie dostaję i nie słyszałem aby w naszej Izbie jakikolwiek funkcjonariusz otrzymywał dopłatę/dodatek za dojazdy na służbę.
Jeżeli posiadasz jakiekolwiek dowody na to, że otrzymywałem dodatek za dojazdy to chętnie to zobaczę i zwrócę się do pracodawcy z wnioskiem o wypłatę i wytłumaczenie.
Ja, jako najbardziej zainteresowany nic o tym nie wiem, na moje konto nie wpływały żadne środki za dojazd na służbę.

Jednak Radek jako związkowiec powinieneś poinformować swoje koleżanki i kolegów, że jest możliwość uzyskania dodatkowych pieniędzy , które dostawałeś nic przy tym nie mówiąc nikomu - może to nie były za dojazd do miejsca pełnienia służby -ale za coś były- może to było to że miejsce zamieszaknia było znacznie oddalone od miejsca pełnienia służby- nie wiem- jednak regularnie do okresu przeniesienia wypłacane były tobie pieniądze dodatkowe inne niż dodatek na staż, pobory zasadnicze, czy dodatek za stopień, czy godz nocne - proszę powiedz bo zapewne wiesz o co chodzi, a wcześniejsza odpowiedź specialnie była wypowiedziana w ten sposób, że żadnych pieniędzy nie otrzymywałeś w związku z dojazdem do pracy

Oczywiście, że istnieje możliwość otrzymywania przez was dodatkowych pieniędzy. Wszystkie dodatki reguluje ustawa o służbie celnej, rozporządzenia wykonawcze i kodeks pracy.
Dodatek, który dostawałem to równoważnik pieniężny za brak lokalu. Odnosząc się do zarzutu, że regularnie do czasu przeniesienia były mi wypłacane dodatkowe pieniądze, to nie jest prawda. Równoważnik otrzymywałem tylko przez 6 miesięcy w tym roku, wcześniej pracodawca uznawał, że mi się nie należy.
Rozporządzenie MF w sprawie świadczeń związanych z przeniesieniem istnieje istnieje od maja 2004r. Trzeba tylko indywidualnie, w każdym przypadku rozpatrzyć sprawę i zadać sobie pytanie: Czy f.c przeniesiony do pełnienia służby w innej miejscowości (podstawowe kryterium otrzymania równoważnika), mieszkający w miejscowości X, dojeżdżający na służbę do miejscowości Y ma dojazd znacznie utrudniony? W oc kolejowym jest kilku celników, którzy od wielu lat pobierają ten równoważnik. Są i byli też tacy, którym zaproponowano kwaterę, jedni przyjeli, inni nie. Kilkoro funkcjonariuszy w OC Kolejowym pytało mnie o możliwość otrzymywania równoważnika. Nie zawsze jest jednak możliwość jego otrzymania – decydującym jest tu przeniesienie do innej miejscowości.
Jeżeli macie jakieś pytania, to proszę dzwonić na mój tel. kom. 791 139 666. Postaram się pomóc.
W mojej ocenie wiele dodatków, które powinniśmy otrzymywać jako funkcjonariusze celni, nie otrzymujemy. Dobrym przykładem jest brak posiłków regeneracyjnych w okresie zimowym rewidentom i osobom pracującym na pasach drogowych. Pozdrawiam

Nie kradnij -wladza nie lubi konkurencji -a moze inaczej -NIE OSZUKUJ -KOLEDSZY TEGO NIE LUBIĄ - JEDNAK KŁAMIESZ -KASE DOSTAWALEŚ SAM -NIKOGO NIE INFORMOWALEŚ - JAK TĘ SPRAWE ZAŁATWIALES - -A TO CO PISZESZ ŻE DOSTAJA TO DOTYCZY KOLEGÓW ALOKOWANYCH -BO POWINNI DOSTAWAC JESZCZE WIECEJ -DO TEGO NIE MAM NIC.CO NA TO P. SIWY -NIECH POCZYTA I POROZMAWIA Z TOBA -KIM NAPRAWDE JESTES -POWIEDZ WSZYSTKIM -TYLKO BEZ OWIJANIA W BAWEŁNĘ - D l a c z e g o w t o r b i e w p r a c y m i a ł e ś w ł ą c z o n y d y k t a f o n ----DLA TOKOG TY PRACUJESZ -PO CO CI TO BYŁO -CZEGO SIĘOBAWIASZ - A JAK NIE CHCESZ -ZREZYGNUJ -IDZ TAM DO ITD -BO TAM NAPEWNO NIE ZOSTANIESZ PRZYJETY -MASZ JAK W BANKU -DUZO O TOBIE ONI WIEDZA -POZDRAWIAM -NAPISZ TO -CHODZI O PRAWDE -ABY WSZYSCY POCZYTALI -MILEJ LEKTURY

Jałowa dyskusja. Mosiej okazał się trochę bardziej upierdliwy i od "Brody" wyrwał trochę kasy która mu się należała jak psu buda. Sam zdaję sobie sprawę z tego co mi się należy, ale - ze względu na stalinowskie metody stosowane przez dyrekcję (większość wie o co chodzi) - nie zamierzam "zginąć w nierównej walce",

Ps. A co do alokersów - to dzięki nim w ogóle ktokolwiek zaczął myśleć w IC B-stok że mu się coś należy.

Alokowanych funkcjonariuszy proszę raz jeszcze, aby się skrzyknęli i napisali do nas, że chcą złożyć pozwy o te dojazdy samochodem raz w miesiącu celem odwiedzenia rodziny. Dajcie nam tylko pełnomocnictwa, a sprawę złożymy do sądu i poprowadzimy do końca sami.
Podobnie inni, którym należy się rownowaznik za brak kwatery. Dajcie nam szansę, aby Wam pomóc. Musicie upoważnić nas do działania przed sądem. W grupie nie macie się czego obawiać. Każdy kto został przeniesiony do innej jednostki, a dojazd w obie strony przekracza dwie godziny komunikacją publiczną, powinien dochodzić roszczeń o wypłatę równoważnika. Złóżcie grupowo oświadczenia mieszkaniowe i po odmowie Dyrektora zwróćcie się z tym do naszego ZZ - następnie na podstawie Waszych pełnomocnictw złożymy pozwy i tyle. Sami nie możemy tego zrobić. Rozmawiajcie między sobą i razem/grupą złóżcie oświadczenia. Jeżeli ktoś już składał w przeszłości i ma to potwierdzone, może od razu do nas wystąpić.

niektórych z OCK Kuźnica to nie tylko na dyktafon ale i na kamerę przydałoby się nakręcić -pozorantów i dupowłazów oraz obrabiaczy tyłków za plecami z kliki sokólsko-kuźnickiej. Ciekawe kiedy w końcu pan Naczelnik z Urzędu B-stok zrobi roszadę na kolei i przeniesie tych co tam są od zawsze i twierdzą że ich nikt i nigdzie nie przeniesie.

Niektórym burakom z to słoma z butów wystaje i wychodzi bokiem wiejska zazdrość. A reszta to plebs i wyrobnicy do brudnej roboty.

Ostatnia edycja:
Back
Do góry