ZWIAZKI NAS WYDYMALY !!!

Niedawno dołączyłem do forum i cały czas zastanawiam się dlaczego jest tak wielu gości, a tak mało osób zarejestrowanych. Jakieś obawy przed podaniem swoich danych? I dlaczego tylko goście są tak bardzo wulgarni? chyba to nie goście z MF

Eddy 6305 napisał:
Niedawno dołączyłem do forum i cały czas zastanawiam się dlaczego jest tak wielu gości, a tak mało osób zarejestrowanych. Jakieś obawy przed podaniem swoich danych? I dlaczego tylko goście są tak bardzo wulgarni? chyba to nie goście z MF

Ja tez jetsem gościem. Zastanawiam się, czy mi sie wydaje, czy nie, że wystąpienie w TVN 24 pani Fołty zostało przerwane, a wystąpienie przedstawicieli rządu poszło w całosci, zadano im pytania, na które mogli odpowiedzieć. TVN INFO NIE PUŚCIŁO TEGO NA ŻYWO. dLACZEGO? cZT JA DOBRZE USŁYSZAŁAM, ŻE CELNICY mówiuli, że zgodzili sie na 1000 zł, a nie jak ciągle leci na pasku 1500.

niech wszyscy którzy nie akceptują propozycji złożonej przez premiera i szefa sc po prostu sie zwolnią-nie straszą innych-każdy niech decyduje za siebie albo mu to odpowiada albo nie-to już jest anarchia ą=żaden kraj sobie na to nie pozwoli-stare przysłowie masz palec chcesz rekę działa-a kto do tego namawia-paru frustratów-dodatkowo rozumiem wszystkie postulaty oprócz jednego-niemieccy celnicy pracuja do 65 r.życia-przy przyjmowaniu sie do służby znaliśmy jej warunki-nie ma wcześniejszych emerytur po 15 latach-można negocjowac ,a rząd chciał po 20,25,na granicy rok za półtora ,mobilni podobnie,ale żądania wszyscy po 15 są śmieszne-dodatkowo dzisiejsza frekwencja na wschodzie przesądzi o losie SC-pamietajcie-każdy ma prawo wyboru jeżeli komuś nie odpowiada niech się zwolni-każdy już jest przeciwko nam każdy-a apele związków protest są śmieszne-w duchu wwszyscy czekali na porozumienie-z góry bylo wiadome że rzą więcej dac nie może w oczach opini publicznej jesteśmy skończeni-nikt z was którzy jeszcze nie przyszli do przacy na to nie patrzy tylko idzie jak stado-----to przypomina rewolucję stało sie to probleme międzynarodowym a władza nie może juz czekac-niech związki nie decydują o waszym losie-powtarzam ostatni raz-kto chce i nie akceptuje propozycji rządu niech sie zwolni a nie buntuje innych

pozostaje tylko kwestia czy Ci którzy dzisiaj czy jutro wrócą do pracy dostaną chociaż to co dzisiaj rząd zaproponował?

colle napisał:
Protest Trwa !!!!!!!!!!!!!!!!!! jak ktos chce wrac do tego burdelu to wolna droga . powodzenia . ja nie bede niewolnikiem . albo wygramy albo sie zwalniam.
Jak widać w dzisejszym okienku tj. TV - przegrałeś. Mam nadzieję, że jutro się zwolnisz.

Bez względu na to jak sie to skończy-myslę,ze nigdy juz nie bedzie tak jak było-morale spadło i bedzie jeszcze spadac.Będzie to widoczne w dalszej pracy.Myślę,ze to już równia pochyła i okręt tonie. Jednocześnie była to tez dla nas lekcja-jak media manipulują informacja, jak debile udajac mądrych debatują nad rzeczami o których nie maja pojęcia,no i oczywiscie nasza kochana władza na tym tle.Jak słuchałem szefa SC i jego wspaniałego doradce myślałem,ze śnię-gratuluję panu-(niezły PR).Ja panom również gratuluję.Udało się-media krzyczą-celnicy zerwali negocjacje-przecież to nie były żadne negocjacje-tylko dokument przedstawiony do podpisania.Błędem było nie nagłaśniać negocjacji.Teraz zostało tylko słowo przeciw słowu.A które jest więcej warte-to nie muszę Wam mówić.

Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
Proponuję zawiesić protest na określony czas i zobaczyć w jaki sposób rząd wywiązuje się ze złożonych obietnic.

jestem za

TE PROWOKATORZYNYNZ mf SPADA Z FORYM

CIENIASY
RZĄD JUŻ POKAZAŁ JAK NEGOCJUJE..NIEUDOLNIE I OBIECANKI SKoledzy i Koleżanki - walczymy dalej!!! Teraz albo nigdy!
PROPOZYCJE RZĄDU SĄ NIE DO PRZYJECIAKOŃCZĄ SIĘ TYM SAMYM

--------------------------------------------------------------------------------

Jak czytam propozycję Nie_rządu to się zastanawiam, kto uczy ich tak pokrętnego działania. Przecież w tych propozycjach nie ma nawet obietnicy, że coś zrealizują. Brak jakichkolwiek konkretów,
"Uważamy, sądzimy, będziemy dążyć, wniesiemy projekt"
To są słowa, które nic nie przesądzają. Szczególnie wobec braku pełnomocnictw po stronie rządowej. Gdzie konkretne terminy wprowadzenia tych unormowań ? Gdzie choćby zobowiązanie do wprowadzenia dyscypliny klubowej przy głosowaniu nad projektami.
Niestety zmarnowano kilkadziesiąt godzin na rozmowy z niekompetentnymi urzędasami rządowymi.
Nie ma wyjścia. Przyjdzie poczekać na interwencję komisji europejskiej.

Sekretarz stanu w Kancelarii Premiera Rafał Grupiński zaapelował, aby celnicy nie ulegali "szantażowi radykalnych działaczy związkowych", którzy - jego zdaniem - "walczą o swoją pozycję między sobą, a nie o dobro celników". Rozmowy celników z rządem zostały zerwane.
rupiński powiedział w radiu TOK FM, że "strona związkowa zerwała rozmowy w miejscu korzystnym dla celników".

REKLAMA Czytaj dalej

W jego ocenie "ludzie z Porozumienia Białostockiego moralnie odpowiadają za straty ponoszone przez państwo". Ocenił, że w "tej sytuacji rząd będzie musiał podjąć zdecydowane działania".

Natomiast szef gabinetu politycznego premiera Sławomir Nowak podkreślił w TVN24, że nie ma "mowy o uleganiu żądaniom płacowym tylko dlatego, że ktoś podejmuje protest".

Dodał, że jest zaskoczony informacją o zerwaniu przez celników rozmów z rządem. Podkreślił, że "szkoda, że strona związkowa odrzuciła propozycje, które zostały złożone".

Rząd zaproponował drogę dojścia do satysfakcjonujących ich zarobków - dodał.

Zdaniem Nowaka, "są sfery, które są przez lata niedowartościowane i oczekują, że będą korzystały ze wzrostu gospodarczego, ale to się nie odbędzie z dnia na dzień". Wszyscy zasługują na godne wynagrodzenie - podkreślił.

Rzecznik Ministerstwa Finansów poinformował, że celnicy zerwali rozmowy z rządem. Związkowcy są innego zdania. Barbara Smolińska z Porozumienia Białostockiego stwierdziła, że to strona rządowa zerwała rozmowy, gdyż nie przedstawiła konkretnych rozwiązań.

Natomiast szef doradców premiera Michał Boni poinformował, że rząd zaproponował celnikom 500 zł brutto podwyżki od początku 2008 r. oraz dodatkowe ok. 500 zł w 2009 r.

Celnicy chcieli 1500 zł podwyżki brutto, realizowanej w ciągu dwóch lat - w pierwszym roku po 1000 zł, a w drugim po 500 zł.

Boni podkreślił, że rząd proponował także zmiany prawne, zwiększające bezpieczeństwo celników. Rząd chciał przygotować projekt ustawy modernizacyjnej, który zawierałby kwestie emerytury mundurowej dla tej grupy zawodowej. (kab)

Back
Do góry