ZWIAZKI NAS WYDYMALY !!!

Negocjacje zostały zawieszone do jutra do 10:00. Trwa niestety embargo na wiadomości z ich wyniku. Informacje przekazywane w niektórych serwisach o powrocie celników do pracy są zakłąmaniem. Owszem w niektórych miejscach powrócono dając kredyt zaufania Premierowi. Pozostało jednocześnie wiele strategicznych punktów, gdzie na zmianie nie stawił się nikt z uprawnieniami do odprawy TIR. Mamy info z wielu przejść o dużo niższej obsadzie niż podawane jest to w mediach. Doskonale radzi sobie Warszawa, np. na nocną zmianę na osobówce na Okęciu stawił się tylko kierownik.
Jest wielce prawdopodobne, że już pojutrze konieczne będzie masowe wznowienie protestu w całym kraju.
Są miejsca, gdzie celnicy zaczynają tzw. protest włoski. Inni nadal chorują.

WIĘC NIKT NAS NIE WYDYMAŁ CO NAJWYŻEJ SAMI SIĘ WYDYMAMY JAK PÓJDIEMY DZISIAJ DO PRACY

NIE ŻYCZĘ SOBIE ABY KTOKOLWIEK ZE ZWIĄZKÓW ZAWODOWYCH REPREZENOWAŁ MNIE W ROZMOWACH Z RZĄDEM. NIE PO TO SIĘ Z NICH WYPISAŁEM.

elbląg/braniewo/gronowo napisał:
NIE ŻYCZĘ SOBIE ABY KTOKOLWIEK ZE ZWIĄZKÓW ZAWODOWYCH REPREZENOWAŁ MNIE W ROZMOWACH Z RZĄDEM. NIE PO TO SIĘ Z NICH WYPISAŁEM.
I Ty, baranku boży, jesteś celnikiem? Nie znasz podstawowych zasad prawa obowiązujących w Twoim zawodzie? Faktycznie "elitarna grupa". :lol:

Dopoki zwykly fc nie zobaczy tego od srodka,nie ma pojecia o tym jakim jestem miesem.
Ja rowniez spedzilem dwa dni w MF-ie.
Wczorajszy poczatek to zenada.
Prosze przeczytajcie GW strone 1 i 4, wczoraj o tym rozmawialismy.
To jest wlasnie POLITYKA!!!
Stajemy sie karta przetargowa tego rzadu i bylego.
Przykro mi,ze reprezentuja nas osoby,ktorych punkt widzenia zalezy od wlasnej dupy i tego jaka jest aktualnie potrzeba i jakie aktualnie nalezy miec poglady.
Tam sa ludzie,ktorzy sprzedali wielu z nas,wielokrotnie(ustawa o SC,alokacje).
Smutna prawda jest taka,ze w chwili obecnej nie ma nikogo,kto stanalby zamiast nich.

Nie wiem co sie dzis wydarzy.
Ja nie jade.
Nie mam juz sily na to patrzec.

slawomir.siwy
Mod

Wysłany: Sro Sty 30, 2008 1:20 pm Temat postu:
Opis:

--------------------------------------------------------------------------------

Wszyscy występują na negocjacjach bardzo zgodnie.
Celnicy, którzy mówią, że czują się dobrze i że jutro nie odwiedzą lekarza, deklarują że wezmą UŻ oraz oddadzą krew. Otrzymuję sygnały, że Ci co są w pracy wykonują swoje czynności w sposób niezwykle wręcz staranny.
Chcę zakomunikować, że rząd otrzymał od nas ofertę szybkiego zakończenia tej dramatycznej sytuacji w jakiej znalazł się nasz kraj - CZEKAMY

kto wymyślił i po co utajnienie przebiegu negocjacji

od 2 dni brak oficjalnych informacji o dotychczasowych wynikach negocjacji. Negocjatorzy obydwu stron uzgodnili, że do zakończenia negocjacji opinia publiczna a wiec równiez my nie będziemy informowani o dokonanych już ustaleniach i rozbieżnościach. To miało sprzyjać sprawnemu i owocnemu przeprowadzeniu i zakończeniu rozmów.
Taki był spodziewany efekt a jaki jest rzeczywisty?
Totalny chaos informacyjny, który nie pozwala bezpośrednim zainteresowanym, czyli nam celnikom zorientować się o co w tym wszystkim chodzi i kto nam zgotował ten los.
Korzystają z tego różni "dobrze poinformowani", którzy zalewają to forum różnymi, często sprzecznymi informacjami. Dowiadujemy sie raz, że to strona rządowa a innym razem, że zwiazkowi negocjatorzy są winni tego stanu rzeczy.
To sprawia, że czuję się coraz bardziej manipulowany i jest mi obojetne juz przez kogo.
p. Siwy i pozostali związkowi negocjatorzy
Proponuję takie rozwiązanie
Zmieńcie zasady - odstapcie od tajności. Niech obie strony ogłoszą komunikat dot.spraw uzgodnionych i protokół rozbieżności. Przekażcie to jako oficjalny komunikat i niech celnicy przychodząc do pracy lub nie zadecydują czy odpowiada im to co mogą od rządu dostać czy nie

no i po rozmowach!!!!!!!!!!!!!!

Problem naszego sponientanicznego protestu polega na tym, że nie ma z kim rozmawiać. Podłączają się związki, za chwilę podłączy się jakaś partia opozycyjna. Na naszym proteście mogą wypłynąć i pokazać swoją siłę czyli naszą siłę. Jeśli przyjdzie nam rozmawiać z nowym rządem stracimy.

Anonymous napisał:
Siwy mówił w tv Info : to rząd zerwał rozmowy!!!!!!!!!!

i ja mu wierzę, rząd nie miał zamiaru wogóle z nami negocjować, od 1998 r. jesteśmy robieni w czapkę, nie będę tutaj rzucał obelg, każdy następny taż obiecywał i tak obiecanki cacanki a głupiemu radość, jezeli z Siwego zrobili obserwatora to też źle świadczy o tym rządzie, zrobili w ciągu 2 dni i nas na szaro a i kierowców również, trzeba to im powiedzieć, przecież usprawnienie naszej służby wpłynie znacząco na poprawę odpraw kierowcy muszą to zrozumieć

NIE BĘDZIE NASTĘPNYCH ROZMÓW-JEŻELI KTOŚ MA GODNOŚĆ I HONOR TO NATYCHMIAST POWINIEN STAWIC SIĘ W SŁUŻBIE_BO ZA CHWILĘ NIE BĘDZIE MIAŁ GDZIE SIĘ STAWIC_80% LUDZI CHCE TEJ SŁŻBY DZIS BYŁA SZANSA BY JĄ ROZWIJAC A PRZEZ AMBICJE ZWIĄZKÓW LUDZIE MOGĄ NIE MIEC PRACY_NIECH KAŻDY SAM DOKONA WYBORU_JA CHCE PRZECOWAC W TEJ SŁUŻBIE-TO JUŻ ZACZYNA PRZYPOMINAC FARSE-NA MARGINESIE MUSICIE WIEDZIEC O JEDNE RZECZY I FOŁTA I SIWY STWIERDZALI ZE LICZA SIE Z LIKWIDACJA SC-CZY MAJĄ PRAWO O TYM DECYDOWAC ZA !% TYS LUDZI_OPIETAJCIE SIE

porwijcie legitymacje

Wracam do pracy, pier...olę takie ZZ, Jestem dumna, że do żadnych nie należę. Ambicja Fołty i paru reprezentantów ZZ chce nas zniszczyć. Od dziś celnik to nie tylko łapówkarz ale i terrorysta!! Ja się na to nie zgadzam!!! :twisted: A swoją drogą, czemu to akurat Fołta odczytała komunikat o zerwaniu rozmów - Czyżby była przewodniczącą ZZ w rozmowach z rządem? Czy tam na prawdę nie było, żadnego faceta z jajami!!! :twisted: Wiecie co powinniście zrobić jutro? - rzucić legitymacją związkową i wrócić do pracy. A pojutrze jak juz koniecznie chcecie tworzyc jakiś związek to sie zastanówcie czy w śród was jest ktoś kto jest godny was reprezentować!!! I Siwy i Fołta i Smolińska - ech, szkoda gadać :(

No i co Panowie Niezadowoleni Celnicy???? Ufajcie waszym związkom, fołcie i Siwemu. Będziecie razem z nimi siedzieć za 6 miesięcy pod mf obklejeni transparentami "Chcemy strzec polskich granic". Niestety Wasi wodzowie już wszystko chyba NAM (niestety nam, choć ja im prawa do mówienia w moim imieniu nie dalam) załatwili.
Kompromis to także ustępstwa, nasi reprezentanci, podniecani przez bojówkarzy z tego forum nie byli w stanie wykazac nawet minimum dobrej woli! Czy ktoś będzie miał za zle rządowi że nie uległ ciągłemu zastraszaniu? A pamiętacie jak lekarze straszyli? Wtedy to było jasne że nie można się poddać terrorowi jednej grupy kosztem innych, prawda? To macie do tego jeszcze dzisiejsze postulaty solidarności - nie można dawać jednej grupie budżetowej kosztem innych - powiedzial przewodniczący - czytaj: zapomnijcie o 500zł ! I o rozmowach też - teraz już gadać będą z oficerami w zielonych mundurkach.
A ja o swoje poprosze panstwa zwiazkowców!!!!!!
Dostaniecie (my) wielkie G. A nieliczni angaż do SG - piękne haslo, prawda?

Nie związki rozpoczęły ten protest, teraz każdy sam musi decydować co robić. Słusznie zauważył P. Dominik, że niektórzy stosują formę zastraszania na forum. Każdy w swoim sumieniu musi teraz rozważyć, co robić. Ja jeszcze czekam. ale myślę, że co nie mają już Wż powinni wracać do pracy, jako gest dobrej woli. Zobaczymy co dalej zrobi rząd. 16 lat doświadczeń w SC. I przestańcie się nawzajem opluwać, chyba,że rzeczywiście na tym forum to większość prowokatorzy.

Protest Trwa !!!!!!!!!!!!!!!!!! jak ktos chce wrac do tego burdelu to wolna droga . powodzenia . ja nie bede niewolnikiem . albo wygramy albo sie zwalniam.

Back
Do góry