W Policji nie jest tak kolorowo po porozumieniu. Teraz powoli podnoszą się echa i również są problemy z mnożnikami i stanowiskami. Popytajcie u lokalnych kolegów z niebieskich. Oni mimo wszystko mają możliwość to egzekwować bo mają porozumienie klepnięte na stopniu ministerialnym.
Kiedy zrozumiecie wszyscy, że u nas NIE MA tego porozumienia?! Nikt się pod tym nie podpisał, to nie istnieje.
Podwyżki u Nas to tylko i wyłącznie wola polityczna i nic wiecej. A tej nie ma.
Długo się zastanawiałem i dziwię się, że ZZ Celnicy nie wystąpił z postulatem odsunięcia od stanowiska obecnego Szefa KAS ze względu na brak zaufania ponad 50% grupy zawodowej formacji mundurowej podlegającej MF.
A nigdy nie będzie dobrze póki Szefem naszej służby będzie ktoś, kto szczerze jej nienawidzi. Czy to takie trudne?
Myślę, że każdy minister musi się liczyć ze zdaniem 50% grupy zawodowej, która stanowi tak strategiczną gałąź aparatu państwa co do pozyskiwania podatków.
Na szczeblu, związki --> ministerstwo jest przepaść bo nasz własny szef o to nie dba. Nasz głos nigdy nie zostanie usłyszany wyżej - na stopniu legislacyjnym. Obudźcie się wreszcie. W hierarchii jest luka i te krzyki zmobilizowane lub nie - nigdzie nie docierają.
w pełni zgadzam się powyższą diagnozą. tylko ten serwilizm. uprawiany de facto także przez zz celnicy pl. za który już płacimy i będziemy płacicić jeszcze więcej.
cenzorowi tego forum kasowanie moich postów pod hasłem "może zostać źle odebrane" już nie wystarcza. wyobraźcie sobie, że zaczął je edytować, wykreślając niektóre stwierdzenia. jak nazwać takie działanie? polityką, chamstwem czy serwilizmem?