Zgłaszajcie ewentualne represje wobec celnków/pracowników

IC Gdynia w WZPC (nie wiem jak w innych komórkach) zastepaca dyrektora (ten który właśnie został p.o. Dyr IC) skreślił z przygotowanej juz listy awansów wszystkich którzy w okresie protestu byli na zwolnieniu lekarskim albo na UŻ... 10 lat bez awansu... to juz nawet nie jest smieszne...

Panie Kapica, jeśli wydał pan takie polecenie swoim dyrektorom ,to jest pan małym karierowiczem.I co, chce pan ukarać funkcjonariuszy głęboko zatroskanych o los SC, którzy wzieli udział w proteście.Co Pan myśli ,że zrobili to dla zabawy.Co Pan pokazuje,stawia Pan na ludzi miernych,wiernych i biernych.Może Pan jest taki sam jak oni. Jeśli nie, to zrób Pan coś z tym zjawiskiem, bo to wstyd i hańba.

Jeśli chodzi o niejakiego paczochę to widziałem go wśród "ważnych i możnych" tego rządu na jakimś spędzie( w TV oczywiście). Polizał, polizał i opłaciło się...
Choć go wcześniej nawet z PC wywalili.

no cóż, w całej IC Gdynia lista awansów wyparowała - była gotowa przed strajkiem i zniknęła... jak wróci, to pewnie wstyd będzie się na niej znaleźć

Sprawa braku awansów, mimo spełniania ustawowych przesłanek, a większość z nas spełnia, nadaje się do sądu i na pewno przygotujemy takie pozwy.
Potrzebujemy jednak wsparcia funkcjonariuszy i pracowników, aby móc współpracować w tym zakresie z KP.

w tym starciu pomiędzy...my i oni czyli funkcjonariusze kontra spolegliwi pseudofunkcjonariusze będący na pasku MF czyli dyrektorzy Izb Celnych-nie mamy szans..tzw. represje po naszym proteście będą przybierały przeróżne formy...my reprezntujemy interes całego celnictwa a "oni" tylko interes MF, czy to normalne? dlatego potrzebny jest nam jeden silny związek zawodowy! każde naruszenie porozumień, każde naruszenie praw pracowniczych powinno znaleźć finał w sądzie!

każde naruszenie porozumień, każde naruszenie praw pracowniczych powinno znaleźć finał w sądzie!
Jestem za. Członek ZZ Celnicy RP wystarczy, że zrobi to co dzisiaj Dyrektor, tzn. udzieli pełnomocnictwa. Sprawą dalej zajmie się Związek.
Dotyczy oczywiście tylko członków Związku w sprawach rozpatrywanych przez sądy pracy. W sprawach karnych ta kwestia uzależniona jest od liczebności Związku.

Back
Do góry