Zgłaszajcie ewentualne represje wobec celnków/pracowników

Ciekawy jestem skąd Pan Roman Giertych wziął 1140 zł na dziecko? To chyba nie mała kwota. A też inne partie głosowały przeciw.

Sławek, powiem Ci tak ..... powołanie pana Kapicy na nowego SSC i ew. Pichora na jego zastępcę ( mówi się o tym głośno) stanowić będzie początek końca SC w Polsce. Jeden to dobry strateg a drugi jeszcze lepszy kat !!!!

Jacek Dominik był za miękki, bo rozmawiał z nami i negocjował, boję się że teraz powróci tzw. zamordyzm, ludzie będą sie panicznie bali ....

W TVN publicznie skrytykowałeś Kapicę za to robił z ludźmi ( zresztą słusznie bo nikt nie lubi być porównywam do psa ) .... ciekawe czy pomoże to w negocjacjach z tym człowiekiem czy w ogóle negocjacje z nim będą możliwe ... ????

Myślę ( i sądze że Ty też ), że nikomu z władz celnych nie jesteśmy w stanie udowodnić win czy łamania przepisów, możemy o tym mówić i dyskutować ... ale to nic nie da bo ten kto gnębi ludzi i powoduje w nich strach jest najlepszy .... nie ważne są metody ważny jest cel ... a tym celem na dzień dzisiejszy wcale nie jest dialog z nami tylko .......

Myślę że Fołta da sobie radę z Kapicą. Dominik jej się nie podobał myślała że można bardziej go przycisnąć to teraz ma. Kogo ona tak naprawdę reprezentuję- chyba tylko siebie !!! Jeszcze będziecie wspominali Dominika !!!

pożyjemy zobaczymy - co nas nie zabije to nas wzmocni - tanio skóry nie sprzedamy. POZDRO BRAĆ CELNICZA

Anonymous napisał:
....i stworzyć jeden OGÓLNOPOLSKI ZWIĄZEK ZAWODOWY CELNICY.PL :lol:

jestem za, w jedności siła, patrzcie na policjantów zaczynają protestować, i co widzimy w TVN poparcie dla nich ?????????? oni są cacy a my be. TYLKO TRZEBA PRZYPOMNIEĆ ŻE TO MY JESTEŚMY DAWCĄ DO BUDŻETU A ONI BIORCĄ A I TAK NIE WIDAĆ PATROLI W NACY NA CIEMNYCH ULICACH MIASTA, ALE ONI MAJĄ JEDEN ZZ POLICJANTÓW

A I JESZCZE JEDNO, BARDZO DORA ZASADA PANIE SŁAWKU, ZASADA LOGOWANIA SIĘ NA TYM FORUM, WYRAZAJMY NASZE POGLĄDY POD NIKIEM, CHOCIAŻ I TO JEST TEŻ ANONIMOWE,

W IC w Katowicach tworzone są listy funkcjonariuszy/pracowników, którzy w czasie protestu przebywali na UŻ.

W jakim celu?

PS
Na liście jest praktycznie cały stan osobowy UC

Dbaj o transfer! Trzymajmy się tematu!!

Co chcesz wiedzieć kochany?

Pan. CH. Człowiek pichorlandi straszył celników, ale przeczytaj wyrok z 17 pażdziernka 2007 Syg akt VI 2875/06 Sąd rejonowy dla Wawy Pragi.

slawomir.siwy napisał:
Już pisałem co mówią chłopaki z granic i z wew. OC zresztą też. Zrobienie kolejki to w chwili obecnej banał. Kochani jesteście tak pięknie zjednoczeni i tak solidarni, że upomnienie się o emerytury mundurowe (nie piszę na temat harmonogramu ich wdrażania) to sprawa naprawdę łatwa. Klimat polityczny też będzie dobry, sądzę że da się to zrobić. Trzeba szczegółowo doprecyzować restytucję uprawnień, ochronę prawną i wzrost bezpieczeństwa.

tylko jedne celnicze związki zawodowe - to jest siła!!!! - brak tej siły doprowadził nas,....nas wszystkich celników do tego co mamy.... - jedynie zapewnienia przez RZĄD, które nas nie satysfakcjonują !!!!- co, z wsześniejszymi emeryturami (czy, ktoś w obecnym rządzie ma wyobrażnię - młodych pracowników brak ... - jak nasza służba ma wyglącać za 15-20 lat ...- starcy o laskach??? (najlepiej w grupie mobilnej!!!)

SSC Kapica

Uważam, że Za porównanie nas do psów Kapicę powinniśmy podać do sądu za znieważenie funkcjonariuszy celnych

SSC

Jeszcze raz przeczytałem wypowiedź J. Kapicy, juz troche spokojniej. Dalej uważam, że ta metafora była niezreczna, ale ogólny sens wypowiedzi rozumię. Facet był pod dużą presją i palnął głupotę.
Z tym sądem to przesdziłem. Emocje ponoszą wszystkich.
Poczekajmy na jego działania i prawdziwe expose

Chciałbym zauważyć, że pies to najwierniejsze zwierzę. Trzeba po prostu o niego dbać. Większość psów zrobi wiele bezinteresownie. No ale jak o psa się nie dba i źle traktuje to z czasem przestaje wykonywać polecenia, a jak się go zmusza do pracy ponad siły to zaczyna stawiać opór, no i w końcu mimo, że kochał swojego pana ucieka. To pies upodabnia się do właściciela. Kiedyś słyszałem także nie ma głupich psów. A propos psa który gryzie to co się robi? Eliminuje się zagrożenie, które go do tego skłania. No i jeszcze parę słów o kupie, którą się wyrzuca za burtę. Był sobie raz kapitan co doprowadził do sytuacji, że załoga miała dość już pełne jelita i nie mogla z znaleźć pomocy, w końcu zrobiła kupę na pokład. Gdy dotarło to do armatora pozbył się załogi, statku ? Po prostu zamontował kibel !!! Jakie to proste co?

Wyjaśnienia do urlopów na żądanie i zwolnień lekarskich od poniedziałku tj.04 lutego w IC Olsztn
Ale to nie wszystko, osoby funkcyjne mają stracić stanowiska kierownicze. To się nadaje do prasy i telewizji. To są zwykłe represje i należy zwróci się do sądu.Trzeba to rozgłosić na cały kraj chyba, że dyrektor wycofa się z tak chorego pomysłu. To są czasy komuny.
Mam apel do dyrekcji IC Olsztyn - powstrzymajcie się, bo inaczej rozpęta się niesamowita burza. To jest bezprawie.

Taki cytat wiele wyjaśnia:
W konsekwencji, pracownik rozpoczynający pracę np. o godzinie 8:00 w danym dniu, który o godzinie 7:00 nada na poczcie przesyłkę listową z żądaniem urlopu wyczerpie ciążący na nim obowiązek.
Przesyłka ta trafi do pracodawcy po trzech dnia a mimo tego wymóg formalny będzie przez pracownika spełniony i brak tutaj jakichkolwiek podstaw do czynienia mu zarzutu nieprawidłowego postępowania.
Przykład ten jasno pokazuje, że wszelkie narzekania pracodawców i niektórych komentatorów a także obecnie SN na rzekome dezorganizowanie procesu pracy przez urlop na żądanie w sytuacji, gdy pracownik powiadomi pracodawcę później niż przed planowanym rozpoczęciem pracy w dniu urlopu, są po prostu z legalistycznego punktu widzenia całkowicie nonsensowne.
Reasumując, art. 167.2 K.P. uprawnia pracownika do zażądania urlopu najpóźniej w dniu skorzystania z tego uprawnienia, czyli najpóźniej do godziny 24:00 tego dnia, a wszelkie próby ograniczania uprawnień pracownika nie mają nic wspólnego, z prawidłową, rzetelną wykładnią prawa, lecz są próbą bezprawnej zmiany prawa z oczywistą niekorzyścią dla zatrudnionych pracowników.

Art. 167.2.
Pracodawca jest obowiązany udzielić na żądanie pracownika i w terminie przez niego wskazanym nie więcej niż 4 dni urlopu w każdym roku kalendarzowym. Pracownik zgłasza żądanie udzielenia urlopu najpóźniej w dniu rozpoczęcia urlopu.
Art. 167.3.
Łączny wymiar urlopu wykorzystanego przez pracownika na zasadach i w trybie określonych w art. 1672 nie może przekroczyć w roku kalendarzowym 4 dni, niezależnie od liczby pracodawców, z którymi pracownik pozostaje w danym roku w kolejnych stosunkach pracy.

Nie ma jak widać obowiązku udzielania wyjaśnień pracodawcy i tłumaczenia się dlaczego wzięło się UŻ.
Można teraz co najwyżej zastanawiać się nad tym czy pracodawca mógł odwołać nas z UŻ czy nie. Faktem jest, że tego nie zrobił żaden dyrektor, tak więc przestrzegam bo każdy kij ma dwa końce panowie dyrektorzy.
Na odczepnego można napisać, np. chęć odpoczynku, zaspałem, kochałem się, czytałem, spałem, etc.

Oczywiście przypadki tego typu niepoważnych działań Dyrektorów proszę mi zgłaszać, będziemy interweniować.

Jeśli zaś chodzi o ewentualne przypadki usunięcia z funkcji, proszę sygnalizować, bo to są działania które będę zgłaszał do prokuratury.

many napisał:
Wyjaśnienia do urlopów na żądanie i zwolnień lekarskich od poniedziałku tj.04 lutego w IC Olsztn
Ale to nie wszystko, osoby funkcyjne mają stracić stanowiska kierownicze. To się nadaje do prasy i telewizji. To są zwykłe represje i należy zwróci się do sądu.Trzeba to rozgłosić na cały kraj chyba, że dyrektor wycofa się z tak chorego pomysłu. To są czasy komuny.
Mam apel do dyrekcji IC Olsztyn - powstrzymajcie się, bo inaczej rozpęta się niesamowita burza. To jest bezprawie.

Akurat za osobami funkcyjnymi to ja nie będę płakał poza tym co do zwolnień i urlopów na żądanie to niech se sami piszą wyjaśnienia dlaczego takowych udzielili a co do zwolnień to niech piszą do lekarzy którzy ich udzielili co za matolstwo na tej górze

A myślał by kto, że jak gdyniaków zwalili z Białej to reszta ich się opamięta. No proszę a ten co w Olsztynie sie ostał jeszcze szaleje! !

kola 2 jak to "niech sami piszą wyjaśnienia dlaczego ich udzielili"? to Twoim zdaniem przełożeni mogli udzielić lub nie urlpów na żądanie, według swego widzimisię, bo tylko wtedy powinni się tłumaczyć

Back
Do góry