Zemsta

• Thread starter Thread starter kodi
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Dalej ciągnąc ten tok myślowy ...........

Nie wiem, gdzie sie podziała u Ciebie chociaż odrobina zdrowego rozsądku... Twierdzisz, że takie akcje jak palenie samochodów powinny być uregulowane w umowie o pracę? Może jeszcze powinno być wpisane w ryzyko zawodowe? Człowieku opanuj się!! Bo to co wypisujesz to kompletny stek bzdur! Jednak jeżeli tak twierdzisz, to ryzykiem TURYSTÓW jest odwiedzanie BKS-ów, obijanie aut śrubokrętami jak i innymi wszelkimi dostępnymi narzędziami, rozróba w samochodach itp. No cóż - taki to już turystyczny zawód macie to i takie ryzyko.... Buehahahah

To nie należy się dziwić ze komuś kości porachują czy autko z dymem puszczą :D.Jakby obie strony podchodziły do sprawy spokojnie i po ludzku to niebyłoby tego typu napiętej sytuacji. A stawianie się z pozycji strzegogącej prawa oficjalnie a w rzeczywistości rodzinka i znajonki robią co chcą i to na oczach wielu ludzi zakrawa na kpinę.Jednak nie wrzucam wszystkich zollków do jednego worka z etykietką zollek-łapownik bo bym zgrzeszył ale są czarne owce i je należy piętnować zwłaszcza same środowisko zollków.Jest to nawiązanie do reporarzu o granicy wyemitowanego przez TVP Olsztyn padło stwierdzenie ze wszyscy przemytnicy to banda bandytów i wrzucenie wszystkich do jednego worka co jest nieprawdą.Z całego reporarzu najbardziej rozśmieszyło mnie to że przemytnicy znaja czas pracy zollków czyli każdy kowalski pójdzie do UC i dostanie taka infornację to brednia sama w sobie.Tak wię to info dziwnym sposobem wypływa z UC :D to i i inne tezy podawane przez tego funkcjonariusza nożna obalić bo to było pod publikę bez pytania strony przeciwnej czyli jednostronie.Fakt jest faktem że FC o którym mowa nie chciał wejść w cimnne interesy i stało się co się stało i od tego jest policja i prokuratura.Innym faktem jest to że wasi przełożeni w W-wie czyli SSC słabo dba o wasze bezpieczeństwo.Mozna myśleć nad wprowadzeniem odpowiednich przepisów ale mając na uwadze ogólną atmosferę w OC B. byłoby to niebezpieczne ze względu ze byłoby duże prawdopodobieństwo naginania tych przepisów do własnych potrzeb jak ma to miejce obecnie czyli sprwa mandatów kredytowych czy GM na BKS-ie w nawiążaniu do art.227 z KPK.

Ostatnia edycja:
Art. 227. Przeszukanie lub zatrzymanie rzeczy powinno być dokonane zgodnie z celem tej czynności, z zachowaniem umiaru i poszanowania godności osób, których ta czynność dotyczy, oraz bez wyrządzania niepotrzebnych szkód i dolegliwości.

Kodi, dobrze prawisz. Zgadzam się z Tobą w tej kwestii. Każdy powinien być człowiekiem, a nasze zachowanie świadczy o nas samych, niezależnie od strony barykady, po której stoimy.

Turysto, nie wiem jak Ty, ale ja nie widzę w art. 227 KPK nic o przedmiotach używanych do kontroli, ani o ilości osób przy niej ( >>> Pako2)

Jedyne co widzę, to sposób "zachowania" się podczas takiego przeszukania. I to też będzie płynne, bo jak zinterpretować "umiar" czy "niepotrzebne dolegliwości" ?
Czy jeżeli rozpruję śrubokrętem gościowi zanitowaną i zaszpachlowaną skrytkę, to będzie to "niepotrzebna dolegliwość" i "brak umiaru" ?
A może pojdziemy w drugą stronę i za np. tak zrobioną skrytkę lub za zatopki w baku będziemy dokładać artykuł "utrudnianie kontroli" ?

Cdn...

Kodi, dobrze prawisz. Zgadzam się z Tobą w tej kwestii. Każdy powinien być człowiekiem, a nasze zachowanie świadczy o nas samych, niezależnie od strony barykady, po której stoimy.

Turysto, nie wiem jak Ty, ale ja nie widzę w art. 227 KPK nic o przedmiotach używanych do kontroli, ani o ilości osób przy niej ( >>> Pako2)

Jedyne co widzę, to sposób "zachowania" się podczas takiego przeszukania. I to też będzie płynne, bo jak zinterpretować "umiar" czy "niepotrzebne dolegliwości" ?
Czy jeżeli rozpruję śrubokrętem gościowi zanitowaną i zaszpachlowaną skrytkę, to będzie to "niepotrzebna dolegliwość" i "brak umiaru" ?
A może pojdziemy w drugą stronę i za np. tak zrobioną skrytkę lub za zatopki w baku będziemy dokładać artykuł "utrudnianie kontroli" ?

Powiem w krutko chodziło mi oto ażeby FC w czasie kontroli zwracali uwagę co i jak demontują.Nieznaczy to że szybciej można wyłamać element niż go dłużej rozkręcać tak więc szacunek dla autek i trochę delikatności a napewno nikt wam nie powie "Q......a co ty robisz c....e zł.....y to się rozkręca anie łamie " itp. epitety.:)

Kodi, a mówią, że nie da się z Tobą porozumieć.
Jak widać jednak można :) Pod tym względem mam takie samo podejście. Nie zawsze trzeba używać "większego śrubokręta" - czasem wystarczy spytać podróżnego :)

Turysto - to jak z tą legalnością śrubokręta i czynną napaścią ? Zmieniłeś już zdanie, czy znalazłeś uregulowania prawne ?

Pako2 - poratujesz biednego celaska i uświadomisz mnie dlaczego mam na BKSie kontrolować sam jeden, a nie z kolegami ?

Wydaje mi się, że z Kodim (mimo, że mróweczka) uda mi się porozumieć "ponad podziałami" :)

A z Wami ?

Kolejny przepis

A ja słyszałem że jest taki przepis że celnik może kontrolować samochód tylko zaglądając przez szyby. Bagażnika nie może sprawdzać bo tam nie ma szyby.

Wielu z tych "uczciwych" nie wolno sadzc,ich trzeba leczyc.Na przyklad taki jeden M.M.z Fromborka,scial sie kiedys z jedna mrowka to do rana gadal sam do siebie,przezywal jak zyd okupacje i biegal po kolegach zeby sie tlumaczyc bo chlop mu wygarna kilka spraw przy kolegach.Akurat stalem pod kanalem to zamykali brame zeby nie bylo slychac awantury:)

Pako2 - poratujesz biednego celaska i uświadomisz mnie dlaczego mam na BKSie kontrolować sam jeden, a nie z kolegami ?

Chociazby z tego powodu iz istnieje ryzyko podrzucenia przez Was cigaretow;-) a jednego latwiej upilnowac i zeby nie bylo salwy smiechu ostatnio pewien turysta z gronowa oskarzyl jakiegos fc o podrzucenie jina

...Czy na jakim kolwieg przejsciu jest to respektowane? Kontrole osobiste przeprowadzane w nie przystosowanych do tego pomieszczeniach, bez bialych rekawiczek, bez mozliwosci wybory fc, ktory mial by dokonac takiej kontroli? ....

pako2 coś Ci się chyba pomyliło, od kiedy to podróżny ma prawo wyboru fc, który ma dokonać przeszukania, fc do dokonania kontroli osobistych wyznacza kierownik albo wnioskujący o przeszukanie funkcjonariusz (najczęściej z drugim fc),
buahahahaha jeszcze by tego brakowało, żeby osoba, co do której istnieje podejrzenie przemytu wybierała sobie zoli do "osobistej"... dobre :D:D:D

Ostatnia edycja:
pako2 coś Ci się chyba pomyliło, od kiedy to podróżny ma prawo wyboru fc, który ma dokonać przeszukania, fc do dokonania kontroli osobistych wyznacza kierownik albo wnioskujący o przeszukanie funkcjonariusz (najczęściej z drugim fc),
buahahahaha jeszcze by tego brakowało, żeby osoba, co do której istnieje podejrzenie przemytu wybierała sobie zoli do "osobistej"... dobre :D:D:D

DIANA o rany smiejesz sie zupelnie tak jak ja.. troche za mesko 'buahuahua' ;P a moze mi chodzilo o to zeby kobiety kontrolowala kobieta, a facetow... FACET. Chociaz pewnie poklepywanie kobiet przez fc meskich na granicy w celu WYKLEPANIA kontrabandy nie mozna nazwac kontrola osobista ;-)

DIANA o rany smiejesz sie zupelnie tak jak ja.. troche za mesko 'buahuahua' ;P a moze mi chodzilo o to zeby kobiety kontrolowala kobieta, a facetow... FACET. Chociaz pewnie poklepywanie kobiet przez fc meskich na granicy w celu WYKLEPANIA kontrabandy nie mozna nazwac kontrola osobista ;-)

Pako2, masz racje, kontrola osobista powinna odbywać się w warunkach nie uwłaczających przeszukiwanemu. Uwierz, że dla żadnej ze stron nie jest to przyjemne. Generalnie jest tak jak napisałeś, kobieta powinna kontrolować kobietę, mężczyzna - mężczyznę, ale są od tego wyjątki. (przeszukanie osób regulują- ustawa o SC, a takze KPK,KKS)

Poszukiwania

Doszły mnie słuchy ze jestem poszukiwany jak J-23, ale J-23 znowu nadaje :D:D:D

Kodi

Jeszcze trochę a popadniesz w samozachwyt, nie widziałem na tym forum ani nigdzie więcej abyś zrobił cokolwiek co mogłoby nam zaszkodzić. Ja tam cie nie szukam.

Uwazaj, bo jeszcze nagrode wyznacza za Ciebie np: przywolenie na 30

Jeszcze trochę a popadniesz w samozachwyt, nie widziałem na tym forum ani nigdzie więcej abyś zrobił cokolwiek co mogłoby nam zaszkodzić. Ja tam cie nie szukam.
Gdybym sie rozpisywał o OC G.to pan R. nie byłby zadowolony ostatnio tam byłem ok 3 lata temu niech miejscowi turyści opisują swoje historie :D:D

Uwazaj, bo jeszcze nagrode wyznacza za Ciebie np: przywolenie na 30
Tego bym się bał bo to kusząca propozycja na te czasy

ps pozwolą takiemu sprzedawczykowi kilka razy się śliznąć, a póżniej sami go przycisą żeby siedział cicho bo go wydadzą ze to on sprzedał :D:D temat znany i stosowany w instytucji ze szkockimi widokami :D

info

Dla zollków zostawcie Zd. w spokoju on dostaje po grzbiecie za moją twórczość zamiastego szukać weście się do roboty. Czas na to bo jak tak dalej będzie to powtórzy się Gronowo rok 2004 a historia lubi sie powtarzać

:D
Ot taka życiowa historyjka pewien FC zapałał uczuciem do pewnej Damy.Rodzinka zwietrzyła interes i zaczeła pomykać do RUS. to już stawało się namolne więc pan FC żeby się ratować wysłał na owa operatywną rodzinke swojego kolegę po fachu, lekarstwo zadziałało.Pikanteri sprawie dodaje fakt że przyszły teść swego czasu przy próbie kontroli przez GM na drodze pocisnoł w pola. Jednak ramię go dosięgło i się z autka wysypało niemałe conieco oczywiście domek też przetrzepano tam też było coś ......... ot i historyjka z życia.

ps. ku przestrodze i pamięci innym FC

Pinokio. I tak sie rozeszło po kościach, heh.

Back
Do góry