Zamach na Związki Zawodowe w Służbie Celnej!!!

Związkowiec musi być nieskazitelny !!!!!

Bardzo podoba mi się ten pomysł tylko mam jedno pytanie- czy wśród szykanowanych jest gość opisany na forum w ten sposób :
"..... Otóż jeden z pracowników ma daleko w d..ie ślubowanie i ma gdzieś zasady współżycia międzyludzkiego, po pijaku demoluje sklepy i atakuje ludzi, non stop jest na zwolnieniu, ma kilka dyscyplinarek, wiecznie spóźnia się do pracy itd… - normalnie gościa dawno już by zwolnili a oni dalej to tolerują. Moim zdaniem Panie Sławku trzeba coś z tym zrobić – w Panu jedyna nadzieja....."

jeżeli tak, to niema co Pan liczyć na mnie bo związkowiec musi być nieskazitelny .
Sądze, że większość podziela mój pogląd i przez jedno "zatrute jabłko" może nie powieść się pikieta.

bejsbol

Bardzo podoba mi się ten pomysł tylko mam jedno pytanie- czy wśród szykanowanych jest gość opisany na forum w ten sposób :
"..... Otóż jeden z pracowników ma daleko w d..ie ślubowanie i ma gdzieś zasady współżycia międzyludzkiego, po pijaku demoluje sklepy i atakuje ludzi, non stop jest na zwolnieniu, ma kilka dyscyplinarek, wiecznie spóźnia się do pracy itd… - normalnie gościa dawno już by zwolnili a oni dalej to tolerują. Moim zdaniem Panie Sławku trzeba coś z tym zrobić – w Panu jedyna nadzieja....."

jeżeli tak, to niema co Pan liczyć na mnie bo związkowiec musi być nieskazitelny .
Sądze, że większość podziela mój pogląd i przez jedno "zatrute jabłko" może nie powieść się pikieta.
Faktycznie nie masz po co jechać. Wybierz się ze śmieszną kompanią reprezentacyjną na kolejne świętowanie nieustającego pasma sukcesów.Możesz wybrać się na szkolenie generałów,oficerów i kierownictwa. Napijesz sie łysky i ustalisz dalsze sposoby dymania podwładnych. To że jeszcze nikt nie pogonił tzw.generała/oficera na słuzbie to naprawde cud boski.Jeden nawet pijany związkowiec nie ośmieszył tej służby tak jak jeden generał co chce zrobić z 5000 bab i pozostałych co nigdy w wojsku nie byli wojsko celne.Żałosne jest tolerowanie kurdupla/konusa/ króciaka jako generała takiej dywizji walczacego ze związkowcami. Peło toleruje bo sporządził notatkę poza obiegiem dokumentów i uratował jakiemuś lemingowi dupę. To dopiero uczciwosć i przyzwoitość leśny dziadku?

Ostatnia edycja:
Będe nadal upierał się przy tym , że osoba , która jest we władzach związku powinna być przykładem nieskazitelności i wzorem do naśladowania. Jeżeli w jakiś sposób jej zchowanie koliduje z tym co piętnuje związek , taka osoba powinna być usunięta gdyż naraża na utratę zaufania całą organizację i jej członków.
Jak to sie stanie bedziemy mogli odspiewać pieśń o "MALYM RYCERZU" a niektórzy będą mieć wyrzuty sumienia ( w sumie powini już mieć)

Oj, jaki mądrala się znalazł. Lemingami karmiony.

Oczywiście masz rację. Tylko co zrobisz z SSC, któremu sądy musiały nakazać wydawanie decyzji w sprawie stopni. Albo z Premierem, który obiecał celnikom uprawnienia służb mundurowych ... Poza tym, czy sugerujesz ZZ rozwiązanie się z powodu potknięcia jakiegoś wcześniej demokratycznie wybranego funkcyjnego ...

W związku z licznymi zapytaniami informuję, że wszczęta na początku lipca sprawa o moje zwolnienie ze służby jest w toku. Nic się zasadniczo przez ten czas nie działo, dopiero w dniu 30.10. zostałem przesłuchany w charakterze strony.
Czekamy wciąż z niecierpliwością na decyzję dic.

Panie DIC z Opola

Czekamy. Nie tylko My, Celnicy. Tylko proszę o wzięcie pod uwagę w rozstrzygnięciu dynamiki zachodzących zmian. Ale chyba o tym nie muszę przypominać niezależnemu, obiektywnemu organowi decyzyjnemu ...

Równość wobec prawa

Gwarantowana art. 32 ust. 1 Konstytucji. Margines dyscyplinarki Siwego za wysoce nieetyczne wypowiedzi? Może przyznanie się w tej sprawie pozwoli organowi na jej umorzenie?

pogaduszki_90.jpg

Podobno sędzia nie dopuścił dowodu w postaci filmu z internetu http://niepoprawni.pl/blog/1711/czy-w-polsce-jest-rownosc-wobec-prawa . A tu zbliża się kolejny 11 listopada ...

Ostatnia edycja:
Back
Do góry