Zamach na Związki Zawodowe w Służbie Celnej!!!

Tak zbanować tele echo, poważnie piszę. O tym że celnicy nie chcą emerytur pisałem już przed majem. Już wtedy nie było jedności, nie było woli walki, nie było niczego. Sami sobie zgotowaliśmy ten los

Britney ciągle nuci

Britney ciągle nuci,
Śpiewać nie przestaje,
Strof jej nie zabraknie,
Za te obyczaje?

Bany konie dają,
Bąki wypuszczają,
Postów tylko kilka,
Za to się starają?

Taka będzie przyszłość,
Ruchu związkowego,
Czy może intrygi,
Działania skrytego?

Wzywam więc Basieńkę,
Odsieczy potrzeba,
Jacek się gdzieś ukrył,
Czy mu coś dolega?

Jak to, nie wiesz za co? Chyba się nie nadajesz do tej roboty ...

Źle robisz, że się czepiasz Sławka, najłatwiej krytykować kogoś, kto nic ci nie zrobi. Porwij się na swojego kierownika, naczelnika albo dyrektora, oni mogą ci zrobć krzywdę, jesteś tchórzem i podejrzewam, że impotentem. Sławek może ci tylko pomóc nic więcej. Szkoda, że nie wiem kim jesteś, bo mam taki nawyk, że skur......nów leje w ryj, nie patrząc na konsekwencję.

Racja, nie słuchaj troli. To pewnie wysłannicy Staniszewskiego albo Smolińskiej.

Dlaczego czepiamy się ludzi którzy robią coś dla cła. Gdzie Nasza jedność pamiętam jeszcze hasło ZWIĄZKI RAZEM a teraz opluwasz bracie tych którzy pracują, najlepiej krytykować. Takie zachowanie nie zbuduje zaufania do związków zawodowych i nieważne jakich. Opowiedz co sam zrobiłeś aby było lepiej Siwy , Smolińska , Staniszewski spędzają w pracy dla Nas wiele godzin.

Będziemy - jestem w związkach długo 2 razy byłem w Warszawie jeśli mało mogę jeszcze powymieniać. Poza pustym sloganem powiedz co takiego strasznego zrobiło Zrzeszenie i Federacja tylko nie mów "zdradzili, dostali pieniądze , stanowiska" konkrety. 10 tys celników nie należy do żadnego związku. Czytają takie posty że związki się kłócą, a Ci którzy się starają są be twierdzą że "lepiej puszczać bąki". Przypominam ZWIĄZKI RAZEM i tędy jest droga. Jeśli działamy w różnych związkach działajmy dla dobra ludzi a nie skupiajmy uwagi na walkę ze sobą.

Ostatnia edycja:
Poza pustym sloganem powiedz co takiego strasznego zrobiło Zrzeszenie i Federacja tylko nie mów "zdradzili, dostali pieniądze , stanowiska" konkrety

no właśnie nic nie zrobiło a w szczególności BARDZO nic nie zrobiło kiedy rozpoczął się protest...
Kolego poczytaj to co napisałeś i zastanów się pięć razy zanim napiszesz więcej...co Ci dał wyjazd do Warszawy ? NIC. Poprzedni wyjazd pod Sejm dał Ci (nam) również wiele - czyli NIC. Też tam byłem i przekonałem się, że takie demonstracje gówno dają...rząd ma nas w dupie tak samo jak ma w dupie wszystkich manifestujących w ten sposób...a co z kolei zapewniło nam podwyżkę ? Mam nadzieję że pamiętasz i dzięki temu masz co do gara wrzucić bo póki co poza podwyżką którą sami sobie wywalczyliśmy akcją protestacyjną to nie pamiętam kiedy ostatnio ktoś nam podniósł pensję...

Czyli te 10 tys osób które nie należą do żadnego związku są lepszymi celnikami ? - "lepiej puszczać bąki"
Prosiłem o dowody "zdrady". Podwyżkę dostaliśmy gdy wszyscy byliśmy RAZEM. Zrozumcie tyko tędy droga bez wzajemnych bzdurnych oskarżeń.

Podwyżkę dostaliśmy gdy wszyscy byliśmy RAZEM. Zrozumcie tyko tędy droga bez wzajemnych bzdurnych oskarżeń.
Bzdurne oskarżenia ? Kolega raczy żartować prawda ? W czasie tegorocznego protestu formuła RAZEM czyli ogólnopolskiego komitetu raczej się nie sprawdziła. Który z przewodniczących oprócz Sławka Siwego zrobił cokolwiek aby wspomóc protest i zachęcić członków swojego zz do udziału w tym proteście ?
ps. nie należę do żadnego związku zawodowego - wspominam o tym na wypadek ewentualnych zarzutów, że jestem tubą ZZ Celnicy PL

Państwo sieciowe?

Wyjątkowo trafna diagnoza Staniszkis, która jak ulał pasuje do działań wobec związków i ich prawnych reprezentantów. W wielu obszarach władza nie jest ograniczana przez prawo. Widać to także w działaniach sądów i wielu innych instytucji, co szczególnie drastycznie uwidoczniło się w sprawie AG & ....... . Jak chcecie przeczytajcie http://www.fronda.pl/news/czytaj/ty...ono_narzedzie_kolonizacji_spoleczenstwa_23771

Czy zadbamy w należyty sposób o własne interesy, to już zależy tylko od nas. Tzw. klasa (może kasa) polityczna już to zrobiła. Teraz pozostaje jej tylko niszczyć, wyszydzać i atakować ruch związkowy. Związkowcy do Sejmu i Senatu? - Zabierają się za politykę! Mają ambicje polityczne! Krytyka patologii? - Krytykujesz i nie popierasz, to jesteś za PIS-em! T tak dalej.

Chyba w tym obłędzie gdzieś się nam wszystkim zgubiły samoregulujące się demokracja i gospodarka, wolne rynki i wszelakie oficjalne media, włącznie z państwem rozumianym jako suweren, niezależnie od tego, kto rządzi?

Już nie tylko Przewodniczący Sławek Siwy ma wszczęte postępowanie za działalność związkową. Do tego grona dołączają Pan Ludwiński z SOLIDARNOŚCI w Skarbówce, a niedawno Przewodniczący Pomorskich ZZ w Policji. Jak to rozumieć?

Kolejny związkowiec ma problemy. Na portalu skarbowcy.pl można przeczytać:

Kolejne zwolnienie chronionego związkowca w kontroli skarbowej

28 sierpnia 2012 roku Jacek Cichy - Członek RSKPS i pracownik Urzędu Kontroli Skarbowej w Rzeszowie - został odwołany ze stanowiska inspektora kontroli skarbowej z uwagi na "ciężkie naruszenie podstawowych obowiązków członka korpusu służby cywilnej" (co jest równoznaczne z rozwiązaniem stosunku pracy bez wypowiedzenia).

Okoliczności wskazują, że zwolnienie z pracy jest skutkiem działalności związkowej jako Przewodniczącego Komisji Zakładowej NSZZ "Solidarność", Członka Rady Sekcji Krajowej Pracowników Skarbowych NSZZ "Solidarność", a także Przewodniczącego Zespołu Rady Sekcji Krajowej ds. kontroli skarbowej.
W 2010 r. Jacek Cichy rywalizował z obecnym dyrektorem UKS Rzeszów w konkursie na stanowisko Dyrektora Urzędu Kontroli Skarbowej w Rzeszowie (Cezary Koba został powołany na DUKS bez konkursu) .
Jacek Cichy w najbliższym czasie złoży pozew do Sądu Pracy przeciwko pracodawcy o przywrócenie do pracy oraz będzie się domagał od sprawców doznanych krzywd pełnego zadośćuczynienia na drodze sądowej.
Pismo ws. zwolnienia z pracy doręczono Jackowi Cichemu w jego domu, gdzie aktualnie przebywa w związku z chorobą.

Usuwanie niewygodnych zaczyna być nową tradycją Służby . DIC w Łodzi wszelkimi dostępnymi jej środkami próbuje zwolnić Społecznego Inspektora Pracy. Do akcji wmanewrowano nawet niczego nieświadomych kolegów z referatu SIP-a.

Bardzo ciekawa dyskusja się tu wywiązała. Z przyjemnością poczytam co "mało" ma do powiedzenia. Chyba jesteś, kolego czy koleżanko, tutaj pierwszą osobą ze Zrzeszenia, która się ujawniła.

Bardzo ciekawa dyskusja się tu wywiązała. Z przyjemnością poczytam co "mało" ma do powiedzenia. Chyba jesteś, kolego czy koleżanko, tutaj pierwszą osobą ze Zrzeszenia, która się ujawniła.

Zważywszy na ostatni wpis w tym temacie "mało" z 6 września, a poprzedni cytowanego z wczoraj, to coś mi tu zajeżdża podpuchą ...

Udostępnij ten link podstawiając pod imię Traka swoje własne (ksywkę, nick, nazwisko). Stwórzmy nasz Hymn Niewolników.

O czym melduje dziś jak co dzień starszy niewolnik
Trak (tu wpisz swoją ksywkę, nazwisko, pseudo) Rebeliant

Jacek Kaczmarski - Meldunek

[video=youtube;n0vQpjb8El0]http://www.youtube.com/watch?v=n0vQpjb8El0&feature=youtu.be[/video]

Udostępnij ten link podstawiając pod imię Traka swoje własne (ksywkę, nick, nazwisko). Stwórzmy nasz Hymn Niewolników.

O czym melduje dziś jak co dzień starszy niewolnik
Trak (tu wpisz swoją ksywkę, nazwisko, pseudo) Rebeliant
Jacek Kaczmarski - Meldunek

Absolutnie NIE !!!
Możesz sobie Szanowny Kolego być niewolnikiem - nawet starszym, lecz nie namawiaj byśmy mieli się sami tak nazywać!
Pomimo niejednokrotnie, faktycznie niewolniczej pracy, należy raczej przypominać o godności i upominać się o szacunek, pokazując własną wartość i znaczenie ...

Back
Do góry