Były turysta
Nowy użytkownik
- Punkty reakcji
- 0
Trudno się z Panem rozmawia Panie Stoiku a może lisie lub lwie. Niby mamy takie samo zdanie ale każdy z nas zaczyna od d… strony. Powtarzam nie twierdziłem, że na podstawie „TYCH” przepisów ale mam nadzieję, że jednak nie tak pobłażliwych jak w policji czy wojsku (jak twierdzisz). Nie uważam, że należy się bać dotykać broni ale nadal sądzę, że nie jest ona zwykłym narzędziem i nie można do niej podchodzić tak nonszalancko jak do śrubokręta. Broń jest potrzebna w GM ale lata pracy w tej formacji są przyczyną mej obawy… itp.
PS. Trzeba iść spać. Bez Broni.
Ja bym się nie zgodził z Stoikiem rozważ jescze ten aspekt bo nie tylko osoby które dostaną klamki rozliczane będą gdy dojdzie do jej użycia.Pamiętaj że w takiej sytuacji prześwietlane będą osoby które taką zgodę dały tej osobie.Dlatego śmiem twierdzić że sitko jednak nie będzie miało dużych oczek za duża odpowiedzialność i ryzyko.I jak zauważył Kubuś "nie jest ona zwykłym narzędziem i nie można do niej podchodzić tak nonszalancko jak do śrubokręta"Co jak co ale w tym temacie to mam doświadczenie bo nie zawsze się kitrało fajki.A teraz zadam pytanie te klamki to tylko do obrony i to w sytuacji ostatecznej to jestem za na 100% ( i mówi to były wschodni turysta ) bo gdy do zatrzymania uciekającego pojazdu (nawet wielkości TIR-a) to jestem 100% na nie bo wówczas może dojść do tragedii i czy życie kierowcy tego pojazdu jest tego warte.A z tego co wiem i wiedzą wszyscy życie ludzkie jest bezcenne.