Z
ZbujMadej
Gość
Cat, cos Ci sie na oczy rzucilo, czy jak ?! Gdzie tu widzisz pokpiwanie ? Weź przeczytaj jeszcze raz co Góral napisał :
Skracając specjalnie dla Ciebie : Góral otrzymywał dodatek za brak kwatery, ale teraz mają mu go zabrać, bo z miejscowości, do której go przeniesiono 6 lat temu, ma mniej niż 30km do miejsca pracy.
Ja mam identyczną sytuację i mi jeszcze nikt nic nie zabrał, ani nie słyszałem, że mają zabrać.
otrzymywałem dodatek za brak kwatery, jednak wejście w życie nowej ustawy narzuciło na mnie spełnienie jeszcze jednego warunku , a mianowicie 30 km od granic administracyjnych miejsca zamieszkania i pracy, która to odległość w/g DIC wynosi 27 km.
Pytanie brzmi : czy DIC alokując mnie na zasadach starej ustawy ma prawo pozbawić mnie dodatku w myśl nowej ustawy i czy to przypadkiem nie jest pozbawienie mnie praw nabytych ?
Skracając specjalnie dla Ciebie : Góral otrzymywał dodatek za brak kwatery, ale teraz mają mu go zabrać, bo z miejscowości, do której go przeniesiono 6 lat temu, ma mniej niż 30km do miejsca pracy.
Ja mam identyczną sytuację i mi jeszcze nikt nic nie zabrał, ani nie słyszałem, że mają zabrać.