Wypłata równoważnika z tytułu dojazdu do miejsca pełnienia służby.

Cat, cos Ci sie na oczy rzucilo, czy jak ?! Gdzie tu widzisz pokpiwanie ? Weź przeczytaj jeszcze raz co Góral napisał :

otrzymywałem dodatek za brak kwatery, jednak wejście w życie nowej ustawy narzuciło na mnie spełnienie jeszcze jednego warunku , a mianowicie 30 km od granic administracyjnych miejsca zamieszkania i pracy, która to odległość w/g DIC wynosi 27 km.
Pytanie brzmi : czy DIC alokując mnie na zasadach starej ustawy ma prawo pozbawić mnie dodatku w myśl nowej ustawy i czy to przypadkiem nie jest pozbawienie mnie praw nabytych ?

Skracając specjalnie dla Ciebie : Góral otrzymywał dodatek za brak kwatery, ale teraz mają mu go zabrać, bo z miejscowości, do której go przeniesiono 6 lat temu, ma mniej niż 30km do miejsca pracy.
Ja mam identyczną sytuację i mi jeszcze nikt nic nie zabrał, ani nie słyszałem, że mają zabrać.

Cat, cos Ci sie na oczy rzucilo, czy jak ?! Gdzie tu widzisz pokpiwanie ? Weź przeczytaj jeszcze raz co Góral napisał :

Skracając specjalnie dla Ciebie : Góral otrzymywał dodatek za brak kwatery, ale teraz mają mu go zabrać, bo z miejscowości, do której go przeniesiono 6 lat temu, ma mniej niż 30km do miejsca pracy.
Ja mam identyczną sytuację i mi jeszcze nikt nic nie zabrał, ani nie słyszałem, że mają zabrać.

Och, przepraszam Cię najupszejmiej! Przyjąłem założenie, iż wszyscy wiedzą jak jest, a nie tyko jak być powinno.
Dla Twojej wiadomości: w niektórych miejscach argument braku koszul z rozmiarem kołnierzyka powyżej 34 jest wystarczający ...

ps
W obecnych warunkach, przy "typowym" podejściu naszych przełożonych do zwykłego funkcjonariusza, "rzucanie się" nie tylko na oczy lecz także na mózg powinno Cię absolutnie nie dziwić!

Dokładnie jest tak jak napisał ZbujMadej, a Cat chyba czegoś nie zrozumiał
,a co do "izdebki" w której dzieją się takie rzeczy to Katowice. Fajnie że Ci nie zabrali ,a ja postaram się powalczyć o swoje. Pozdrawiam.

Równoważnik za brak kwatery jest chyba nadal wypłacany na podstawie "starego" rozporządzenia- bo nowego (chyba ) jeszcze nie ma. Jedyna różnica to to, że pewna kwota tego równoważnika (nie pamietam dolkadnie ile coś koło 4tyś) jest zwolnione z podatku i dlatego teraz jest to kwota brutto.

Zostalem alokowany przez DIC (albo przeniesiony- bez znaczenia) w ramach izby Katowice ale to nie zmienia faktu bo spelnialem wymogi zgodnie z ustawą a teraz ich nie spelniam ale w swietle prawa jestem nadal alokowany.

Zostalem alokowany przez DIC (albo przeniesiony- bez znaczenia) w ramach izby Katowice ale to nie zmienia faktu bo spelnialem wymogi zgodnie z ustawą a teraz ich nie spelniam ale w swietle prawa jestem nadal alokowany.

Chyba tym razem nie stwierdzisz, że się mylę gdy założę, iż nie jesteś takim pojedynczym "przypadkiem"?! Koledzy też nie mają żadnych pomysłów ???
Nie zabranie dodatku Zbuj'owiMadej'owi (na razie) na wiele Ci się nie przyda. Cóż - powodzenia!

Back
Do góry