.....wydymani....

Z artykułu :
To rozstrzygnięcie było nie do obrony w postępowaniu przed sądem administracyjnym - mówi znający sytuację były urzędnik resortu. Do podobnego wniosku doszedł sam minister i w sierpniu uchylił własną decyzję.

Nie lubię go, ale żeby zaraz "sam się wydymał" ? Popełnił błąd, po czym go naprawił. Kij mu zrobią z tego powodu.

przyszły listy z wymiarem urlopu, wszyscy UKS-owcy ktorzy miei liczone urlopy z pracą w uks maja podstawowy wymiat tzn. 26 dni.....

Kiedyś, w ubiegłym roku i w przyszłości nie będzie jedności, szkoda, zawsze wygrywają interesy poszczególnych grup osób.

Co do polegania na przedstawicielach ZZ, to cały czas byłem przeciwny uznawaniu stażu pracy z innych zakładów pracy do dodatkowego urlopu i nic mojego podejścia do tematu nie zmieni.

Z mojego punktu widzenia uważam za błąd odstąpienie od ucywilnienia (umundurowienia trwa), gdyż "przywiązanie" do munduru biurw prawdopodobnie uniemożliwi...

Pozdrówka
j

jako jeden z nielicznych aktywnych związkowców poznałem przyjemnośc alokacji, wiem, co oznacza praca na pierwszej linii ognia, wiem, czym się rożni Ta praca od pracy biurowej.
Na skc awansowano mnie 01.03.1999r i tak zostało, jedyny awans w stopniu miałem w 2007r, do służby wstąpiłem 01.03.1994. Tak skorzystałem na modernizacji. Jakieś inne pytania?
20 lat w służbie, 30 lat stażu ogólnego (te 10 lat to bardzo ciężka praca - kartka na mięso 4,5 kg + dodatek) ostatni awans w służbie 1995, dyspozytor w 2000 r. na mocy ustawy. z pewnych względów nt. szkoleń nie napiszę... i do mnie podobnych w mojej IC jest wielu ............

Kuźwa - to nie zwiazki sa autorem ustawy....
a gdzie byli wszyscy gdy pojawiały sie kolejne projekty ustawy???? ile osób sie pojawiło w czerwcu pod sejmem? garstka-bo był już nemal zatwierdzony dodatek graniczny i inne .... (tak jak by w tej walce chodziło tylko o kase! - a emerytury, a inne przywleje - wowczas nikt nie oprotestował projektu ustawy
Masz rację, to nie ZZ są autorem ustawy, ale ZZ są od tego aby ją oprotestować. To w ich rękach jest moc prawna (moc sprawcza) aby pilnować projektów, co by nas nie krzywdziły. A ta ustawa jak widać nas mlekiem nie raczy.

Masz rację, to nie ZZ są autorem ustawy, ale ZZ są od tego aby ją oprotestować. To w ich rękach jest moc prawna (moc sprawcza) aby pilnować projektów, co by nas nie krzywdziły. A ta ustawa jak widać nas mlekiem nie raczy.
kazdy może mieć inicjatywę ustawodawczą jak uderzy do tych co naprawde decydują. Do ilu posłów senatorów kolega się udał, wysłał pismo? Wzory przez zwiazki były rozsyłane (wraz z adresami @)

....
.... ooopss, niezweryfikowali w 89-tym pozytywnie towarzysza? ... ale mimo to w cle dali szansę na dociągnięcie do emeryturki?? :cool:

Odkrywcze, ale cywilów się nie weryfikuje.Ano, do emeryturki,fakt że niskiej, ale zawsze to na oficerskiej pensyjce z palcem w du..e wytrzymam. W LWP po podchorążówce nie dane mi było dłużej posłużyć, a szkoda.. Kiedy przechodziłem w cle poszczególne odpowiedzialne kierownicze funkcje, to przypuszczam że Ciebie drogi MrRobinie dopiero uczono tabliczki mnożenia w szkole. Może po części masz rację, może słuszniej było się przenieść do milicji czy WOPu, to już dawno brałbym emeryturkę mundurową. Żal mi też młodszych współpracowników,którzy pozostają w tym szambie, zwłaszcza z pseudo kolegami usiłującymi wyjść na wierzch po ich głowach. Pociesza mnie jednak to,że Bóg sprawiedliwy patrzy z góry i ..... już będzie wiedział, jak obecne kanalie wynagrodzić.

do rzeczy mości panowie...albo nowy tytuł :wyj....ani...

do rzeczy mosci panowie - bo sprowadziliście mój temat na manowce.

muszę chyba zmienić tytuł postu na ,,wyjebani " -może wówczas ktoś ze związkowców z górnej półki dostrzeże problem nieposzanownia praw nabytych

do rzeczy mosci panowie - bo sprowadziliście mój temat na manowce.

muszę chyba zmienić tytuł postu na ,,wyjebani " -może wówczas ktoś ze związkowców z górnej półki dostrzeże problem nieposzanownia praw nabytych

proponuje by kolega w swojej Izbie uczestniczył czynnie w sprawach zwiazkowych, uczestniczyl w walnych a w zasadzioe by kolega kandydowal i wygral w wyborach do zarządu ...a potem już z górki - kolega napewno naprawi wszystkie krzywdy i zmieni świat na lepszy,swprawiedliwy w swej izbie a głownie w swej subiektywnej ocenie :-)

proponuje by kolega w swojej Izbie uczestniczył czynnie w sprawach zwiazkowych, uczestniczyl w walnych a w zasadzioe by kolega kandydowal i wygral w wyborach do zarządu ...a potem już z górki - kolega napewno naprawi wszystkie krzywdy i zmieni świat na lepszy,swprawiedliwy w swej izbie a głownie w swej subiektywnej ocenie :-)
no a propos już myślałem, że związkowców z zarządu to dyrekcja wyczarowywuje z kieszeni, bo jakoś nigdy nie widziałem walnego ani żadnych innych związkowych wyborów.....a może to tajne i byle fc bez certyfikatu dostępu nie ma:)....

no a propos już myślałem, że związkowców z zarządu to dyrekcja wyczarowywuje z kieszeni, bo jakoś nigdy nie widziałem walnego ani żadnych innych związkowych wyborów.....a może to tajne i byle fc bez certyfikatu dostępu nie ma:)....
tak tak ale gdzie po BONY toalony SWIATECZNE iść czy pomoc to zapewne kazdy zwiazkowiec wie...ale jak jest ogloszenie o walnym zgromadzeniu przychodzi max 50-80 os

tak, owszem składkę płacilem, uczestniczyłem, strajkowałem,byłem pod sejmem .

teraz -
zmądrzałem - składki n i e p ł a c ę !

spójrzmy na taki ciąg nazwisk : Gajda, Fołta, Staniszewski, Smolińska - i co dalej ?

akurat ten czyn może się okazać chlubnym wyjątkiem z reguły....więc ja bym nie żałował....widać Go i coś działa przynajmniej próbuje..a to już coś ...wg mnie 90% związkowców chce tylko spokojnie przeczekać do emeryturki a Siwy potrafi nadstawić karku i narazić się ....chwałą mu za to bo przed nim nie widziałem by inny związkowiec coś tak heroicznego ....ps.zaznaczam że nie należę do zz Siwego.

Zostało Wam jedyne forum, jedno miejsce na świecie gdzie celnik z Polski może jeszcze Coś powiedzieć i jedyny związkowiec co nie boi się przedstawić obrony swoich praw. Pozostali liżą dupy aż mlaskają dla własnych interesów.Kto oprócz Siwego przedstawił swój interes w walce o cło i celników? Milczą bo dostali obiecane srebniki od mocarza od hazardu!

Back
Do góry