WYBIERZMY PRZYWÓDCE(ÓW) TO TERAZ NAJWAŻNIEJSZE!

Wyjazd do Brukseli to raczej średnie rozwiazanie, wydaje mi sie, że powinnismy zaprosic ktoregos z Komisarzy do nas, na granice (czy to ladowa, czy tez morska) i tam pokazac co mamy, a czego oczekujemy od Kraju i UE!!!
Informacja drogą elektroniczna wraz z zaproszeniem na szybkie spotkanie.

Nie jestem celnikiem ani nie jestem z wasza sluzba zwiazany w jakikolwiek sposob, obserwowalem was zawsze z daleka i widze jak wielki jest w was poziom frustracji.

Dopiero jak przzegladnalem forum zdalem sobie sprawe jak tak naprawde wygladaja realia waszej sluzby.

Trzymajcie sie i #

Nie zabijcie wszystkiego o zadania placowe !!!

Anonymous napisał:
Może dobrym rozwiązaniem byłoby przekazanie informacji - raportu na temat bieżącej sytuacji do Brukseli? może to Bruksela byłaby dobrym gwarantem? W końcu jesteśmy "strażnikami" nie tylko polskiej granicy, ale również i UE!!!
Ze strony polskiego prawa jedynym gwarantem wydają się być tylko i wyłącznie uregulowania ustawowe, zaczynając od projektu, poprzez jego realizację w konkretnie ustalonych terminach. Ale zmiany ustawowe to już ręce parlamentarzystów.
Tak na marginesie: Dlaczego w naszej sprawie wypowiadał się dzisiaj v-ce minister MSWiA? to chyba nie pod ten resort podlegamy? a może zaszły już jakieś zmiany?

Może dlatego, że kiedyś należeliśmy pod ten resort i było super tzn. dobre płace

należeliśmy pod MSWiA??? 15 lat temu jak się do pracy przyjmowałem to szef nasz w MWGzZ siedział .... ;p

Czy przygotowany został już komunikat do mediów?, przygotowany z naszej strony o stanie SC? Czy SS zdecydował się na reprezentować (skoro ma poparcie z całego kraju)? Co z koordynacją? Potrzebna jest reakcja na wypowiedzi przedstawiciela rządu RP.

Anonymous napisał:
Dokładnie, czas się tym zając. Panie Sławku do apelu wystąp! :)
WYŁANIA SIĘ JASNY OBRAZ SYSTEMOWEGO NISZCZENIA CELNIKÓW W TEN OBRAZ WPISUJE SIE MASOWE ARESZTOWANIE CELNIKÓW Z WIELOLETNIM STAZEM PRACY ...NIE DAĆ ODPRAW ITP..TANIE PAŃSTWO

Panie Sławku! Grajmy o ustawę. Konieczne zapisy o podwyżkach, zaopatrzenie emerytalne o Straży Granicznej czy Policji (na wzór), Sejm może przyjąć w przyspieszonym trybie. Co do fluktuacji kadr - dobre zarobki przyciągnął młodych ludzi to nie problem. Problem to cały proces legislacyjny.

Back
Do góry