WYBIERZMY PRZYWÓDCE(ÓW) TO TERAZ NAJWAŻNIEJSZE!

Nie wymieniajmy tutaj żądań, bo te już są znane. Były wymieniane w innym temacie na forum. Chodzi o ich zagwarantowanie, gdyż tak jak napisałem w poprzednim poście poważne gwarancje, które mieliśmy juz dotychczas okazały się lipą.

Wg. mnie jedyne gwarancje to ustawa - wzorem ustawy obowiązującej w tej materii w innych służbach mundurowych dot. wzrostu płac (znacznie ponad 1500zł)przez cztery lata oraz
zmiana ustawy o SC i ustawy o zaopatrzeniu emerytalnym służb mundurowych poprzez dopisanie tam funkcjonariuszy SC.

ŻADNE POROZUMIENIA, TO JUŻ BYŁO.
Pozostałe postulaty łatwo zagwarantować w podobny sposób.

Gość

Nowy postWysłany: Sro Sty 23, 2008 11:32 pm Temat postu: CO WY NA TO CELNI BRACIA I SIOSTRY?
Opis: Odpowiedz z cytatem Zmień/Usuń ten post Usuń ten post
Proponuję na konferncję oraz do rozmów Sławka oraz po jednym celnym z Dorohuska, Hrebennego i Korczowej. Oni to zaczęli i sa na tyle wsciekli i zdesperowani, że "przypilnuja" Sławka (bez obrazy Panie Sławku to tak bardziej zartem niż serio:)), aby niepopuścic i postawic maksymalnie na naszym. Co wy na to? Oczywiście wszyscy oni jako reprezentaci CAŁEGO CŁA? I na Boga, bez ZZ...
Poza tym zadowoleni będą i ci którzy chcąprzywódców, jak i ci którzy uważają że powinna rządzić "rewolucja", bo czyż chłopaki i dziewczyny z powyższych OC to nie Rady Robotnicze i Żołnierskie:))))
Powrót do góry

Gość

Nowy postWysłany: Sro Sty 23, 2008 11:37 pm Temat postu:
JA ZA!!!
Powrót do góry

Gość

Nowy postWysłany: Sro Sty 23, 2008 11:38 pm Temat postu:
Powinno się też wybrać kogoś kto będzie reprezentowal wszystkich zwolnionych (8a i 8b)
Powrót do góry

Gość

Nowy postWysłany: Sro Sty 23, 2008 11:39 pm Temat postu:
Jak najbardziej ZA!
Powrót do góry

Górnicy pchnęli. posłów opozycji - wszystkich mamy za sobą, a koalicja zrobi tak jakie im dadzą wytyczne. Ja mimo wszystko upierałbym się przy przyjęciu ustaw, nie samym ich projekcie.
Jeżeli na spotkanie w piątek SSC nie przyjdzie z takimi projektami ustaw, można właściwie od razu podziękować za spotkanie. Można tak zrobić, gdyż postulaty nasze są znane od dawna.
Negocjować można co najwyżej wysokość wzrosytu płac w poszczególnych latach - wysokość zapisaną w projekcie ustawy.

TAK JAK PAN PISZE PANIE SLAWKU!!! TYLKO NIECH TO NIE BĘDZIE USTAWA A JAKIEŚ DORAŹNE ROZPORZĄDENIE. BO ZANIM USTAWA SIE STWORZY KAŻDY O NAS ZAPOMNI!!!!! TO JUZ BYŁO

I USTALMY OSTATECZNIE ŻE SŁAWEK NAS REPREZENTUJE, NAS WSZYSTKICH. INACZEJ BĘDZIEMY BLOKOWAĆ, PROTESTOWAĆ, A NIE BEDZIE NAWET Z KIM ROZMAWIAĆ...

zachowujesz się zapbiegawczo _ Siwy daj na gaz bo bzrobimy innego siweo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tego wpisu dokonał zapewne jakiś dyrektor lub naczelnik, to widać po stylu...

Może dobrym rozwiązaniem byłoby przekazanie informacji - raportu na temat bieżącej sytuacji do Brukseli? może to Bruksela byłaby dobrym gwarantem? W końcu jesteśmy "strażnikami" nie tylko polskiej granicy, ale również i UE!!!
Ze strony polskiego prawa jedynym gwarantem wydają się być tylko i wyłącznie uregulowania ustawowe, zaczynając od projektu, poprzez jego realizację w konkretnie ustalonych terminach. Ale zmiany ustawowe to już ręce parlamentarzystów.
Tak na marginesie: Dlaczego w naszej sprawie wypowiadał się dzisiaj v-ce minister MSWiA? to chyba nie pod ten resort podlegamy? a może zaszły już jakieś zmiany?

TAK JAK PAN PISZE PANIE SLAWKU!!! TYLKO NIECH TO NIE BĘDZIE USTAWA A JAKIEŚ DORAŹNE ROZPORZĄDENIE. BO ZANIM USTAWA SIE STWORZY KAŻDY O NAS ZAPOMNI!!!!! TO JUZ BYŁO
Te projekty ustaw są gotowe, a ta płacowa(na cztery lata - wtedy możemy zapisać znacznie ponad 1500zł) jest do napisania w pół godziny - wzór jest w MSWiA.

Może dobrym rozwiązaniem byłoby przekazanie informacji - raportu na temat bieżącej sytuacji do Brukseli? może to Bruksela byłaby dobrym gwarantem? W końcu jesteśmy "strażnikami" nie tylko polskiej granicy, ale również i UE!!!
Oczywiście. Zrobię to bezpośrednio po spotkaniu z SSC o ile będzie niezadowalające, dajmy szansę SSC, może nas mile zaskoczy.

Do rozmow powinni zostac wyznaczeni po jednym przedstawicielu z kazdej z zainteresowanych izb (sciana wschodnia, polnocna i morska) pod przewodnictwem SS

zoll_nik jestes zbytnim optymista uwazam, ze do brukseli powinna pojechac delegacja protestujacych jezeli da sie to zorganizowac. na net bym nie liczył to jest dobre na tym forum ale z wladzami UE nie mozna rozmawiac za pomoca komputera tylko bezposrednio.je juz jestem na l-4 i słyszałem dzisiaj ze z mojego oc inni tez juz choruja.pozdrawiam

Back
Do góry