WYBIERZMY PRZYWÓDCE(ÓW) TO TERAZ NAJWAŻNIEJSZE!

Nie wymieniajmy tutaj żądań, bo te już są znane. Były wymieniane w innym temacie na forum. Chodzi o ich zagwarantowanie, gdyż tak jak napisałem w poprzednim poście poważne gwarancje, które mieliśmy juz dotychczas okazały się lipą.

Wg. mnie jedyne gwarancje to ustawa - wzorem ustawy obowiązującej w tej materii w innych służbach mundurowych dot. wzrostu płac (znacznie ponad 1500zł)przez cztery lata oraz
zmiana ustawy o SC i ustawy o zaopatrzeniu emerytalnym służb mundurowych poprzez dopisanie tam funkcjonariuszy SC.

ŻADNE POROZUMIENIA, TO JUŻ BYŁO.
Pozostałe postulaty łatwo zagwarantować w podobny sposób.

Gość

Nowy postWysłany: Sro Sty 23, 2008 11:32 pm Temat postu: CO WY NA TO CELNI BRACIA I SIOSTRY?
Opis: Odpowiedz z cytatem Zmień/Usuń ten post Usuń ten post
Proponuję na konferncję oraz do rozmów Sławka oraz po jednym celnym z Dorohuska, Hrebennego i Korczowej. Oni to zaczęli i sa na tyle wsciekli i zdesperowani, że "przypilnuja" Sławka (bez obrazy Panie Sławku to tak bardziej zartem niż serio:)), aby niepopuścic i postawic maksymalnie na naszym. Co wy na to? Oczywiście wszyscy oni jako reprezentaci CAŁEGO CŁA? I na Boga, bez ZZ...
Poza tym zadowoleni będą i ci którzy chcąprzywódców, jak i ci którzy uważają że powinna rządzić "rewolucja", bo czyż chłopaki i dziewczyny z powyższych OC to nie Rady Robotnicze i Żołnierskie:))))
Powrót do góry

Gość

Nowy postWysłany: Sro Sty 23, 2008 11:37 pm Temat postu:
JA ZA!!!
Powrót do góry

Gość

Nowy postWysłany: Sro Sty 23, 2008 11:38 pm Temat postu:
Powinno się też wybrać kogoś kto będzie reprezentowal wszystkich zwolnionych (8a i 8b)
Powrót do góry

Gość

Nowy postWysłany: Sro Sty 23, 2008 11:39 pm Temat postu:
Jak najbardziej ZA!
Powrót do góry

Tak trzymać Sławku, z czasem widzę, że odwagi Ci nie brakuje. Ale ustawy nie da się pchnąc w kilka dni...

Proponuję żeby więcej zolli wypowiedziało się w tym poście i przy braku większego sprzeciwu - DO DZIEŁA!

Górnicy pchnęli. posłów opozycji - wszystkich mamy za sobą, a koalicja zrobi tak jakie im dadzą wytyczne. Ja mimo wszystko upierałbym się przy przyjęciu ustaw, nie samym ich projekcie.
Jeżeli na spotkanie w piątek SSC nie przyjdzie z takimi projektami ustaw, można właściwie od razu podziękować za spotkanie. Można tak zrobić, gdyż postulaty nasze są znane od dawna.
Negocjować można co najwyżej wysokość wzrosytu płac w poszczególnych latach - wysokość zapisaną w projekcie ustawy.

Skoro tak to trzeba działac! Teraz czas jest naszym sprzymierzeńcem ale za kilka dni może byc różnie..

TAK JAK PAN PISZE PANIE SLAWKU!!! TYLKO NIECH TO NIE BĘDZIE USTAWA A JAKIEŚ DORAŹNE ROZPORZĄDENIE. BO ZANIM USTAWA SIE STWORZY KAŻDY O NAS ZAPOMNI!!!!! TO JUZ BYŁO

I USTALMY OSTATECZNIE ŻE SŁAWEK NAS REPREZENTUJE, NAS WSZYSTKICH. INACZEJ BĘDZIEMY BLOKOWAĆ, PROTESTOWAĆ, A NIE BEDZIE NAWET Z KIM ROZMAWIAĆ...

zachowujesz się zapbiegawczo _ Siwy daj na gaz bo bzrobimy innego siweo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zachowujesz się zapbiegawczo _ Siwy daj na gaz bo bzrobimy innego siweo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tego wpisu dokonał zapewne jakiś dyrektor lub naczelnik, to widać po stylu...

Może dobrym rozwiązaniem byłoby przekazanie informacji - raportu na temat bieżącej sytuacji do Brukseli? może to Bruksela byłaby dobrym gwarantem? W końcu jesteśmy "strażnikami" nie tylko polskiej granicy, ale również i UE!!!
Ze strony polskiego prawa jedynym gwarantem wydają się być tylko i wyłącznie uregulowania ustawowe, zaczynając od projektu, poprzez jego realizację w konkretnie ustalonych terminach. Ale zmiany ustawowe to już ręce parlamentarzystów.
Tak na marginesie: Dlaczego w naszej sprawie wypowiadał się dzisiaj v-ce minister MSWiA? to chyba nie pod ten resort podlegamy? a może zaszły już jakieś zmiany?

TAK JAK PAN PISZE PANIE SLAWKU!!! TYLKO NIECH TO NIE BĘDZIE USTAWA A JAKIEŚ DORAŹNE ROZPORZĄDENIE. BO ZANIM USTAWA SIE STWORZY KAŻDY O NAS ZAPOMNI!!!!! TO JUZ BYŁO
Te projekty ustaw są gotowe, a ta płacowa(na cztery lata - wtedy możemy zapisać znacznie ponad 1500zł) jest do napisania w pół godziny - wzór jest w MSWiA.

Może dobrym rozwiązaniem byłoby przekazanie informacji - raportu na temat bieżącej sytuacji do Brukseli? może to Bruksela byłaby dobrym gwarantem? W końcu jesteśmy "strażnikami" nie tylko polskiej granicy, ale również i UE!!!
Oczywiście. Zrobię to bezpośrednio po spotkaniu z SSC o ile będzie niezadowalające, dajmy szansę SSC, może nas mile zaskoczy.

Do rozmow powinni zostac wyznaczeni po jednym przedstawicielu z kazdej z zainteresowanych izb (sciana wschodnia, polnocna i morska) pod przewodnictwem SS

zoll_nik jestes zbytnim optymista uwazam, ze do brukseli powinna pojechac delegacja protestujacych jezeli da sie to zorganizowac. na net bym nie liczył to jest dobre na tym forum ale z wladzami UE nie mozna rozmawiac za pomoca komputera tylko bezposrednio.je juz jestem na l-4 i słyszałem dzisiaj ze z mojego oc inni tez juz choruja.pozdrawiam

Back
Do góry