Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
To świadczy o słabości służby (wojska). Ktoś nie zauważył problemu. Rodzina? Przełożeni? Ja opuszczając w 1986 LWP otrzymałem opinię dla ewentualnego pracodawcy. Musiał ją sporządzić oficer wywiadu, który służył w dowództwie pułku. Tak celnej charakterystyki mojej osoby nigdy potem nie widziałem. Wg jego opinii moje zdolności dowódcze sięgały jedynie drużyny, a na nieregulaminowe zachowanie podwładnych nie reagowałem właściwie. I w zasadzie tak zostało do dziś. Referat jeszcze ogarniałem, dział już mnie przerasta.To o niczym nie świadczy. Najsłabszym ogniwem jest zawsze człowiek, w każdej służbie mają miejsce takie zdarzenia...
KAS w chwili obecnej to jest hybryda Służby Drogowej ze Służbą Leśną nie ujmując nic ani jednej ani drugiej, wiem co mówię, wystartowałem w 94 roku - zmarnowane lata. Wojsko jednak od dawną ma swoją przyzwoitą reputację. Jeżeli poważnie myślisz o wojsku to jak najbardziej ale od oficera do góry.
Witam
Rozważam wstąpienie do szkoły oficerskiej wojska polskiego ,jestem po służbie przygotowawczej lecz zastanawiam się nad kas ze względu na to iż służył bym w oddziale na miejscu oraz nie miałbym poligonów.
Co polecacie i jakie rady możecie dać młodej osobie?
Nie ma żadnego znaczenia jak wybierzesz to cała tajemnica,wszystko jedno.Witam
Rozważam wstąpienie do szkoły oficerskiej wojska polskiego ,jestem po służbie przygotowawczej lecz zastanawiam się nad kas ze względu na to iż służył bym w oddziale na miejscu oraz nie miałbym poligonów.
Co polecacie i jakie rady możecie dać młodej osobie?
no to wg tego co można tu przeczytać większość "celników" zacznie się przenosić do SG...pytanie tylko dlaczego tyle lat czekali z rekrutacją...W wojsku wcale nie jest tak kolorowo. Przeniosłem się z Policji do jednostki wojskowej obok mojego miejsca zamieszkania. W wojsku trzeba przejść swój szlak bojowy, za nim zdobyłem zaufanie ludzi potrzebowałem rok czasu. Jestem na etacie logistycznym i pierwsze co usłyszałem jak potrzebowałem jakiejś wiedzy to "radź sobie sam", miałem też pod górkę bo przeniosłem swój stopień, na który ludzie pracują 15 lat. Teraz będą dawać możliwość przeniesienia się funkcjonariuszom wszystkich służb, trzeba pilnować kiedy ustawa wejdzie w życie, to na początku raczej nie będzie problemu z przeniesieniem pomimo braku zgody jednej ze stron.
Nie czekali tylko z rekrutacją...czekali (czekają) też na piniondzno to wg tego co można tu przeczytać większość "celników" zacznie się przenosić do SG...pytanie tylko dlaczego tyle lat czekali z rekrutacją...