UWAGA: NOWA ALOKACJA na wschód

Miały być osiedla celnicze na wschodzie....Miały być tanie kredyty.........Skończyło się wiadomo jak. A więc panie Fun Ride to co pan pisze oznacza iż albo pan wie że alokacja panu nie grozi albo ma pan to gdzieś. Służba służbą ale coś w zamian, nie widzę problemu aby już jutro stać np na Dorohusku ale coś w zamian nie tylko obietnice czy jakieś daty w stylu styczeń 2009 będziecie prawdziwą służbą mundurową a więć proponuję rozpocząć nową alokację w styczniu 2009 .Proste

Tak jak zawsze w życiu - w ręku ślepego już woźnicy pozostał jedynie bat bo marchwkę albo już ukradli albo inne sprytniejsze osły zjadły. Więc macha sobie ślepy woźnica tym batem i myśli, iż głupi osiołek będzie dalej ciągnął ten rozklekotany wózek zwany szumnie SŁUŻBĄ CELNĄ mimo braku marchewki.

Każdy rozsądny celnik nie będzie widział problemu z podjęciem służby na czas określony ustawą lecz tylko i wyłącznie po zapewnieniu odpowiednich warunków pracy i bytowych ( płaca, mieszkanie, dojazd) tak jak teoretycznie to powinno wyglądać.
PRZYPOMINAM !!!!! PRAWIE ROBI WIELKĄ RÓŻNICĘ !!!!!

ofiara alokacji wewnetrznej

Też jako jeden z nielicznych znałem się na systemach (m.in pierwszy i jako jedyny wpisałem i wysłałem NCTS-a, jak go wprowdzali - niby nic...) i co? Znalazłem się w SNP jako zapchajdziura, bo rzekomo ludzi nie było. Ci którzy wtedy przeszli wiedzą o czym piszę. A zastępca Pana Kierownika, specjalista od zwisów kompa, ktory uważał, że jak pozamyka w Celinie wszystkie okienka, to ma zamkniętą sprawę- co teraz robi??? Dalej za 4 kawalasy doprowadza do zawałów swojego kompa. Krewni i znajomi zawszebędą mili wygodne stoleczki i wiedza i umiejętności nie mają tu nic do rzeczy. Współczuję WAm. Mnie to już nie dotyczy - powiedziałem"sayonara" i tyle mnie widzieli. Macie wiedzę? Wykorzystajcie ją z drugiej strony biurka tylko jest jeden minus - po tej drugiej stronie, trzeba pracować, anie palić papieroski i pić kawę.

Dlaczgo od razu tak ostro - bez przywilejów -proponuje takie jak ini alokowani 148zł i niech sobie poszukają za to mieszkania- te miesięczne alokacje to policzek dla naprawdę alokowanych.

Dlaczgo od razu tak ostro - bez przywilejów -proponuje takie jak ini alokowani 148zł i niech sobie poszukają za to mieszkania- te miesięczne alokacje to policzek dla naprawdę alokowanych.
Mylisz pojęcia, to nie jest alokacja, to jest PR "naszego" (mojego tylko z nazwy i stołka ), przecież nowy SSC zapewnia ludzi do odpraw, a że nie odpowiada to, że wymienię tylko kilka przykładów:
- Izbom do których są alokowani ( wysyłani) nowi - tylko boją się odezwać
- Izbom z których są alokowani ( wysyłani) nowi - tylko boją się odezwać
- współpracownikom w nowych miejscach pracy - nie wiadomo bać się nowych, czy ich niańczyć
- współpracownikom w starych miejscach pracy - bo trzeba pracować za dwóch, trzech
- alokowanym dawniej
-alokowanym ( raczej wysyłanym) teraz
itd
Jedynym zadowolonym jest SSC i może jego przełożeni, tylko ,że jest to tzw samozadowolenie i nie ma nic wspólnego z rzeczywistością.

"...ktory uważał, że jak pozamyka w Celinie wszystkie okienka, to ma zamkniętą sprawę..." - hit dnia :D u nas jest tez takich kilku :)

alokokacja

Dlatego nalezy alokowac samych fachowcow. A tylko tacy sa w Rzepinie. To elita elit.Dadza rade, a i podziela sie doswiadczeniem.
Przeciez SSC powiedzial ,ze w I.C. Rzepin wprowadzono dodatki motywacyjne.Widocznie tamtejsi spece od cla sa tego warci.

Szef pisał o dodatkach motywacyjnych w wątku o WZP, a na wschodzie potrzebni są zwykli "beduini". :D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Podpisuję się obiema rękami pod tym tekstem FUN RIDE, ale dopiero wtedy jak zobaczę w projekcie ustawy o zmianie ustawy o Słuzbie Celnej prawa przysługujące innym służbom mundurowym.
Jak na razie w tekście ustawy przekazanym do konsultacji przez SSC nic takiego nie zauważyłem.

Tak masz rację musimy mieć przywileje takie jak ma np. SG żeby być prawdziwą służbą mundurową i wtedy można by było iść na wschodnią granicę, a tak szkoda gadać! W projekcie nie ma żadnych przywilejów porównywalnych do innych służb mundurowych takich jak choćby wcześniejsze emerytury, dodatek za brak mieszkania, zwrot kosztów dojazdów itp. W takim razie w imię czego mamy się narażać??? Za co!

Back
Do góry