Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
alokacje...jak kolwiek by tego nie nazwać..to takie naciąganie przykrótkawej kołdry...zawsze jej bedzie brakować by wszystko ogarnąć..nie można tego nazwać określonymi krótkotrwałymi kłopotami państwa bo one trwają już za długo lub zbyt długo...bardziej skłaniałbym się do poglądu,że "ktoś" chce w tym zamieszaniu uchronić swój interes...i nie zawsze partyjny...niszcząc doświadczone kadry celne to jakby likwidowanie progów..przeszkód na drodze realizacji własnych interesów a aparat ścigania i prokuratorzy w tym pmagają...ktoś może rzec....paranoja!...a może jednak?
Moi drodzy to jest służba, która od stycznia 2009 r. będzie Służbą przez duże "S". Chcecie dobrych pieniędzy i warunków pracy to musicie się poświęcić choćby dla dobra RP i wyjechać na krótki okres by wspomóc braci i siostry na wschodzie. Za to otrzymacie extra gratisa i możliwość przejścia na wcześniejszą emeryturę, a może nawet ostrzelacie mrówki. Zacznijcie myśleć jak funkcjonariusz w mundurze a nie baba. Jeśli komuś takie warunki pracy nie odpowiadają to może się zwolnić. Po styczniu 2009 r. na jego miejsce będzie czekać dalszych 4 fc/pracowników korpusu służby cywilnej. Koledzy ja nie robię sobie jaj i nie chcę nikogo wkurzać swoim wpisem, ale takie są realnia.
Ciebie wybrali bo umiesz coś robić. I znowu wniosek prosty nie mogą dzielić podwyżek po równo choćby dlatego, że jak szukają na wschód to z pracujących na odziale wewnętzrnym nadaje sie dwóch, trzech. Więc jak reszta ma dostać podwyżki po równo. To niech biorą na wschód po równo.cezary9999 napisał:Moi drodzy należe do tej nielicznej grupy "szczęśliwców" na moim oddziale którzy dobrze znają systemy komputerowe typu NCTS,ECS,CELINA,ZEFIR,ALINA i na nich pracuję, wiec wydaje mi sie że cos potrafie, a pisze o tym bo jestem pierwszy na liście do przeniesienia czasowego na wschód. Argumentacja przełożonych była prosta i klarowna, tam sa potrzebni właśnie tacy fachowcy - wniosek jest prosty ,najlepiej na niczym sie nie znac niewiele robić i mieć jakies plecki bo bedzie sie bezpiecznym