Pracownicy US płacą składki ZUS, więc ich 3016 zł brutto to 2220 zł netto.W US nowy pracownik ma 3016 zł brutto, w UCS może to być między 2457,67 zł do 2766,96 zł, co po odjęciu podatku daje ok. 2100-2350 na rękę.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Pracownicy US płacą składki ZUS, więc ich 3016 zł brutto to 2220 zł netto.W US nowy pracownik ma 3016 zł brutto, w UCS może to być między 2457,67 zł do 2766,96 zł, co po odjęciu podatku daje ok. 2100-2350 na rękę.
Pracownicy US płacą składki ZUS, więc ich 3016 zł brutto to 2220 zł netto.
https://wynagrodzenia.pl/kalkulator-wynagrodzen/wynik mówi, że jednak 2200 zł. Tak czy siak w porównaniu w pensjami rynkowymi bieda z nędzą. Jak do tego doda się brak możliwości jakiegokolwiek awansu, to robi się kicha.
Nie tylko cywilni. Policjant na kursie dostaje 1700 zł około.W Urzędach Miast, Gmin, Sądach, ZUSie, Policji (cywilni) zarabiają jeszcze mniej na początek...
To prawie jak u nasWykształcenie, doświadczenie czy skuteczność nie liczą się zupełnie, liczą się tylko plecy.
Nie tylko cywilni. Policjant na kursie dostaje 1700 zł około.
+ zakwaterowanie, wyżywienie, umundurowanie, dodatki różnej maści
ale po krótkim kursie ma już dużo lepiej
a u nas po 3 latach przygotowawczej i zdaniu egzaminów moglo się nic nie zmieniać - i często zostawała trawka
w Policji normą jest, że po 10 latach jest się sierżantem lub wyżej
u nas niektórzy nie mają tego po 20 - i to bez wpadek
osobiście znam przypadek, jak człowiek z blisko 14-letnim stażem czeka na PLUTONOWEGO
w Policji z reguły po 6-7 latach
i to bez łaski, pleców i wazeliny
Mamy za dużo stopni podoficerskich, akurat plutek [st rewident] powinien zostać zniesiony. W policji mamy post, st post sierż... Kolejna sprawa, skrócenie okresu awansowego do maksymalnie 3 lat, biorąc pod uwagę włączenie SC/SCS do systemu zaopatrzeniowego. Myślę, że to też jest dobry temat dla naszego związku. Ja po 12 latach mam mł. rachm, bardzo szczęśliwie, bez łaski, pleców i wazeliny, także nie ma reguły, a więc źle.
Nie wiem co wy tak narzekacie na zarobki wg mnie nie jest tak źle 3800 na rękę nie licząc dodatków alokacyjnych, premii i trzynastki. I jestem zwykłym robolem do czarnej roboty.
Nie wiem co wy tak narzekacie na zarobki wg mnie nie jest tak źle 3800 na rękę nie licząc dodatków alokacyjnych, premii i trzynastki. I jestem zwykłym robolem do czarnej roboty.
Jak starszy ekspert mógłbyś mieć wskaźnik 2.6 a tak masz chyba 1.8 i to jest patologia.Fajnie macie - starszy ekspert skarbowy około 23 lata stażu (orzecznictowo podatkowe vat, pit, cit, akcyza, pozwolenia na gry - wszystko dane było mi doświadczyć). Pensja około 2300 netto + wysługa lat.